Chyba nikt nie wspomniał o najnowszym Wolfensteinie The New Order , tak dobrej fabuły w fps'ach nie widziałem od dawien dawna .
W fabule siła!
TWD, TWAU i Heavy Rain nie można pominąć (Jeśli było to przepraszam)
Witajcie! W te wakacyjne noce zacząłem przechodzić ciekawsze tytuły, które już wcześniej kupiłem ale nie miałem czasu ich przejść i tak teraz w wolnym czasie masowo zacząłem brnąć przez różne historie w grach i stąd moje pytanie: jakie znacie gry z najlepszą fabułą (+ dobra grywalność).
Dopiero co ukończyłem Mass Effect 2 poprostu wgniotła mnie w fotel począwszy od przemowy Sheparda aż do odbicia załogi cały "nasiąkłem klimatem tej gry". Chciałbym żeby właśnie o takie gry chodziło, że na koniec historii czuć pustkę i się chce więcej, fabuła ma zadziałać na psychikę!
Co ciekawszego przeszedłem:
Mass Effect 2 - tak jak już wspominałem, gra idealna, ode mnie 10/10, genialne uniwersum, klimat, który czuć w każdym zakątku uniwersum, możliwość pokierowania bohaterem jak chcemy, duża dowolność wyboru, ciekawe misje poboczne, zazębiająca się fabuła i ta genialna ostatnia misja..
DMC (najnowszy),DMC 4 i DMC 3 - wszystkie te części są dla mnie genialne jednak mi się najbardziej spodobała ta najnowsza część ze względu na zmienioną mechanikę (na komputerze wole grać klawiatura + myszka) oraz poznanie historii Dantego od początku bardzo ciekawe
Uncharted 3 - bardzo dobra gra, fabuła ciekawa aczkolwiek nie mogłem się wczuć w postać Drake'a przez co "nie grałem całym sobą"
Amnesia (obydwie części) - horrorek o ciekawych monologach (listy), które wprowadzają "creepy" klimat i zarazem są interesujące
Outlast - również zagrałem ze względu na to, że to horrorek ale po pewnym czasie dążyłem do tego żeby zrozumieć co tak na prawdę się stało w tym zakładzie
Max Payne 3 - bardzo dobra gra, mimo, że z wcześniejszymi częściami nie miałem zbytnio do czynienia to w tej części bardzo mi się spodobał portret psychologiczny Maxa oraz ciekawe zwroty akcji
Ukończyłem wiele innych tytułów jednak ich fabuła nie wciągnęła mnie na tyle aby się tu znalazły
Co mam na celowniku: oczywiście Mass Effect 1 i 3, Alan Wake, Bioshock, The Darkness 2, Batman Arkham Asylum, AC antologia
Myślałem też o Gears of War (1) przeszedł ktoś może? Ciekawa historia?
Napaliłem się na Wiedźmina (1) ale nie mogłem niestety (pomimo całej sympatii do książek) przebrnąć przez dość powolny rozwój wydarzeń w jedynce i chyba od razu przejde do drugiej części tej gry.
Czekam na propozycje! (pamiętajcie historia może się okazać ze smutnym zakończeniem, z totalnym zwrotem akcji, może być szczęśliwa [oby nie przewidywalna] obojętnie ale żebym po ukończeniu gry chciał wiedzieć co było dalej!)