W co grają hejterzy wowa?

Tera,Osu!,Tibia,CS:GO

A wlasnie, dzieki ProGmR - przypomniales mi o jednej waznej rzeczy. Dam 1000 zlotych jak ktos zobaczy w DDO jakies wyzywanie sie czy inne przejawy trollingu/niedorozwoju, co w wowie nie bylo rzadkie za moich czasow(czytajcie jakis rok, poltorej temu ;) ). I o dziwo wcale nie potrzeba do tego abonametu. Starczy po prostu odpowiedni stopien zaawansowania gry (nikt nie powie mi ze wow jest bardziej zlozony niz DDO), plus wymagac umiejetnosci myslenia a dzieci sb odpuszczaja po paru minutach nawet nie wychodzac po za 1 wioske ;).

EDIT:/// Co do chinskich podrobek to mowicie o wowie, mam racje? To sie zgadzam w 100% ! Jak mozna w takie cos grac ... no tak, zapomnialem o poziomie graczy wowa, wybaczcie. A wiecie czemu mowicie to o wowie? Bo pokazcie mi inna gre, azjatycka podobna do DDO. Jak pokazecie to zwroce honor. A tak - to co najwyzej o wowie mozecie tak mowic bo te "chinskie podrobki" sa pod pewnymi wzgledami lepsze od wowa, a przedewszystkim - to sa te same schematy. TAB,1,2,3,4, mob padl, TAB,1,2,3,4, mob padl itd

Wszystko zależy tylko i wyłącznie od tego, co przyjmujemy za kryterium, według którego oceniamy grę. Jeżeli mówimy o ilości graczy, to WoW jest numerem 1, bez dwóch zdań. Ale względem poziomu trudności ustępuje już FFXIV.

Ja osobiście grałem w WOWa tylko troche ponieważ jakoś mi się po prostu nie spodobał,a gra której według mnie jest znacznie lepsza(przegrałem kilka lat)to GuildWars 1 szkoda tylko że GW2 nie jest tak dobre i tak wciągające.

Jak zawszę pod newsami związanymi z wowem roi się od komentarzy (delikatnie mówiąc) negującą te grę. Z ciekawości zadaje te pytanie w jakie mmorpg grają ci ludzie? Pytanie jest skierowane do osób wspominanych wyżej. Chciałbym zobaczyć listę tych mmo i pośmiać się albo znaleźć jakiś fenomen pośród crapmmo

Czego oczekujesz od szczeniaków co mają po 15 lat ? zwykłe cebulactwo, boli ich że nie mogą pograć w produkt P2P to minusują :), nie tylko wow'a lecz wszystkie gry P2P

No i czego SiLuS obrażasz ludzi bo to że nie gram w WOWa w cale nie znaczy że nie mogę(bo mnie stac).

Bo taka prawda jest :) zauważ że pod każdym newsem o jakiejkolwiek grze P2P są negatywne komentarze, cebulaki chcą wszystko za darmo i boli ich że gra jest płatna

Z tym że wszysto chcą za darmo to się niestety muszę zgodzic i to nie tylko gry f2p,ale też te które mają premium(nawet jeśli można je kupić w grze za pieniądze z gry),ale tak jest zawsze i ze wszystkim oraz nie tylko polacy tak robią.Mi osobiście nie przeszkadza czy gra jest p2p b2p f2p czy ma premium bądź napakowany IS jeśli gra jest dobra.Nie podoba mi się tylko fakt że nazywasz szczeniakiem i biedakiem każdego komu się nie podoba gra f2p(szczególnie WOW).

Temat dla mnie xD

Według mnie WoW to syf. Miałem okazje pograć, zrobić parę questów, jakiś rajd, pvp, polatać na smoku etc. Zanudziłem się szybciej niż w metinie. Monotonia, poszukiwanie swego ciała po śmierci, słabe questy, kijowe pvp...jednym słowem - nuuuuuda.

W co sobie pykam?
Duel of Champions - w przeciwieństwie do wowa trzeba myśleć :P

LoL - kijowa gra ale w gronie znajomych jest śmiesznie

Age of Wulin - genialne pvp

upadłe GhostX - świetny motyw, miła rozgrywka, niestety gamekiss to kretyni

I najlepsze mmo ever przy którym każde inne może się schować: Monster Hunter Frontier (czekam na wersje eu <3)

@Silus

Jesteś żenujący :D

Uważasz że jeżeli gra jest w systemie płatności P2P to jest od razu lepsza od F2P bądź B2P. heh XD gimbaza mocno!

Idąc tym tropem można wpaść w g***o jakim jest wow. W większości siedzą tam nerdy które nie widzą świata poza wowem i każda wzmianka o innej grze to "crap". Gra sama w sobie nie jest zła ale należy przypomnieć że zaczyna się 2015 rok.

Nie kazdy musi lubic uniwersum warcrafta. WoW jest dobry, ale tylko dobry. Jest wiele innych dobrych gier, ktore trafiaja do swoich odbiorcow. Nie wiem tylko czemu, jezeli ktos stwierdzi, ze WoW nie jest dla niego od razu nazywane jest "hejtem".

@Yomimori - przesadzasz. W WoWie jest akurat duzo do roboty, PvP jest dobre (moze nie do konca zbalansowane, ale dobre).

