Vindictus a gold

Witam gram w Vindictus-a już długo i chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze sposoby na zarabianie . :D

Farm i craft?

Farm i craft to chyba jedyny rozsądny sposób. Ja dla przykładu robiłem pewną śmieszną rzecz: Jak leciał jakiś fajny film, to brałem lapka, ściągałem całą zbroję (bo za każde wejście się trochę niszczy, a potem naprawa jest trochę kosztowna), wchodziłem na Hidden i rozwalałem Ore tuż przy przejściu po lewej. Tak przej jeden film (ok 1,5h) zarabiałem od 500k do nawet 1kk. Całkiem fajna sprawa, tylko skrajnie monotonna. Zastrzegam, że robiłem tak jeszcze przed gwiazdką, więc żadnych pretensji do mnie :D

PS: Rób na Hero, bo lepszy drop leci.

Liczę, że spróbujesz i jak Ci się uda to podziękujesz :P

Nie wiem jak teraz, bo nie gram. Zarobić, zarobiłem... ale na becie. Wtedy ceny były najwyższe. Wszystko po prostu sellałem, to co potrzebowałem, kupowałem dopiero po becie, gdy ceny były niższe (bardzo niskie). A jak możesz teraz zarobić? Pomijam farmy, bo nie jestem w tym zbytnio dobry. Zajmij się ekonomią. Patrz na AH, które itemki często mają inne ceny. Kupuj po mniejszej cenie, a sprzedawaj po wyższej, gdy będzie taki okres. Od czasu do czasu, polecam także pobawić się w "campera" tzn. przez 1h masz otwarte okienko Auction House i co kilka sekund dajesz odśwież. Z pewnością komuś się powinie 'ręka' i przy sprzedawaniu itemka wpisze złą cenę. Wtedy po prostu dajesz "buy" i sprzedajesz po normalnej ;d

Pamiętam jeszcze, że sprzedawałem ryby. Nie wiem po ile teraz chodzą, ale na becie chodziły po 100k. Takie wielkie, ogromne ryby, które szybko przepływały.

Jeśli chcesz się pobawić, to pamiętaj - nie solo. Im więcej ludzi, tym więcej chmar ryb.

Mozna sie tez dorobic kupujac itemy do craftu na AH craftowac itemy i sprzedawac tylko tzeba patrzec co sie oplaca oczywiscie.

Zazwyczaj za sprzedany item ja dorabialem od 500k do 1,5kk czasami wiecej.

Najprostszym sposobem na zarabianie kasy jest farmienie Emporered'ów (36-42k), Willy's Clawfoot'ów (40-50k) i scroll'i na Hero (1-8kk sztuka). U mnie w gildii gostek kupuje weapony (najczęściej Dreamwalker Staff'y) na +5-6 (za bezcen), podbija je do +13-15 i sprzedaje na forumowym markecie po 120-150kk.

Nie wiem jak teraz, bo nie gram. Zarobić, zarobiłem... ale na becie. Wtedy ceny były najwyższe. Wszystko po prostu sellałem, to co potrzebowałem, kupowałem dopiero po becie, gdy ceny były niższe (bardzo niskie). A jak możesz teraz zarobić? Pomijam farmy, bo nie jestem w tym zbytnio dobry. Zajmij się ekonomią. Patrz na AH, które itemki często mają inne ceny. Kupuj po mniejszej cenie, a sprzedawaj po wyższej, gdy będzie taki okres. Od czasu do czasu, polecam także pobawić się w "campera" tzn. przez 1h masz otwarte okienko Auction House i co kilka sekund dajesz odśwież. Z pewnością komuś się powinie 'ręka' i przy sprzedawaniu itemka wpisze złą cenę. Wtedy po prostu dajesz "buy" i sprzedajesz po normalnej ;dPamiętam jeszcze, że sprzedawałem ryby. Nie wiem po ile teraz chodzą, ale na becie chodziły po 100k. Takie wielkie, ogromne ryby, które szybko przepływały.Jeśli chcesz się pobawić, to pamiętaj - nie solo. Im więcej ludzi, tym więcej chmar ryb.

A nie jest czasem tak , że jak kupisz item z AH to nie da się go potem trade'ować(dotyczy wszelkiego typu materiałów)?

Jest tak. Ekwipunek można kupować i sprzedawać do woli, materiały przypisują się po zakupie. Przetestowałam to ostatnie wczoraj, próbując podbić cenę pewnego surowca...

ore/ farmienie raidow dobicie szybkie 60 i dzienne q

obserwujesz market i szukasz tego co szybko schodzi. Wykupujesz-zawyzaz cene- Farmisz na dungach to co ci jest potrzebne.

Witam gram w Vindictus-a już długo i chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze sposoby na zarabianie . :D