Witam! Poszukuję kogoś kto potrafiłby wytłumaczyć etc czym je się WAKFU Online. Chętnie dojdę do gildii w tej grze
Wakfu Online
Gra jest martwa, słaba i niedopracowana. Olej ją i idź grać w Dofus2.
Co prawda to prawda, Wakfu nie jest do końca dopracowaną grą. Jednak na wakfu.com(forum) jest w otheerr languages masz polski temat i tam możesz popytać o ludzi.
Wakfu jest fajne, a co do waszych zarzutów: Dofus jest grą istniejącą od kilku lat, od dawna dopracowywany i naprawiany, wiec to normalne że może mieć mniej bugów niż gra która jest na rynku krócej i ciągle jest optymalizowana i dopracowywana. To że gra jest wymarła jest całkowitym kłamstwem. Gra całkiem niezła liczba osób, a przynajmniej jest ich na tyle by w ostatnich zawodach pomiędzy Wakfu, a Dofus w krosmaster skopać tyłki graczom Dofusa ;p
Wakfu jest fajne, a co do waszych zarzutów: Dofus jest grą istniejącą od kilku lat, od dawna dopracowywany i naprawiany, wiec to normalne że może mieć mniej bugów niż gra która jest na rynku krócej i ciągle jest optymalizowana i dopracowywana. To że gra jest wymarła jest całkowitym kłamstwem. Gra całkiem niezła liczba osób, a przynajmniej jest ich na tyle by w ostatnich zawodach pomiędzy Wakfu, a Dofus w krosmaster skopać tyłki graczom Dofusa ;p
Ja pierniczę co z tym forum, trzy razy wyświetliło ten sam post.
Odpowiedzi odpowiedziami, ale żadna nie na temat ;P
Wakfu było produkowane i "dopieszczane" w czasach gdy Dofus był w wersji 1.27, więc uwierz mi ta gra ma trochę lat za sobą. Premiery były przenoszone z miesiąca na miesiąc, z roku na rok i nic na tym producenci nie zyskali. Gdyby Wakfu rzeczywiście wyszło wtedy, kiedy była planowana jego pierwsza premiera, może by coś osiągnęło. Opóźnienie czasowe spowodowało, że konkurencja zjadła produkt Ankamy w całości. Gra jest gniotem, deal with it.
Fan Dofusa zawsze powie że Wakfu to gniot, fan Wakfu powie że Dofus to gniot, deal with it.
Hmm nie grałem w dofusa ale grałem w Wakfu to naprawdę jest gniot fakt fajnie mi sie grało wyexpiłem sobie 14 lvl a tu przechodzę na kolejną mapę i?? i koniec gry zabawne prawda? by przejść dalej aktywowac jakis teleport armatke trzeba wykupic jakis abonament Ci ludzie sa smieszni naprawde podajże gdy dolączymy tam do jakiegoś stowarzyszenia na tym sie konczy darmowa gra gdy to zobaczyłem wywalilem szkoda tylko czasu było , wy też ludziska nie lodźcie sie no chyba że chcecie bulić za to ?oO
To że nie stać cię na abonament nie jest winą gry. WoW też jest P2P i jakoś nikt nie narzeka że z tego powodu ta gra to gniot. Do tego jak byś popatrzył uważnie to na stronie gry masz dokładną listę różnic pomiędzy kontem free, a premium. Jak byś to przeczytał to nie byłbyś tak zaskoczony tym faktem.
Kasztelan, wnioskuję że grasz. Pomógłbyś? : )
To że nie stać cię na abonament nie jest winą gry. WoW też jest P2P i jakoś nikt nie narzeka że z tego powodu ta gra to gniot. Do tego jak byś popatrzył uważnie to na stronie gry masz dokładną listę różnic pomiędzy kontem free, a premium. Jak byś to przeczytał to nie byłbyś tak zaskoczony tym faktem.
Kolego a kto powiedział że mnie nie stać? naprawde trzeba być masochista by płacić za taką gre polecam o wiele lepsze produkcje dla mnie to gniot a Ty Kasztelanku nie szarżuj tak bo jak Cie złapie straż miejska za tego kasztelanka to mama Ci wpie*doli po d*pie.

Napisałeś że gra jest gniotem ponieważ trzeba za nią płacić, więc ci tylko powiedziałem że jest o tym dokładnie napisane na stronie gry, więc nie powinieneś być tym faktem oburzony, czy też zaskoczony. A skoro nie miałeś zamiaru wydawać kasy na abonament to poco w ogóle zaczynałeś grać, żeby teraz narzekać na opłaty za grę.
PS Dlaczego moja matka miałaby mi coś zrobić, nie mówiąc już o straży miejskiej, za to że mój nick to Kasztelan, czyli tytuł urzędnika w średniowiecznej Polsce.
@2up, takie jak brzydki, niezbalansowany i upośledzony kuzyn Doty?
Nie rozumiem odpowiedzi w tym temacie. Kolega/koleżanka szuka ludzi do gry, a wy oczywiście najwięksi znawcy którzy z grą spędzili zapewne jakieś 10 minut, musicie wtrącić swoją opinię, którą i tak wszyscy mają w d*pie. Jeżeli chcesz rozmawiać o grze, to załóż sobie oddzielny temat.
@Onixa
Jak chcesz to możemy razem pograć, tylko napisz o której godzinie i jaki masz nick w grze, to się do ciebie odezwę ( nie można dodawać do listy znajomych osób które są offline ).
Odświeżę temat, bo jakoś mnie naszło . Jest ktoś chętny do zagrania? 1-2 osoby, bo granie samemu jest nudne.
Jak dla mnie Wakfu jest słabsze przez te 4 skille z ciągle tą samą animacją i po prostu mniej wciągającą rozgrywką, jednak jak znajdą się z 2 osoby to pogram . Piszcie priv to się na jakiegoś TS'a albo Sype ugada.
Z tą rozgrywką to bym się spierał, bo pomimo tego, że Dofus jest dynamiczniejszy i lepiej zbalansowany, to Wakfu jest "głębsze" i ma lepiej/ciekawiej zrobioną ekonomię, itp.
Chętnych zapraszam na PM, zrobimy konferencję i się jakoś zgadamy ^^.