Co myślicie o takim gatunku? Widziałem już kilka filmików dotyczących tego sprzęt w sumie już jest i kosztuje 300$ Jak myślicie kiedy wyjdzie porządna gra bazująca właśnie na takiej technologi? Ja czekam, może sie doczekam żeby kiedyś pograć jako ja sam ^^ Jaka jest wasza opinia o tym?
Vrmmorpg?
Oculus Rift ma wyjść za darmo, ale to za dobre parych lat, wtedy na pewno pojawi się jakieś mmo.
Co ma wyjść za darmo? Chyba instrukcja Teraz dla deweloperów kosztuje 300$, za rok, dwa będzie z pewnością tańsze, ale nie darmowe. Przy okazji, widzieliście InfititEye? Tak jak OR ma 90° FOV, to IE ma 210°. Ciekawe
Instrukcja? Widać nie czytałeś oficjalnej strony. Za parę lat mają wydać to za darmo, utrzymywać się z kontraktów.
Ja wolałbym coś w stylu że zakłądam i nie musze sie ruszać w realu bo tak to jak będe przed kompem siedział to jeszcze zbije monitor xd
Daj źródło bo nie chce mi się wierzyć.
Zapewne chodzi Ci o anime Sword Art Online co nie ? Ja myślę, że to dopiero za ładne parenaście lat takie cuda
@ogaree Na NerveGeara jeszcze poczekamy.
Dokładnie jakiś czas temu pomyślałem o takim rodzaju gier a później obejrzałem anime Co racja to racja poczekamy ale myśle że wcale nie tak długo może do 10 lat powstanie coś naprawde ciekawego.
Sony ma podobno wydać własny headset VR do Playstation 4. Z wyglądu ma przypominać miks AmuSphere z Sword Art Online i pojektora 3d, który Sony kiedyś pokazywało. Wydaje się, że będzie bardziej zaawansowany niż Oculus Rift, ale to się zobaczy - mniejszy i lżejszy na pewno.
Odsyłam tutaj > http://www.gry-onlin...13.asp?ID=79820
A co do VRMMORPG bardzo chętnie bym w coś takiego zagrał, ale pewnie minimum 10 lat będziemy musieli poczekać na taką superfotorealistyczną grafikę i lepsze rozwiązania technologiczne z VR, zresztą ciekawe jak na PC skoczy poziom grafiki w związku z next-genami. Crysis 3 już teraz ociera się o fotorealizm.
VR zależy jaki. O ile się nie mylę prymitywne kaski tego typu były już dostępne lata temu, ale niezbyt wielu było zainteresowanych.
VRMMORPG to pewnie za 20, 30 lat powstanie coś ciekawego, bo na razie są tylko szanse na coś al'a kontroler do Wii + kamerka od PS2/P23 z "monitorem na głowę". Pozostaje nam jedynie czekać, ale chętnie bym spróbował za te 20 lat...
Co myślicie o takim gatunku? Widziałem już kilka filmików dotyczących tego sprzęt w sumie już jest i kosztuje 300$ Jak myślicie kiedy wyjdzie porządna gra bazująca właśnie na takiej technologi? Ja czekam, może sie doczekam żeby kiedyś pograć jako ja sam ^^ Jaka jest wasza opinia o tym?