[WAKFU]Bravery Guide

Zapraszamy wszystkich chętnych to gry w Wakfu na serwerze Remington(International). Gildia ma 4 poziom, za niedługo będzie 5, bonusy są wykupywane na bieżąco. Nie wymagamy niesamowitych osiągów, ale z góry zaznaczam że Wakfu jest grą nastawioną na CIĘŻKI grind i bicie mobów. W dobie każualizacji i upodobniania się do WoWa gra ta oparła się trendom i questy oraz instancje nie stanowią najważniejszej części rozgrywki, chociaż na najwyższych poziomach robi się głównie dungeony.

Od siebie możemy zaoferować miłą atmosferę i pomoc w miarę naszych dość skromnych możliwości, gdyż sami niedawno zaczęliśmy :D. Większość osób w gildii wybrało nację Amakna, więc najlepiej jak wybierzecie tą samą(nację wybiera się na 15 poziome).

W grze można pisać do Isillia/Illyaprism/Sildur po invite, polecam także nowym ludziom poradzić się w tym temacie co do klasy, bo jest ich 17 i są dość zróżnicowane.

Do zobaczenia w Świecie Dwunastu!

Szukam właśnie jakiejś zacnej gierki, ale mój problem polega na tym że w tygodniu mam wolne 3/4 dni, plus fakt że spora czasu wolnego spędzam ze znajomymi, więc liczmy że mam te dwa dni na grę, czy to wystarczy na osiągniecie czegokolwiek?

Byłoby ciężko, jednak tutaj grind jest serio niemiłosierny. Ale zależy ile tak naprawdę chcesz osiągnąć i jak bardzo lubisz grind. Możesz zawsze wejść i sprawdzić, ale jak chociaż trochę nie będziesz nadganiał, to raczej szybko Ci się znudzi.

To chyba sobie odpuszczę, pozostaje znaleźć coś innego. Dzięki za szybką odpowiedź.

Polecam

Siemanko mam chęć zacząć grać w Wakfu jednak ogrom klas mnie trochę dobija, chętnie też chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle opłaca się zaczynać.

Z góry dzięki za info :).

Wakfu jest dobrą grą, ma lekko skopane PVP, brak P2W. Ludzi tez w sumie jest dosc sporo. Co do klas, to prawda akurat tego jest za duzo jak na początek. Ja sam mialem spory problem z wyborem postaci, ale to trzeba sie zastanowic jaka funkcje w teamie chcesz spelniac :P Co do tego zawsze moge cos doradzic.

Jesli chcesz zacząc to musisz sie nastawic na dosc spory grind, szczegolnie w mid lub na high lvlu.

Gildia nadal działa?, jeżeli tak to do kogo można kierować sie w grze w sprawie dołączenia?

chętnie bym doszedł :) Aczkolwiek brakuje mi kilka euro na premke xD

Nie wiem kto obecnie dostał, ja odszedłem, bo Ankama powinna się wstydzić tego jak prowadzi swoją grę. Bugi leża nienaprawione od ponad roku, patch psuje quest i naprawa tego zajmuje im ponad dwa tygodnie, nawet eventowy quest w tej grze był zbugowany i nie potrafili tego naprawić przez cały event.

Szkoda bo gra jest unikatowa, ale granie w takie bug city + absolutny brak balansu nawet w PvE mnie nie interesuje.

Jeżeli nikt zlinkowany w głównym poście nie odpisuje, to znaczy że gildia już nie istnieje i musicie szukać innej.

Ja również spasowałem. Po wakacyjnym updejcie i ilości zbugowanych rzeczach czy innych problemach odechciało mi się grać

Działacie nadal?

Czytaj dwa ostatnie posty tutaj :D

Wakfu nie ma sensu z takim developerem.

Zapraszamy wszystkich chętnych to gry w Wakfu na serwerze Remington(International). Gildia ma 4 poziom, za niedługo będzie 5, bonusy są wykupywane na bieżąco. Nie wymagamy niesamowitych osiągów, ale z góry zaznaczam że Wakfu jest grą nastawioną na CIĘŻKI grind i bicie mobów. W dobie każualizacji i upodobniania się do WoWa gra ta oparła się trendom i questy oraz instancje nie stanowią najważniejszej części rozgrywki, chociaż na najwyższych poziomach robi się głównie dungeony.

Od siebie możemy zaoferować miłą atmosferę i pomoc w miarę naszych dość skromnych możliwości, gdyż sami niedawno zaczęliśmy :D. Większość osób w gildii wybrało nację Amakna, więc najlepiej jak wybierzecie tą samą(nację wybiera się na 15 poziome).

W grze można pisać do Isillia/Illyaprism/Sildur po invite, polecam także nowym ludziom poradzić się w tym temacie co do klasy, bo jest ich 17 i są dość zróżnicowane.

Do zobaczenia w Świecie Dwunastu!