Vindictus vs Dragon Nest vs Neverwinter Online

Witam,otóż chciałbym zacząć grać w jakąś non-targetową produkcję. W oko wpadły mi te trzy i teraz mam następujące pytania:

-Która z nich ma największą społeczność?

-Która ma najlepsze PvP?

-Która ma najlepszy endgame?

-Która jest grą 'na dłuższą mete'?

-W której są najlepiej zbalansowane postacie i w której jest największa możliwość zbudowania oryginalnego bohatera(czyli dużo możliwości ulepszania skili,dużo itemów)?

-Która jest po prostu najlepsza,najciekawsza? :)

Aha i taki off-topic czy jest jakiś non-target z otwartą mapą bo te trzy gry to chyba dungeonówki.Liczę na pomoc.

Pozdrawiam.

Definitywnie Dragon Nest.

Non-Targety 'z otwartą mapą' to Tera, RaiderZ i Ryl2.

A dlaczego nie wziąłeś pod uwagę C9 ? Pytam z ciekawości, bo wliczając C9 do twojej listy tych 3 non-targetów, to c9 jest wg. mnie najlepsze.
Od groma ludzi, ultra świetne pvp i tak dalej i tak dalej. Skill based, balans jest.

Nie wziąłem bo tak naprawdę tym trzem się tylko przypatrywałem.Jeśli macie inne propozycje niż te trzy gry śmiało piszcie uzasadniając dlaczego ta gra,a nie inna.Mimo wszystko chciałbym znać wasze zdanie na temat trzech powyższych gier i która jest najlepsza,i dlaczego. :)

PS.Czy w którejś z tych gier jest jakiś straszny p2w?

W Dragon Nescie p2w jest równe zeru. Polecam, drzewka skilli, dużo klas (subklasy), w end game jest co robić, w pvp EQ się nie liczy, gra dużo ludzi. Po prostu miód malina ;)

A co myślicie o Dragon's Prophet?

To zależy też od gustu. O Dragon Nescie nic Ci nie powiem bo takiej grafiki po prostu nie zniosę choćby mi mieli płacić pensję za granie. Z tych gier bez cukierków zostaje Ci: Vindictus, C9, Tera, RaiderZ, Dragon's Prophet i Ryl2. Osobiście mi tylko spodobał się Vindictus ale reszta gier też jest warta uwagi. W Dragon's Prophet nie pograłem za długo bo optymalizacja a raczej jej brak szybko doprowadziła mnie do szału. I tak będziesz musiał to wszystko pobrać i sam przetestować. Ciężko też porównywać dungeonówki z grami ze światem otwartym bo to też są prawie że 2 różne gatunki. Vindictus systemem walki bije te wszystkie gry na głowę ale znowu jest monotomny i ma niezbyt ciekawy end game. Nie jest na dłuższa metę, no chyba, że jesteś niesamowicie wytrwały. Wymienione gry to w każdym razie czołówka, pobierz, przetestuj i wybierz to co najbardziej Ci odpowiada i patrz na opinie o danej grze z przymrużeniem oka i zawsze sam testuj.

C9 jest bardzo miła dla oka,fabuła (przynajmniej na początku,karta graficzna powodowała bugi z podłożem więc zrezygnowałem) jest niczego sobie,i miło się tnie wszystko co popadnie.Dragon Nest jest też bardzo dobrą grą,choć mi nie podchodzi tak jak C9.O vindictusie trochę złego się naczytałem,między innymi słaba optymalizacja,hostowanie pt,i pare innych.RaiderZ miła gra na odstresowanie,optymalizacja op,dungi mogą sprawić trochę problemów ( nie wszystkie,rzecz jasna),ale GF ją dobił i zamknął,więc zostaje Ci wersja z ameryki.

Vindictus jesli chodzi o pve i endgame. pvp ma niestety slabe;/

Więc tak - grałem w Dragon Nesta,Vindictusa i Dragon's Prophet. Teraz zamierzam wziąć się za kolejne tytuły i pytanko : lepszą grą waszym zdaniem jest C9 czy RaiderZ? Wiem,że chyba się różnią bo C9 to dungeonówka,a RaiderZ to open,ale jak tam jest z populacją,PvP,endgamem i czy jest tam p2w?

Nie wiem czy nie za bardzo odkopuje, ale C9 jest zdecydowanie lepszy od raiderz. O wiele bardziej dynamiczny, lepsze pvp, Nie za bardzo wiem o endgame raiderz, ale w C9 PvP, zwykłe i rankingowe jak i craftowanie setów. P2W brak.

W RaiderZ sobie pogrywam,ale C9 też spróbuje. Dzięki wszystkim za pomoc.

z tych propozycji to Dragon nest
Vindi prawie nie ma PvP a NVO nie ma endu...

DN albo Tera

Prawda jest taka, że każda z tych gier Ci się z czasem nudzi, żadna z nich nie ma jako takiego end game'u jest to co najwyżej nudne farmienie.

Oczywiście sam grałem/gram w RaiderZ i Vindictusa, w obydwu doszedłem do End Game'u i cóż nie ma zbyt wiele do roboty, można polatać na PvP, albo farmić dungi non stop, czy bossy w RaiderZ te same, a w Vindictusie cały czas te same instancje żeby farmić AP - bardzo się nudzi, wracałem 3 razy, jednym ciągiem bym capa nie wbił, zbyt nudne.

Witam,otóż chciałbym zacząć grać w jakąś non-targetową produkcję. W oko wpadły mi te trzy i teraz mam następujące pytania:

-Która z nich ma największą społeczność?

-Która ma najlepsze PvP?

-Która ma najlepszy endgame?

-Która jest grą 'na dłuższą mete'?

-W której są najlepiej zbalansowane postacie i w której jest największa możliwość zbudowania oryginalnego bohatera(czyli dużo możliwości ulepszania skili,dużo itemów)?

-Która jest po prostu najlepsza,najciekawsza? :)

Aha i taki off-topic czy jest jakiś non-target z otwartą mapą bo te trzy gry to chyba dungeonówki.Liczę na pomoc.

Pozdrawiam.