Wakfu, klasy postaci a późniejsza gra

Witam wszystkich odwiedzających z racji iż ostatnio założyłem temat o wakfu/dofus z pytaniem o stadium f2p i się dowiedziałem że dofus jest p2p tak więc rozpocząłem przygodę z wakfu. I teraz zaczyna się moje pytanie, z powodu iż słyszałem że niektóre klasy "wypadają" z późniejszych instancji/dungów, jaką klasą się opłaca grać. Tak żeby nie było jestem graczem który lubi grupy aczkolwiek gra samemu mnie nie przeraża. Lubie grać dps'em lecz nie przeraża mnie myśl o supporcie albo tanku. Macie jakieś propozycje?

A właśnie aktualnie pykam sobie eliotropem i nie wiem czy jest jakiś sens gry tą postacią.

Elio po ostatnich buffach jest w porządku. Top klasy w PvE obecnie to Feca, Eniripsa, Foggernaut, Iop, Xelor. Natomiast nie ma klasy która kompletnie odpada w end-game, chyba że grupa z która będziesz robił dung jest nastawiona na 100% rush.

Grać solo do pewnego momentu będziesz musiał, bo o party na niskich poziomach ciężko.

Okej rozumiem czyli rozumiem że moge spokojnie elio expić. Dzięki za odpowiedź.

Enutrof, jego nikt nie chce w party prawie. Ta postać w pozniejszych fazach gry ma dosc przesrane. Nie ma mocy supporta, jako dmg dealer tez sie za bardzo nie nadaje. Niby enu earth jest pod tanka, ale nie ma co porownywac go do feci czy sacriera. Wiec na dunach jest raczej niemile widziany. Co do elio to faktycznie, teraz jest z nim o wiele lepiej bo update :P

Witam wszystkich odwiedzających z racji iż ostatnio założyłem temat o wakfu/dofus z pytaniem o stadium f2p i się dowiedziałem że dofus jest p2p tak więc rozpocząłem przygodę z wakfu. I teraz zaczyna się moje pytanie, z powodu iż słyszałem że niektóre klasy "wypadają" z późniejszych instancji/dungów, jaką klasą się opłaca grać. Tak żeby nie było jestem graczem który lubi grupy aczkolwiek gra samemu mnie nie przeraża. Lubie grać dps'em lecz nie przeraża mnie myśl o supporcie albo tanku. Macie jakieś propozycje?

A właśnie aktualnie pykam sobie eliotropem i nie wiem czy jest jakiś sens gry tą postacią.