W fabule siła!

Chyba nikt nie wspomniał o najnowszym Wolfensteinie The New Order , tak dobrej fabuły w fps'ach nie widziałem od dawien dawna .

TWD, TWAU i Heavy Rain nie można pominąć :) (Jeśli było to przepraszam)

Witajcie! W te wakacyjne noce zacząłem przechodzić ciekawsze tytuły, które już wcześniej kupiłem ale nie miałem czasu ich przejść i tak teraz w wolnym czasie masowo zacząłem brnąć przez różne historie w grach i stąd moje pytanie: jakie znacie gry z najlepszą fabułą (+ dobra grywalność).

Dopiero co ukończyłem Mass Effect 2 poprostu wgniotła mnie w fotel :P począwszy od przemowy Sheparda aż do odbicia załogi cały "nasiąkłem klimatem tej gry". Chciałbym żeby właśnie o takie gry chodziło, że na koniec historii czuć pustkę i się chce więcej, fabuła ma zadziałać na psychikę!

Co ciekawszego przeszedłem:

Mass Effect 2 - tak jak już wspominałem, gra idealna, ode mnie 10/10, genialne uniwersum, klimat, który czuć w każdym zakątku uniwersum, możliwość pokierowania bohaterem jak chcemy, duża dowolność wyboru, ciekawe misje poboczne, zazębiająca się fabuła i ta genialna ostatnia misja..

DMC (najnowszy),DMC 4 i DMC 3 - wszystkie te części są dla mnie genialne jednak mi się najbardziej spodobała ta najnowsza część ze względu na zmienioną mechanikę (na komputerze wole grać klawiatura + myszka) oraz poznanie historii Dantego od początku bardzo ciekawe

Uncharted 3 - bardzo dobra gra, fabuła ciekawa aczkolwiek nie mogłem się wczuć w postać Drake'a przez co "nie grałem całym sobą"

Amnesia (obydwie części) - horrorek o ciekawych monologach (listy), które wprowadzają "creepy" klimat i zarazem są interesujące

Outlast - również zagrałem ze względu na to, że to horrorek ale po pewnym czasie dążyłem do tego żeby zrozumieć co tak na prawdę się stało w tym zakładzie

Max Payne 3 - bardzo dobra gra, mimo, że z wcześniejszymi częściami nie miałem zbytnio do czynienia to w tej części bardzo mi się spodobał portret psychologiczny Maxa oraz ciekawe zwroty akcji

Ukończyłem wiele innych tytułów jednak ich fabuła nie wciągnęła mnie na tyle aby się tu znalazły ;)

Co mam na celowniku: oczywiście Mass Effect 1 i 3, Alan Wake, Bioshock, The Darkness 2, Batman Arkham Asylum, AC antologia

Myślałem też o Gears of War (1) przeszedł ktoś może? Ciekawa historia?

Napaliłem się na Wiedźmina (1) ale nie mogłem niestety (pomimo całej sympatii do książek) przebrnąć przez dość powolny rozwój wydarzeń w jedynce i chyba od razu przejde do drugiej części tej gry.

Czekam na propozycje! :) (pamiętajcie historia może się okazać ze smutnym zakończeniem, z totalnym zwrotem akcji, może być szczęśliwa [oby nie przewidywalna] obojętnie ale żebym po ukończeniu gry chciał wiedzieć co było dalej!)