Jak widać w temacie próbuje znaleźć idealne dla mnie mmorpg. Zacznę może od tego co już testowałem, spróbuję wypisać + i -:
• RYL 2
+ Tryb FPP, dzięki niemu można się wczuć w postać i gra się staje o wiele bardziej dynamiczna
+ Ładna grafika
+ W ciągu gry towarzyszą nam cały czas Questy (przynajmniej do 55 który nabiłem)
- Gra w wielu aspektach bardzo niedopracowana, niektóre skile w ogóle nieopisane, drobne błędy graficzne itp.
- Darmowy serwer na którym grałem bardzo powolny
- Do PvP nie możemy niestety wybrać dowolnej postaci, istnieją 3-4 klasy którymi można rozwalić pozostałe z wyłączonym monitorem
- mała ilość skilli
• Silkroad
- - - - - O tej grze nie mogę napisać zbyt wiele, próbowałem wejść na serwer jakikolwiek w godzinach wieczornych tj 19-22 i mi się nie udało. Następnego dnia próbowałem z rana i udało mi się tylko 1 raz na całe 5 minut, gra może i dobra ale co z tego skoro nie da się w nią grać ?
+ Z tego co czytałem na stronie poświęconej tej grze to jest bardzo dużo skilli
• 9Dragons
+ Bardzo ładna grafika, efektowne style walki
+ Bardzo dopracowana, wrażenie zrobił na mnie tutorial z filmikami instruktażowymi
+ Ciekawe Questy
+ Oryginalny sposób rozwijania skilli ("trening czyni mistrza")
- Z porównaniem do innych mmorpg angielski w grze jest zaawansowany co może być przeszkodą nie do ominięcia dla ludzi którzy tego języka nie znają
- Bardzo często pojawiające się reklamy
- Bardzo długo mi się gra ładowała i niejednokrotnie zawiesiła ( GeForce MX 440, 512 ddram, procek athlon 1,6 )
- Walka polegała na tym że klikaliśmy 2x na moba i mogliśmy odejść od komputera na okres dopóki on nie zginął, no chyba że musielibyśmy uciekać z powodu niskiego HP, nie wiem jak to wygląda na wyższych LVL, ja nabiłem 25
I tu następuję moje pytanie: czy istnieje jakiś mmorpg który łączy w sobie te + a nie posiada za wiele - ?