Pytasz innych w co TY powinieneś grać? Po prostu sprawdź, każda gra się trochę różni i to powinien być twój wybór...

Pytasz innych w co TY powinieneś grać? Po prostu sprawdź, każda gra się trochę różni i to powinien być twój wybór...
Nie przyzwyczajaj się do zablokowanej kamery, która za tobą podąża wszędzie. To jest bardzo niewygodne. Niektóre postacie maja zasięg o wiele większy niż twój podstawowy widok, i nie jesteś w stanie puścić skilla odpowiednio.
Powtórzę moją radę.
Powinieneś spróbować samemu zarówno smite jak i LoLa.
1.dota 2
2.dota 2
3.dota 2
4.dota 2
5.dota 2
6.dota 2
Szczerze mówiąc brak mi dawnego LoLa, kiedy Cait/Ashe mid nie była niczym niespotykanym. Obecnie robisz trolllane na bocie (jakiś Rengar+Xin czy coś takiego) i przeciwnik kompletnie nie wie co ma robić. Poza tym twoja skuteczność może wynosić 8 winów do 2 losów na linii, a i tak jedna przegrana będzie oznaczać reporty od tryhardów z teamu, którzy nie potrafią się bawić kompletnie.
Mecze z własnym teamem - i to co było 3/4lata temu jest także dziś...
Powinieneś spróbować samemu zarówno smite jak i LoLa.
Mnie o niebo bardziej przyciągnął LoL, ale to pewnie przez to że zaczynałem jak wszyscy byli na równym/równiejszym poziomie... no i teraz jako stary wyjadacz raduję się zacnie, znęcając się nad wrogą linią... Jakbyś chciał grać w LoLa, to czasem trzeba mieć naprawdę! Stalowe nerwy. Dlatego bardziej polecam Smite'a...
Cześć.Tak jak w temacie w co warto zagrać??1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ??2.Gdzie jest więcej trybów gry ?3.Gdzie będzie większa populacja graczy ??4.Gdzie będzie więcej akcji ?5.No i która z gier bardziej przyciąga ?6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.Dzięki z góra za pomoc.
Ad. 1
SMITE - wiadomo 3D większa dynamika, ładniejsza grafika - nie jakieś bezmyślne klikanie.
Ad. 2
SMITE - Joust(1v1), Joust(3v3), Conquest(5v5 3 linie), Arena(5v5 na coupony, coś jak w BFie), Assault(5v5 1 linia, losowo wybierani bohaterowie) oraz MotD(Mecz Dnia, losowo, może się trafić też stary tryb Domination, polega na przejęciu 3 posągów(flag) i utrzymaniu ich).
Ad. 3
LoL, ale to 90% dzieci poza tym to nie ma różnicy czy masz 1mln graczy czy kilkaset tysięcy, bo w SMITE zawsze trafisz na drużynę do gry.
Ad. 4
W SMITE, widziałem mecze w LoLu(lubię oglądać streamy) i prawda jest taka, że co druga gra wygląda tak samo. Praktycznie non-stop na rankedach wybierani są Ci sami czempioni i nie ma w tym nic ciekawego, z czasem po prostu jest nudne. W tym drugim cóż gra swego rodzaju non-target więc wiadomo jest bardzo dużo akcji i dynamiki.
Ad. 5
Nie można odpowiedzieć na to pytanie, co polubisz to Cię wciągnie.
Ad. 6
Cóż, kwestia co wolisz, 3D non-target czy 2D napie*rzanie myszką i Community, w SMITE jest nieskończenie lepiej nie ma polaczków. Większość jest bardzo miła, częściej Ci się zdarzy trafić na graczy którzy się nie przykładają bo grają dla zabawy niż typowe tryhardy mające problem do wszystkich tylko nie do siebie, ale to i tak rzadkość. Poza tym spokojnie można grać Premade'y, a na meczach ligowych to już w ogóle nie ma co gadać 0 problemów, pełna kultura.
