Cześć.
Tak jak w temacie w co warto zagrać??
1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ??
2.Gdzie jest więcej trybów gry ?
3.Gdzie będzie większa populacja graczy ??
4.Gdzie będzie więcej akcji ?
5.No i która z gier bardziej przyciąga ?
6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.
Dzięki z góra za pomoc.
W co warto zagrać LoL czy SMITE?
1 i 2. Smite ma areny, 3vs3, randomowe postacie na jednym lanie, mecz dnia (np. arena z ograniczonym poolem postaci). Sporo się dzieje imho najbardziej dynamiczna Moba.
3. Niestety w lol'u, Smite z populacją jest nieco w tyle. Ale community lepsze, mało spotyka się rodaków w wieku "jestemgnojkiemkufaswagyolo"
4. Ciężko powiedzieć...?
5. Dla mnie Smite. Toksyczne community Lola odrzuciło po jakimś czasie
6. Jest fajna, bo inna kamera pozwala na chwile zapomnieć że to gra z przeklętego gatunku Moba
Zwięźle i na temat:
1 .W obu.
2. Smite
3. League of Legends
4. Zależy od gustu. Jednak według mnie mnie widok z 3 osoby nadaje Smite'owi większą dynamikę a co za tym idzie akcja jest ciekawsza.
5. Według mnie Lol przyciąga bardziej choć to może być tylko moje indywidualne odczucie.
6. Mimo iż jestem fanem lol'a nie polecam tego tytułu gdyż społeczność w tej grze spowoduję że częściej będziesz się denerwował nić czerpał radość z rozgrywki.
1. W ciekawych rozgrywkach obie gry stoją na tym samym poziomie powiedział bym.
2. Więcej trybów gry ma chyba Smite, choć pewien nie jestem.
3. Populacją wygrywa bezkonkurencyjnie LoL.
4. Więcej akcji jest wg. mnie w LoL'u.
5. Mnie bardziej przyciągnął LoL, ale i Smite ma swoich zwolenników.
6. Gram w LoL'a od presezonu 1 (jak jeszcze nie było eu serva), więc trochę mnie ta gra wciągnęła, w Smite grałem i miałem parę podejść, lecz ostatecznie wracałem do LoL'a, więc uważam go za lepszą produkcję.
@EDIT
Widzę tutaj jakieś rozmowy o toxic community, osobiście grająć w lola aktualnie nie odczuwam tego, za to w Smite, gdy odpaliłem go jakieś 2 miechy temu, miałem do czynienia z największym ragem jakiego widziałem. Więc jest to chyba kwestia poziomu własnej gry, bo w lola uważam, że jestem ponadprzeciętnym graczem, a w Smite nawet nie wbilem 30 lvla czy jaki tam jest ten wymagany lvl do rankedów.
Ogólnie to powinieneś się zorientować w co grają twoi znajomi i się podłączyć, może Ciebie nauczą podstaw. Ogólnie zawsze w kupie raźniej.
1,2.Do lola od jakiegoś czasu wchodzą takie "czasowe" rozgrywki, czyli np. dodadzą coś na jakiś czas potem usuwają, ale tych standardowych rozgrywek też więcej jest w lolu z tego co pamiętam (5v5, 3v3, aram, dominion, do tego z 5v5 masz rankedy solo/duo albo teamowe).
3.W lolu jest znacznie większa populacja niż w smite
4.Team fighty moim zdaniem lepsze są w lolu (flashe, ignity, odskoki,itd.)
5.Gram w lola od paru lat i jest to jedyna gra od jakieś nie odchodzę.Zdarzają się takie dni, kiedy nie zagram meczyka, albo że potrzebuję tej miesięcznej przerwy, ale zawsze do tej gry wracam.
6.W lolu jest dużo więcej postaci, taktyk przec co warto zagrać.W smite nie grałem długo (jakiś tydzień), gra mnie nie potrafiła przekonać.
