Witam. W jakie MMORPG po Polsku warto zacząć grać ?
Czasami coś kasy wydać na grę, bądź kupić grę, nie ma problemu
Nie jestem graczem z nie wiadomo jakimi wymaganiami, ponieważ będę grał tylko po pracy i na weekend coś dłużej…
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
W jakie MMORPG warto zacząć grać..?
Warto zagrać i na dodatek po polsku? To chyba tylko Albion Online.
W Albionie chyba traci się EQ czy coś takiego tak jak sie padnie czy coś ?
Jeśli tak, to nie mam tyle czasu na grę żeby co chwilę zdobywać coś od nowa ;D
@Lolek9496
Tak, w Albion Online to głównie PvP, głównie w dużych grupach i po śmierci tracisz ekwipunek.
Pytanie czy szukasz PvP czy bardziej PvE?
A jeśli bardziej PvE, to bardziej solo, czy takie że bez party niewiele zrobisz?
Jeśli bardziej solo i na luzie, z całkiem niezłymi zadaniami - to polecam The Elders Scrolls Online.
Można sobie spokojnie grać, levelować, zwiedzać krainy, a dzięki skalowaniu nie trzeba się martwić że coś przepadnie lub że nie będzie można z kimś wspólnie pograć bo poziom ma inny.
Myślę że jest to też dobra gra dla pogrania zarówno od czasu do czasu, jak i i ostrego “farmienia”, jeśli ktoś lubi.
Bo np takie Black Desert Online to już raczej tylko “farmienie” i w sumie taki drugi etat.
TESO ma jeszcze tę zaletę że grafika jest całkiem ładna, a wymagania są stosunkowo niskie. Ja mam starego kompa i słabą kartę (GTX 750Ti), a gra działa mi na max ustawieniach w rozdzielczości 2560x1440 całkiem płynnie.
ESO jest po Polsku?! Nawet nie wiedziałem, a stosunkowo niedawno w niego grałem.
@Rasun
Jest fanowskie spolszczenie (niepełne, bo część fabuły zadań nie jest przetłumaczona). Ale opisy umiejętności i innych rzeczy oraz wszystkie ważne dla mechaniki teksty - chyba są przetłumaczone.
Utrata ekwipunku brzmi w teori strasznie dla graczy, którzy nie mieli doczynienia z tym systemem. W Albionie nie przywiązuje się dużej wagi do noszonego aktualnie ekwipunku w przeciwieństwie do innych gier gdzie EndGame to noszenie wykokszonego jednego setu ulepszanego przez 100h. Większość graczy biega w średniej jakości przedmiotach przez co ich utrata nie wpływa znacząco na ich finanse.
Albion jest darmowy więc warto samemu przetestować
A do jakiegoś starego MMORPG w języku Polskim jest sens wracać ? Chodzi mi o takie w którym spotkam nowych graczy, abym miał z kim grać.
Metin2
NosTale
4story
Gloria Victis
Inferna
Last Chaos
Royal Quest
Up… Up…
Może iracing ?