Łatwo zrozumieć dzisiaj sukces WoW'a: wspaniałe zaplecze finansowe, marketing, przystępność praktycznie dla każdej grupy wiekowej, równy kontent od wczesnych lvl po endgame, gra jest przyjazna zarówno dla gracza casualowego jak i hardcorowego itd. Oczywiście znalazłbym tez kilka wad.

Jednak to co sprawiło, ze WoW mi nie podszedł to brak dużego nacisku na rywalizację miedzy graczami i gildiami, która dla mnie jest głównym motywatorem w mmo dlatego bardzo milo wspominam czasy spędzone z Lineage 2. Obecnie nie ma gry, która by mnie potrafiła tak wciągnąć jak L2 kiedyś.

Na koniec należy pamiętać też, że popularność nie zawsze równa się jakość...przykładem jest chociażby Justin Bieber =p

Zanudziłem się szybciej niż w metinie.

Podsumowanie tematu.

@Mefisto, gra P2P zwykle na starcie jest lepsza niż typowy F2P, a to ze względu że cały czas zarabia na siebie, "motywując" swoich twórców do tworzenia dalszego contentu. Przez co taki Blizzard bardzo dopieszcza swoje "złote jajo".

@Loor, schemat "Tab1234" jest mocno przereklamowany. Wystarczy przejść się na pierwszy lepszy raid, gdzie brak ruchu = śmierć. (sory, ale tylko tyle byłem w stanie przeczytać i zrozumieć z twojego postu)

Wracając do tematu "W co grają hejterzy wowa?" - we wszystko. Nie ma czegoś takiego że gracze "X" gry oraz "Y" hejtują WoW'a, a gracze "Z" mają neutralny stosunek do niej. Albo się lubi WoWa i w niego gra, albo nie i nie gra. Sam hejt w komentarzach czy postach wynika często z racjonalizacji, że to "ja" nie jestem tak głupi i nie płacę za tą słabą grę jak tamte fanboye blizzarda, tylko cieszę się grami f2p.

Identyczny przypadek jak w "Wojnach Konsol".

Próbowałem grać w wowa (nie, nie na privie). Niestety mnie nieskusił, szczerze zastanawiam się co ludzi w nim widzą. Ale to nienaczy że jestem anty wow i itd.

Tak apropo jak można nowo powstałe gry porównywać do gry która ma 10lat na karku?

Zobaczcie co oferował WoW za czasów premiery… no właśnie.

Czy powstanie nowy król? Pewnie nie… wow został steorzpny gdy było mało takich produkcji, nie to co teraz (jest ich multum).

Pytanie jest inne czy musi powstac gra nazywana killerem wowa aby ludzie dobrze się bawaili? NIE, więc w czym macie problem?

Ale jak już szukacie killera to może on być obecnie na rynku albo dopiero się pojawi. Ale zostanie nim po paru latach… nie na starcie.

Lineage 2 i animacje postaci...Proszę Cię Malgoth...Ty chyba nie grałeś w inne gry oprócz L2, które powstały w minionych latach. =D

Tak, l2 i animacje. Obie gry powstały mniej więcej w tym samym czasie a zobacz na animacje auto ataku w l2 i wowie ;) Jeśli nie widzisz różnicy to nie mój problem. Gdyby nie cyferki dmg to bym nawet nie wiedział, że moja postać w wowie walczy ;)

A co do gier to grałem w około 95% produkcji jakie wyszły w ostatnich 10 latach

najwięcej hajterów WoW'a gra albo w Lineage 2 oraz Guild Wars 2 /emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

najwięcej hajterów WoW'a gra albo w Lineage 2 oraz Guild Wars 2 /emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

No widzisz, grałem w obydwie produkcje (przy czym GW2 jest u mnie w top 3 gier mmo), a ludzie spokojnie mogli by mnie nazwać fanboyem WoW'a.

Innymi słowy, Fujivarr, nietrafiony argument.

Hejtuję WoW'a za styl grafiki i skilli jak i również przedmiotów, nie podoba mi się on (Odpowiadam z góry, pograłem trochę w WoW'a i po wbiciu kilkudziesięciu lvli zacząłem hejtować to uniwersum, nigdy nie oceniam tylko na podstawie screenów czy filmików). Tak samo hejtuję wszystkie mmo które wzorują się mocno na grafice WoW'a.

Najwięcej czasu w mmorpgach poświęciłem:

1. Wakfu (Prawie rok czasu online!! Strasznie w to no-lajfiłem xD)

2. Dragon Prophet (Znudziło mi się jak już wszystko co możliwe osiągnąłem)

3. Path of Exile (Nadal szpilam od czasu do czasu :P)

A obecnie no-lajfie w cs'a go, oczywiście klan i rankingowe mecze tylko :D

Jak zawszę pod newsami związanymi z wowem roi się od komentarzy (delikatnie mówiąc) negującą te grę. Z ciekawości zadaje te pytanie w jakie mmorpg grają ci ludzie? Pytanie jest skierowane do osób wspominanych wyżej. Chciałbym zobaczyć listę tych mmo i pośmiać się albo znaleźć jakiś fenomen pośród crapmmo :)