1.dota 2
2.dota 2
3.dota 2
4.dota 2
5.dota 2
6.dota 2

1. Smite
2. Smite
3. LOL
4. Smite
5. Smite
6. Statyczny LOL ssie, zręcznościowy Smite FTW
1. Dota 2 & Smite
2. Dota 2 & Smite
3. Dota 2 & Smite
4. Dota 2 & Smite
5 .Dota 2 & Smite
6. Dota 2 & Smite

Po co lol,gdy masz dote i smite'a.

Ten temat nie ma sensu. Każdy fan LoLa będzie pisał, że lepiej zagrać w lola, fan smite, że w smite.
1.Gdzie są ciekawe rozgrywki ??
W obydwu grach są ciekawe. Kwestia tego, co uważasz za ciekawe.
2.Gdzie jest więcej trybów gry ?
Ilość trybów gry nie świadczy również o tym, czy gra się w nie przyjemnie.
3.Gdzie będzie większa populacja graczy ??
To już pisali, nie raz, że LoL
4.Gdzie będzie więcej akcji ?
Grając w obie produkcje, uważam że w lolu mimo wszystko jest więcej akcji. Mówiąc o standardowym trybie gry. W smite nie jest tak bardzo odczuwalna, wg. mnie oczywiście, zależność jednej postaci od drugiej, jak to można odczuć chociażby w LoLu. No i sam fakt, tego, że w LoLu masz większy zakres widzenia również w tym pomaga.
5.No i która z gier bardziej przyciąga ?
Mnie smite osobiście na długo nie przyciągnął. Mimo, że fajnie się gra, wg. mnie niesamowicie szybko się nudzi. Natomiast w LoLa gram już aktywnie 3 lata.
6. Wasze dodatkowe wypowiedzi względem tych gier.
Dodatkowe wypowiedzi? Ciężko powiedzieć coś więcej. Najlepiej zagrać w obydwie gry, i zobaczyć co ci się bardziej spodoba, a takie spekulacje na forum są bezowocne, bo zawsze będzie mnóstwo ludzi, którzy są akurat za tą a nie tamtą grą nie dopuszczając nic innego do świadomości. Przykładem masz tych fanboyów doty, którzy tu naspamowali
Niektórzy mówią o Docie 2, mnie akurat się nie spodobała a najgorzej było mi z kamerką, która nie idzie za twoją postacią jak w LoL'ku ale jakby to się dało zmienić to bym zagrał jeszcze raz
Ja chce się dowiedzieć o tych grach jako MOBA. Grałem w SMITE i LoL ale nie więc co bardziej mnie zachęci, ponieważ nie chce grać w grę przez góra tydzień i koniec chcę zagrać w któreś MOBA co mnie wciągnie na kilka miechów a nawet lat.
A co do tego chciałbym się jeszcze zapytać jaka jest średnia grania na rundę ile minut trwa średnio runda ?
Z góry Dzięki wielkie za wasze odpowiedzi
1. Hmmm... W obu grach zdarzają się ciekawe mecze. Ciężko na takie pytanie odpowiedzieć.
2. Porównywalna ilość trybów w obu grach.
3. Zdecydowanie w LoLu - jak bardzo SMITE lubię, tak jeśli chodzi o popularność to nadal się równać z Ligą nie może.]
4. Obie mają raczej podobne tempo gry. SMITE może wydawać się nieco bardziej dynamiczne dzięki widokowi TPP.
5. Kwestia indywidualna. Mnie bardziej przyciąga LoL.
Żadnych dodatkowych zdań puszczać nie będę, bo nie wiem o czym miałbym mówić. Masz pytania - wal śmiało. Najlepiej będzie jednak jeśli sprawdzisz i jedną, i drugą grę.
Ten temat nie ma sensu. Każdy fan LoLa będzie pisał, że lepiej zagrać w lola, fan smite, że w smite.
