Vps

Witam zna się może ktoś na VPS?, mam problem z wyborem czy mam wybrać VPS debian,centOS, czy ubuntu jaki waszym zdaniem i też jaką wersje np. ubuntu 13.10 x86?

Jak jesteś początkującym admnistratorem VPS to nie będzie to miało większego znaczenia dla Ciebie. Ja osobiście polecałbym debiana, z uwagii na popularność i dużą ilość supportu dostępnego w sieci.

Właśnie zauważyłem, że to nie ma różnicy dla mnie, tylko potrzebowałbym jakiś programów, które pozwalają mi wgrać serwerownie na VPS jakich najlepiej użyć ?

WinSCP jest dobry. Jak potrzebujesz FTP to musisz sobie zainstalować go i skonfigurować. (polecam proftpd)

Dyzajash miałbyś może czas, żeby mi pomóc to skonfigurować, bo w ogóle tego nie ogarniam, a do konsoli używam PuTTY? Pomógłby ktoś ?

do połączenia z vps masz putty i przez nie instalujesz ftp mysql apache itp do ots i tak najlepiej debian 5/6 do niego znajdziesz pełno poradników a jak szukasz dobrego,taniego i z dobrym support VPS to wyśle ci link na priv :)

Witam zna się może ktoś na VPS?, mam problem z wyborem czy mam wybrać VPS debian,centOS, czy ubuntu jaki waszym zdaniem i też jaką wersje np. ubuntu 13.10 x86?