Na dzień dzisiejszy na topie z takich poważniejszych tytułów, w które grają ludzie to GW2, FFXIV, TSW (gram i jest mnóstwo ludzi w prime time
), WoW (nadal gra sporo ludzi i z tego co widzę opłaca się zacząć nawet teraz, bo WoD ma szansę przynieść poważne i dobre zmiany).
Z F2P to za bardzo nie wiem, bo mało w takie gry gram. Ostatnio bardzo miło zaskoczyło mnie Aura Kingdom, niemniej muszą troszkę "utrudnić" kontent, szczególnie dungi, bo są bardzo łatwe. Przyciągnęła mnie grafika, lubię takie kreskówkowe, ale jak są troszkę wyższej jakości tekstury i shadery odpowiednie
. Hmmm, może nie do końca pełnoprawne MMO, ale wydaje mi się, że warto czas zainwestować w PoE, oczywiście jeżeli lubisz gry typu Diablo. Z f2p to jeszcze Age of Connan ma super klimat, ale jest to raczej freemium niż f2p
, jeszcze LOTRO (freemium), DDO(freemium), to są te, które mają klimat.
Osobiście na Twoim miejscu dałbym sobie spokój z MMO na dziś i zainwestował czas w jakieś fajne gry single, może jakieś rpgi, Dark Souls, Dishonored, Wiesiek jak jeszcze w niego nie grałeś i poczekać na premiery w tym roku, być może Wildstar Cię zaciekawi, może TESO, które na samym początku na 1000000% będzie oblegane. Chodzą słuchy jakoby ArcheAge miało się pojawić w tym roku, tak samo jak Everquest Next, może ten Blade and Soul, jeżeli lubisz takie strikte azjatyckie klimaty. Chyba, że jestes casualem, wtedy GW2 to dobre rozwiązanie na ten czas oczekiwania ![:)]()
Ogólnie na dzień dzisiejszy ciężko jest cokolwiek polecić, bo w tym temacie powiedziano już praktycznie wszystko