Cześć.Tak jak w temacie w co warto zagrać??1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ??2.Gdzie jest więcej trybów gry ?3.Gdzie będzie większa populacja graczy ??4.Gdzie będzie więcej akcji ?5.No i która z gier bardziej przyciąga ?6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.Dzięki z góra za pomoc.
1. Naparzanie się w 3D w SMITE jest równie ciekawe co naparzanie się 5v5 w LoLu, tutaj nie ma lepszego tak naprawdę. Podobnie gdy chodzi o same organizowanie akcji, chociaż tutaj prostota stoi bardziej po stronie SMITE, ale to może mi się tylko wydaje (w sumie dawno grałem).
2. W LoLu jest ich więcej, ale tak naprawdę są one niepotrzebne imo. MOBA to MOBA, chociaż jeżeli ktoś naprawdę się nudzi, to czemu nie zagrać takiego ARAMa na odstresowanie się po rankedzie.
3. W LoLu była, jest i będzie największa populacja graczy. HoTS nawet tego nie zmieni niestety, chociaż dzięki bogom, pobije DotA 2, ale już nie LoLa.
4. To samo co w punkcie 1.
5. Zdecydowanie LoL. SMITEa nie uratują nawet kolejni bożkowie czy tryby. LoL ma większy fanbase i fame przez to, dzięki czemu wszystko co się dzieje przez LoLa, obok LoLa i za pośrednictwem LoLa, będzie miało power up do zajebistości o wiele większy niż SMITE. Nie wiem co ten drugi musiałby zrobić, żeby wbić się na podium MOBA... więcej cycków ? (oby nie)
6. Wybór pomiędzy SMITE a LoLem to tak naprawdę kwestia gustu. Z jednej strony masz grafikę 3D, a więc efektowniejsze animacje, gdzie sama gra wydaje się być przez to dynamiczniejsza i "bliższa" graczowi. LoL jest przyjaźniejszy dla oka, a także zaawansowanie, czy rozwój tego MOBA jest już na tak wysokim poziomie, że automatycznie LoL jest lepszym wyborem na początek jeżeli chodzi o rozpoczecie przygody z MOBA, bo jest po prostu "lepszy i fajniejszy" niż reszta ARTSów (jak narazie)
Ad. 3LoL, ale to 90% dzieci poza tym to nie ma różnicy czy masz 1mln graczy czy kilkaset tysięcy, bo w SMITE zawsze trafisz na drużynę do gry.
90% dzieci. Oczywiście, pływaj w stereotypach, gdzie ludzie grając w brązie uważają automatycznie że wszędzie jest tak samo. O dziwo, nie grają same dzieci, i o dziwo, zawsze jest ktoś na poziome.
A co do trafienia na drużynę, ciężko było by nie trafić na drużynę, skoro owej potrzeba, żeby rozpocząć do gry.
Lola ci odradzam, bo tylko się zniechęcisz, no chyba, że chcesz grać na US, bo europejskie serwery pod względem community to porażka, szczególnie eune.
Na temat LoLa i Smite'a zostalo juz wszystko napisane, od siebie moge tylko dodac cos na temat innej gry. Obecnie trwa rejestracja "trial account", ktora pozwoli zagrac od 28 lutego do 2 marca. Mowie tutaj o Strife, nowej MOBA od S2Games. Moze nie ma wielu trybow gry, ale wciaz trwaja testy wiec prawdopodobnie zostana one dodane. Zarejestrowac mozesz sie tutaj. http://trial.strife.com/
Przepraszam za brak polskich znakow, nie mam obecnie lewego alta w klawiaturze.
Jesli ktoremus moderatorowi sie zechce skorygowac moj post, bede wdzieczny.
Osobiście polecam od siebie SMITE, gra jest wciągająca i bardziej dynamiczna akcja, w porównaniu lola wyłączyłem i niestety usunołem po 30minutach
Lola ci odradzam, bo tylko się zniechęcisz, no chyba, że chcesz grać na US, bo europejskie serwery pod względem community to porażka, szczególnie eune.