Dlatego najbardziej wiarygodne głosy są od tych, którzy grają w różne gry i nie hejcą innych bez powodu
EDIT:
@up: pierwsza rzecz którą chcesz zrobić w LoLu, to WYŁĄCZENIE podążającej za tobą kamery. Chcesz wrócić do swojego champa - naciskasz spację. Nigdy nie korzystaj z tej kamery, bo zbyt wiele rzeczy cię w grze omija.
Jeśli chodzi o wybór... wszystkie trzy gry - League, DOTA2 oraz SMITE - mają raczej długą przyszłość przed sobą i nie powinny się zbyt szybko znudzić.
To zależy jaki widok lubisz za pleców, czy z góry. Obie gry podobne, obie jednak inne. Chociaż ostatnio się pogryzłem z supportem lola, i prawie byłem gotów porzucić tę grę. To jednak zostaje z lolem.Mój kumpel lubi dotę ja tej gry nie lubie a on nie lubi lola : jedynie przeszkadza mi tempo rozgrywk w dociei bo wole dynamiczne gry, a jemu lol posiada krzaki i kupowanie championów. A chcemy razem zagrać jednak już nie w moba bo mamy inne poglądy, i bierzemy fpsa warfame albo QUeka.
Nie mówię iż lol jest lepszą grą, bo o to nie chodzi - stwierdzam fakt gra mi sie świetnie w lola. A może po prostu umiem w niego już grać, i nie chce uczyć czegoś nowego. A co do smite nic nie napiszę bo jeszcze w niego nie grałem.
W Docie możesz sobie włączyć żeby kamera sledzila twoja postać.
Moim zdaniem Dota ma ciekawsze postacie. Skille są ciekawsze i dużo bardziej różnorodne. Tam trzeba kombinować na bieżąco co zrobić, kiedy zaatakować.
Jest też na pewno trudniejsza do ogarnięcia dla początkujących.
LoL jest moim zdaniem schematyczny.
No właśnie carrym sobie nie pogram na midle, jak w docie. Takim sniper'em albo viperem, no i można zagrać 1 1 2 i jungle. Co do roziązań jest lepsze, i nie ma płaczaji na low lvl. Ostatnio gram sobie ww na topie i poszedł report na mnie iż wziąłem ten pierścień na start co daje manę po zabiciu stworka. Napisane było ww ap, a grałem pod ad tylko ten jeden przedmiot. A może sobie wrócę do doty jak będzie czas.
Właśnie w Docie fajne jest to ze można grać praktycznie każdym na każdej pozycji.
Nie ma takich utartych schematów jak w LoLu ze np. ap na mida itp.
Przypomnę tylko, że rozmawiamy o SMITE i o LoLu. O DOTA2 nie było ani słowa, więc póki OP nie stwierdzi inaczej to się nad tym nie rozwódźmy za bardzo
Skoro piszesz, że nie było ani słowa to przejrzyj temat jeszcze raz dokładnie.
Autor napisał, że spróbował by Doty gdyby dało się zmienić ustawienia kamery więc chciałem trochę przybliżyć mu ten tytuł.
Hmmm. W gruncie rzeczy masz rację, dlatego wycofuję się z tego co mówiłem
Szczerze mówiąc brak mi dawnego LoLa, kiedy Cait/Ashe mid nie była niczym niespotykanym. Obecnie robisz trolllane na bocie (jakiś Rengar+Xin czy coś takiego) i przeciwnik kompletnie nie wie co ma robić. Poza tym twoja skuteczność może wynosić 8 winów do 2 losów na linii, a i tak jedna przegrana będzie oznaczać reporty od tryhardów z teamu, którzy nie potrafią się bawić kompletnie.
(Inna sprawa, co do DOTY... ja się nie znam, ale czy Lion nadaje się na inną linię niż mid? )
Oczywiście, że się nadaje.
Najczęściej na początku robi za supporta, (kolce) ale jeśli zdobędzie trochę golda to ulti + ten stackowalny item (na złość zapomniałem nazwy) i wyciąga ekstra dmg.
Masz racje co do LoLa, ale to w końcu jego gracze doprowadzili do tego, że teraz się gra schematycznie.