Chodzi mi o Diablo 3 i ARMA 3.
Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz 3.00 GHz
GeForce 210
3Gb RAM
Chodzi mi o Diablo 3 i ARMA 3.
Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz 3.00 GHz
GeForce 210
3Gb RAM
W Arma 3 wątpię że będziesz miał więcej niż 20 fps
ale będzie dało się znośnie grać?A jak z Diablo?
jak 20 fpsow to dla Ciebie ok to spokojnie możesz grać.
a w daiblo jak bedzie z FPS?
Nikt nie powie ci ile będziesz miał fpsów. Masz słaby komputer i nie rób sobie dużych nadziei.
Raczej nikt ni powie ile dokładnie. diablo 3 będzie pewnie grywalne, ale nie płynne, a ARMA 3 to inna liga, raczej liczyłbym na góra 10-20 FPS raczej tego nie będzie dało się nazwać grywalnym
W Twoim wypadku odpuściłbym sobie obie gry. Diablo 3 u mojego znajomego na leciwym sprzęcie, jednak z dwurdzeniowym procesorem i podobną kartą graficzną, gra była praktycznie nie grywalna przy większej ilości mobów/zaklęć, musieliśmy mu robić tweaki i obniżać jakoś grafiki w plikach konfiguracyjnych gry. Solo może sobie jeszcze pograsz, ale o coopie zapomnij. Tak nieco offtopując, to Diablo 2 z dodatkiem kosztuje teraz jakieś 30 zł. Gra nie jest gorsza (a często spotkać się można ze zdaniem, że D2 jest lepsze niż D3), co najwyżej brzydsza, ale masz pewność, że będzie działać płynnie na praktycznie każdym komputerze.
Diablo 3 powinno śmigać, bo to brzydka i małowymagająca gra jest. Arma 3 za to, jak każda jej poprzednia część, jest baaaardzo wymagajaca i nie poszalejesz zbytnio.
Ok już kupuje za niedługo Diablo.Temat można zamkonąć
Nie kupuj Diabełka ne ten sprzęt poczytaj oficjalne Forum tam osoby z bardzo dobrymi PC mają spadki FPS i Blizz z tym nic nie robi tłumaczy się " To wasza wina nie nasza" i tak jest od Premiery.
Co patch to chodzi lepiej lub gorzej
Ale jeśli lubisz pokaz slajdów twoja sprawa:)
Zgadzam się z tym, co mówi Balthazar. Diablo 3 przy tym sprzęcie to będzie dla Ciebie frustracja, a nie przyjemność.
Tak żebyś nie żałował, to polecam Ci ściągnięcie triala. Jest darmowy, możesz przejść kawałek gry, zobaczyć jak Ci będzie działać. Wystarczy założyć konto na battle.net. Będziesz wiedział na czym stoisz i miał pewność, że nie wyrzucisz kasy w błoto. Dodam też tylko, że z mojego doświadczenia (a w zasadzie mojego znajomego) wynika też, że kolejne akty (w szczególności III, IV i V) są dużo bardziej wymagające dla blaszaka, niż pierwsze dwa.
Z drugiej strony nie możemy za Ciebie podejmować decyzji, zrobisz jak chcesz. Pamiętaj, że w razie czego lojalnie ostrzegaliśmy
#edit
Jest jeszcze taka przydatna strona - www.canirunit.com - automatycznie sprawdza czy gra Ci ruszy.
Na gorszym komputerze od ciebie gralem na najnizszych w diablo i co jakis czas pojawial sie lag wiec na moje powinienes dac rade grac chociaz z plynnoscia moze byc ciezko :c.
Nie kupuj Diabełka ne ten sprzęt poczytaj oficjalne Forum tam osoby z bardzo dobrymi PC mają spadki FPS i Blizz z tym nic nie robi tłumaczy się " To wasza wina nie nasza" i tak jest od Premiery.Co patch to chodzi lepiej lub gorzej Ale jeśli lubisz pokaz slajdów twoja sprawa:)
Chodzi o to, ze diablo nie supportuje wszystkich kart graficznych itd przez co na niektorych teoretycznie bardziej wydajnych chodzi wolniej lub gra poprostu sie zacina. Dowodem na to moze byc chociazby to, ze w porownaniu do ludzi piszacych parametry swoich komputerow z nasa moj komputer sie chowa, ale podczas gry jedyny moment kiedy odczuwam lagi to gdy na mapie sa np: 2 elity,4 graczy i multum innych mobow .
Diablo 3, jak i każdą grę Blizzarda można za darmo przetestować. W diablo możesz grać za free non stop, ale Twoja postać nie przekoroczy 13 levela. Zainstaluj sobie i sprawdź zanim kupisz. Będziesz widział czy chodzi dobrze czy tnie.
A AC3 ruszyłby?Bo jest promocja na steam to bym sobie kupił i pograł
Zapomnij o Armie 3. Nie ma szans z takim sprzętem.
Seria AC nie ma w ogóle optymalizacji pewnie nawet 15 fpsów nie wyciągnie.
aha
A co by było z PayDay 2 i Mortal Kombat Complete editon?
Arma 3 - no way !
diablo 3 - 1-20 fps skaczace na low. > Niestety po ostatnim patchu diablo ma zj**@ną optymalizacje, nawet na i5 i i7 z dobra karta mamy lagi i freezy
http://www.systemrequirementslab.com/cyri > posprawdzaj sobie na tej strone wymagania wymienionych gier, stronka porowna twoj sprzet z wymaganym i oceni czy ci sie wlaczy czy nie. Z regoly 70% sprawdza sie z ta stronka ( w moim przypadku ). Tej stronki uzywalem jak mialem kompa z konf. z 2008roku, teraz nowy sprzet wiec teraz innym ja polecam.