Visual novel

Hejka, pytanko na szybko. Nie wiem, którą vn wybrać na mą pierwszą. Myślałem nad Saya no Uta, Steins;Gate(widziałem anime) oraz Fate.

Jeżeli już oglądałeś Steins;Gate to możesz zostawić to na koniec.
Ja polecam Fate.

Polecam G-Senjou no Maou, Katawa Shoujo, Sengoku Rance. Z tej listy co podałeś, polecam... nic. ;d

Fate było dosyć fajne, polecam jeśli nie chcesz niczego zbyt ambitnego, a od siebie poleciłbym Kamidori Alchemy Meister ( też nieskomplikowana ale posiada naprawdę fajny gameplay oraz crafting)

@Vorfeed zapomniałeś dodać tez ze jest to erogame i to z tych mocniejszych :P....no chyba ze grywasz wersje okrojenie :] ogólnie fabuła jest tego fajna,,,,z tego co podałeś to mogę ci polecić Fate...

a z innych to:

Chaos:Head,

Eien no Aselia – Kono Daichi no Hate de,

Phantom Of Inferno,

Tears to Tiara

Zacznij od Pieśni Sayi :D Nie takie długie, mało ścieżek wyboru, ale fabuła epicka z super klimatem i nie naganną oprawą muzyczną ;D

Polecam też Tsukihime Type-Moon'a oraz Keyowskiego Rewrite i Planetarian xD

Jeszcze Katawa Shoujo jest godna polecenia, właśnie ją ogrywam na Androidzie :)

Crimsontear zaraz zaraz zaraz, to że wyszła wykastrowana wersja Fate to wiem, ale takich tytułów jak Sengoku Rance, Saya no Uta czy podane przezciebie Tears to Tiara, to pierwsze słysze. Gdy się w nie zagrywałem to były tylko wersje z bunga bunga XD

Crimsontear zaraz zaraz zaraz, to że wyszła wykastrowana wersja Fate to wiem, ale takich tytułów jak Sengoku Rance, Saya no Uta czy podane przezciebie Tears to Tiara, to pierwsze słysze. Gdy się w nie zagrywałem to były tylko wersje z bunga bunga XD

Bo w te gry gra się dla fabuły, nie dla "bunga bunga". Ale to prawda, sporo jest ciekawych scenek tam. ;d

to ja wiem ze się gra dla fabuły ale ogólnie niektóre są mniej bunga bunga inne więcej i alchemist należały to tego drugiego gatunku i dobrze od razu to zaznaczyć by się @Xasarm od razu nie zraził bo pomyśli ze są to tylko takie typu gry :P

i na przykład angielska wersja "Eien no Aselia – Kono Daichi no Hate de, " jest bez bunga bunga ale podobno bo nie grałem wersja japońska ze przy cenzurze angielskiej ucięli za dużo i trochę popsuło to w spójności w fabule.

Hejka, pytanko na szybko. Nie wiem, którą vn wybrać na mą pierwszą. Myślałem nad Saya no Uta, Steins;Gate(widziałem anime) oraz Fate.