Nigdy nie zrozumiem skąd się to wam bierze. Jakimś cudem na 10 meczów trafiam co najwyżej na trzech tryhardów w teamie, którzy plują się o każdy błąd czy wybór champa. Może to kwestia posiadania MMR na całkiem porządnym poziomie?
Krótko mówiąc, nie daj sobie wmówić że community ssie. Jakimś cudem gram ze znajomymi i nie ma tak źle, ba - nawet w meczach na soloq potrafię dogadać się z większością ludzi
Co z tego, że takie community występuje w bronzie czy silverze skoro aby dostać się wyżej trzeba sporo pograć podczas gdy granie zniechęci się poprzez właśnie graczy z bronza.
Dokładnie tak jak napisał ewazdomu.
To tak jakby się np. męczyć niesamowicie 100 lvl w jakimś mmorpgu tylko dlatego bo ktoś napisał ze endgame jest dobry.
Ale zdobycie golda w lolu to jest zaledwie kilka dni gry, chybba że samemu się jest jak to ktoś nazwał tryhardem.Poza tym 3/4 ludzi w silverze gra całkiem dobrze i jedyne o co się czepiają to jak ktoś gra jak ostatnia lama (0/6).A jeżeli ktoś trafia do bronze to aż mi się płakać chcę, bo sam na tym koncie które teraz posiadam w poprzednim sezonie z bronze IV do gold V w 2 tyg wbiłem grając 3-4 meczyki dziennie.
Co z tego, że takie community występuje w bronzie czy silverze skoro aby dostać się wyżej trzeba sporo pograć podczas gdy granie zniechęci się poprzez właśnie graczy z bronza.
Po dziesięciu rozstawieniówkach w trzecim sezonie wylądowałem w Silver I. Negatywnego community nie spotykałem. A znajoma mimo negatywnych ludzi w bronze wyszła do silvera i to całkiem sprawnie, więc naprawdę nie wiem w czym rzecz. Jak ktoś spami albo wyzywa to dajesz mute i zapominasz o jego istnieniu...
Racja n4, teraz idę jak przecinak do silvera. Znajdź sobie 2-3 postacie, naucz się grać i tyle.
1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ?? Obie gry maja te same mody z tym ze smite ma Dodatkowy mod of the day (ciekawe scenario)
2.Gdzie jest więcej trybów gry ? Smite
3.Gdzie będzie większa populacja graczy ?? LoL
4.Gdzie będzie więcej akcji ? Smite
5.No i która z gier bardziej przyciąga ? SMITE
6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.
Moja ocena jest obiektywna bo w obie gry zmarnowalem spora czesc zycia
W lolu masz wiekszy naklad na teamplay wiec przegrana boli bardziej... W smite przegrana nie denerwuje Smite tez jest teamplayowy ale 2 sooby spokojnie carną gre (w lolu to tez jest mozliwe ale tzreba niebywalego feedu)
Ogołem pograj w obie gry z 3-4 dni i zobaczysz roznice Jak dla mnie SMITE>LoL (w smite mam 700h w lola 1500+)
1. Smite
2. Smite.
3. Lol
4. Smite.
5. Smite
6. Gram już w Smite 2 lata i jestem jednym z oficjalnych streamerów HiRezStudios(SmitegamePL) więc logiczne że będę wychwalał Ci Smite ^ ^. Moim zdaniem tak jak pisał Magar zagraj sobie parę dni w Smite/Lol i sam oceń... Jedna i druga gra ma tylu fanów że nigdy nie dostaniesz 100%-towej obiektywnej oceny.
A ja niewidzę przeszkód aby grać w tę i w tę. No przecież co to za przeszkoda ?.
Cześć.
Tak jak w temacie w co warto zagrać??
1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ??
2.Gdzie jest więcej trybów gry ?
3.Gdzie będzie większa populacja graczy ??
4.Gdzie będzie więcej akcji ?
5.No i która z gier bardziej przyciąga ?
6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.
Dzięki z góra za pomoc.