W co warto teraz grać?

Z racji tego że nie mam w co grać , postanowiłem zapytać się was "W jakie MMORPG 3D warto teraz zagrać? "

Rozbudowywując to pytanie chodzi mi o takie MMORPG : które ma klimat, dużo ludzi , nie jest P2W i takie w na które można poświęć czas terażniejszy.

Nie umieściłem tego w "Szukam MMO" z takiej racji takiej że nie podaję konkretnych wymogów.

Chodzi mi o takie coś jak było kiedyś. Kiedyś RoM był najlepszy, fajnie się w niego ciupało , czy tez 4 Story miał okres swej świetności. Ale nikt o zdrowych zmysłach nie wróciłby by tych gier.

Liczę na gromką dyskusję.

Proponuję wbić chociaż 30 lvl w CTB Royal Quest, pod koniec stycznia będzie wipe, a po nim OBT, więc co prawda postać stracisz, ale będziesz wiedział, co robić gdy zacznie się gra na poważnie. Ode mnie mogę powiedzieć, że gra jest epicka, teraz takich tytułów nie robią :/

Jeżeli chodzi ci o gry f2p to może Aion, w niego swego czasu dużo się grało, jeżeli byłbyś skłonny płacić abonament to może EVE

Star wars the old republic f2p, mnóstwo graczy i świetny klimat.

od Aiona odrzuca mnie Gameforge i goldpack

Na dzień dzisiejszy na topie z takich poważniejszych tytułów, w które grają ludzie to GW2, FFXIV, TSW (gram i jest mnóstwo ludzi w prime time :D), WoW (nadal gra sporo ludzi i z tego co widzę opłaca się zacząć nawet teraz, bo WoD ma szansę przynieść poważne i dobre zmiany).

Z F2P to za bardzo nie wiem, bo mało w takie gry gram. Ostatnio bardzo miło zaskoczyło mnie Aura Kingdom, niemniej muszą troszkę "utrudnić" kontent, szczególnie dungi, bo są bardzo łatwe. Przyciągnęła mnie grafika, lubię takie kreskówkowe, ale jak są troszkę wyższej jakości tekstury i shadery odpowiednie :D. Hmmm, może nie do końca pełnoprawne MMO, ale wydaje mi się, że warto czas zainwestować w PoE, oczywiście jeżeli lubisz gry typu Diablo. Z f2p to jeszcze Age of Connan ma super klimat, ale jest to raczej freemium niż f2p :), jeszcze LOTRO (freemium), DDO(freemium), to są te, które mają klimat.

Osobiście na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z MMO na dziś i zainwestował czas w jakieś fajne gry single, może jakieś rpgi, Dark Souls, Dishonored, Wiesiek jak jeszcze w niego nie grałeś i poczekać na premiery w tym roku, być może Wildstar Cię zaciekawi, może TESO, które na samym początku na 1000000% będzie oblegane. Chodzą słuchy jakoby ArcheAge miało się pojawić w tym roku, tak samo jak Everquest Next, może ten Blade and Soul, jeżeli lubisz takie strikte azjatyckie klimaty. Chyba, że jestes casualem, wtedy GW2 to dobre rozwiązanie na ten czas oczekiwania :)

Ogólnie na dzień dzisiejszy ciężko jest cokolwiek polecić, bo w tym temacie powiedziano już praktycznie wszystko

No cięzko znaleść coś co by przyciągnęło jak dawniej.

Rift

Najlepiej wrócić do starych śmieci i czekać aż wyjdzie coś nowego. Rok 2012/2013 mnie rozczarował, nie jestem w stanie ani jednego tytułu f2p podać, który mnie zaciekawił. Oczywiście jeśli chodzi o mmorpg choć z innych gatunków nie jest wcale lepiej. Sprawdzałem masę toplist i rankingów, każdą gierkę testowałem i.. nic. Po prostu nic, czułem chłód, nudę, totalny bezsens. Nic nowego, zero zaciekawienia, wszystko już dawno oklepane i powtarzane z tytułu na tytuł, tylko lekko ubarwiane.

FF XIV:RR,Rift i przede wszystkim WoW. To są moje trzy typy na dzień dzisiejszy

Rift grałem klimacik jest ale w cholerę dzięci neo

RQ nawet nie zaczynaj po 30 lvluje się żmudnie i nie stety można grać nie wydając ani złotówki jednak gra staje się uciążliwa

Z racji tego że nie mam w co grać , postanowiłem zapytać się was "W jakie MMORPG 3D warto teraz zagrać? "

Rozbudowywując to pytanie chodzi mi o takie MMORPG : które ma klimat, dużo ludzi , nie jest P2W i takie w na które można poświęć czas terażniejszy.

Nie umieściłem tego w "Szukam MMO" z takiej racji takiej że nie podaję konkretnych wymogów.

Chodzi mi o takie coś jak było kiedyś. Kiedyś RoM był najlepszy, fajnie się w niego ciupało , czy tez 4 Story miał okres swej świetności. Ale nikt o zdrowych zmysłach nie wróciłby by tych gier.

Liczę na gromką dyskusję.