A ja doskonale rozumiem potrzebę powstawania tego typu serwerów i gorąco zachęcam do ich przetestowania.
Global vindictusa jest obecnie tragicznym miejscem do gry. Kostiumy dające statystki, specjalne runy i kamienie zwiększające szanse na ulepszanie ekwipunku, a to wszystko do kupienia w cash shopie. Dodatkowo paskudne community, nakładające rygorystyczne restrykcję na dołączanie na end-game bossy i instancje. Grałem na serwerze globalnym 3 lata i przez cały ten czas obserwowałem jego powolną degradację. W obecnej sytuacji privy są najlepszą możliwą opcją. Polecam i zapraszam.
Kostiumy dodają tylko 150Att + 150Matt i jakieś pierdoły w postaci + 5 do statów, czyli praktycznie nic. Runy i kamienie wypadają ze skrzynek z eventów obecnie, ogólnie jako gifty je też się dostaje, ja w ostatnim czasie dostałem tego od groma za sam powrót do gry.
Co do restrykcji, tak są "łodzie" na których wymaga się perfect EQ, ale można też znalezc takie bez zadnych wymagań.
Skoro grałeś 3 lata to nie wiem jakim cudem piszesz takie bzdury. Tak Cash shop daje pewne udogodnienia, są restrykcje na raidy itd ale wszystko strasznie wyolbrzymiasz, bo to co w cash shopie da się kupić, da się także zdobyć, kostiumy też są sprzedawane za gold.
Obecnie trwa event gdzie co 10 lvli dostajesz ekwipunek cały scrollowany i w dodatku + 7 aż do 80lvla. Naprawdę wszystko da się bardzo łatwo zdobyć wystarczy trochę pofarmić.
Ludziom się w d*pach poprzewracało ostatnio widzę, wszystko by chcieli mieć podane na tacy, najlepiej w każdej grze cały ekwpiunek wymaksowany razem z postacią..