Wakfu dodatkowe klasy

Zainteresowałem się ostatnio Wakfu mógłby ktoś mi przybliżyć P2W w tej grze? bo mam 16lvl i mam wrażenie że ta gra to czysty P2W bo dzięki wydawaniu kasy można grać 3 postaciami na raz :P. To się jakoś pomija w end game czy po prostu jak kogoś stać to jest lepszy?

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Nie wiem jakie P2W, jak chcesz grać 100% solo to może i tak. My gramy gildiowo i nie mamy problemu, a hero(czyli możliwość brania pozostałych postaci z konta do party) u nas ma tylko Sildu :). Pamiętaj że maksymalny rozmiar party to 6 postaci, a nie 6 graczy.

Przenoszę do odpowiedniego działu.

Nie wiem jakie P2W, jak chcesz grać 100% solo to może i tak. My gramy gildiowo i nie mamy problemu, a hero(czyli możliwość brania pozostałych postaci z konta do party) u nas ma tylko Sildu . Pamiętaj że maksymalny rozmiar party to 6 postaci, a nie 6 graczy.

Aha :/ czyli tak jak się spodziewałem... Gracz jak ma kasę to samemu może pokonać całą grupę graczy... No to już mi hype na Srajfu przeszedł... :/

Jak chcesz PVP to odradzam Wakfu, bo jest kompletny brak balansu :)

Ale Swoich Hero nie możesz wciągnąć do 1v1 PvP, jak się bijesz to tylko główną postacią.

Cooooo XD masz sidekicki(można je również kupic za kamasy) albo graj na kilka klientów jak ja(jak masz problem z grą solo) . A co do PvP to heroes system jest WYŁĄCZONY. nie ma opcji byś z 3 postaciami z jendego konta mógł bawić się w pvp(chyba, że grasz na kilka kont).

Jak chcesz PVP to odradzam Wakfu, bo jest kompletny brak balansu 

Ale Swoich Hero nie możesz wciągnąć do 1v1 PvP, jak się bijesz to tylko główną postacią.

A to szkoda :P ogromna szkoda :P mi bardziej na grind zależało ale jak zobaczyłem jak gość 3 postaciami nawala w sekundę grupę a ja się męczę mając wyższy poziom od niego to aż mnie zaciekawiło czy to P2W czy po prostu on wbił inną postacią max lvl i ma te sloty odblokowane... :/ i znowu nie ma w co grać :/

Nie jest w najmniejszym stopniu P2W. Ja nie mam ani hero ani boostera, a wczoraj wbiłem 100 lvl. Trzeba grać z głową i znaleźć ludzi do gry :D

Zależy jaką grupę mobow. By efektywnie expic trzeba szukac mobow/grup o zbliżonym levelu do nas/naszej grupy. Wakfu stawia na morderczy grind i grę w party, heroes system jest ułatwieniem dla ludzi którzy mają problem ze znalezieniem ludźmi lub nie lubiejacymi grać na 2-3 klienty. Koszt heroes system to coś ok 30 złotych nie miesiąc. Osobiście wolę grać na kilka konta, bo daje to ciut większe możliwości

Nie jest w najmniejszym stopniu P2W. Ja nie mam ani hero ani boostera, a wczoraj wbiłem 100 lvl. Trzeba grać z głową i znaleźć ludzi do gry 

No widzisz ja tam lubię grać w Gildii pod względem craftingu, ewentualnej pomocy lub dungeonów... A nie cały czas bo inaczej ktoś kto kupuje sobie sloty będzie lepszy ode mnie :P

Zależy jaką grupę mobow.  By efektywnie expic trzeba szukac mobow/grup o zbliżonym levelu do nas/naszej grupy. 

to powiedz to gościowi. Ja na 16lvl bije grupy 15lvl a gość na 9lvl bił z dwoma innymi postaciami te samą grupę i pokonał ją z palcem nie powiem gdzie :P

Zależy jakimi postaciami. Ogolnie nie rozumiem z czym masz problem.

Zależy jakimi postaciami.  Ogolnie nie rozumiem z czym masz problem. 

Z tym że podobno tylko za kasę da się grać 3 postaciami na raz. Przez co jeżeli nie grasz non stop z innymi to expienie nie jest efektywne :P Albo wydajesz kasę albo grasz non stop z drużyną. A i tak drużyna ma podobną siłę co gość co kupuje sloty na kilka postaci na raz.

Możesz grać nawet na 6 postaci i to za darmo, odpal sobie klient 6 razy i po problemie :P Możesz sobie sidekicki kupić. Z nimi też grasz za free. Spokojnie idzie efektywnie expic solo(chociaż to się tyczy tylko kilku postaci). Do tego endgameowo taki ktoś blokuje połowę miejsc w party zamiast jednego. Albo znajdź party. Naprawdę robisz z igły widły.

jeżeli nie grasz non stop z innymi to expienie nie jest efektywne

Witamy w Wakfu, enjoy your stay :v

Hero to nic więcej jak przepustka do grania kompletnie solo jeśli ktoś tak lubi. A i tak na finalne dungeony solo nie pójdzie bo musisz mieć pełne party żeby pomarzyć o ukończeniu takowego.

Tak jak wyżej. Jeśli myślałeś, że Wakfu przywita Cię buziakiem i pozwoli casualowo expić solo bez stresu to się grubo, oj grubo przeliczyłeś. może ze 3 postacie dadzą radę szybko solo expic wraz z darmowym sidekickiem inaczej jest niezły grindfest. Dungeony są kompletnie imba i albo full party albo musisz mieć 40 leveli więcej niz wymagany.

Nie chodzi o to że jestem casualem, tylko o to że samotny gracz wydający kasę równa się z grupą graczy. :P I muszę chyba znaleźć party bo sam nie ogarnę tej gry ;3. Więc jak by jakaś gildia tu była to z chęcią dojdę. :) Wymagania: ts3 :D .

Powiedzcie mi, jak aktywować/dodać do party tego całego sidekicka?

Powiedzcie mi, jak aktywować/dodać do party tego całego sidekicka?

Podobno trzeba kupić za Kamasy czyli in game walutę. Lub za prawdziwą gotówkę.

Dobra, już opanowałem. @szogun2133 by grać z sidekickami nie potrzeba premki, musisz sobie tylko kupić sidekicka. Jednego dostajesz nawet za darmo i z tego co kojarzę to co tydzień na tydzień jest jeden dodatkowy udostępniany.

Dobra, już opanowałem. @szogun2133 by grać z sidekickami nie potrzeba premki, musisz sobie tylko kupić sidekicka. Jednego dostajesz nawet za darmo i z tego co kojarzę to co tydzień na tydzień jest jeden dodatkowy udostępniany.

No zasadniczo to tak ale ja mam odblokowanego ale nie mam miejsca na niego odblokowanego :D