Jak już opisałem Dzzowi w statusie:
Brak respawnu (mobów, roślin, surowców skalnych itd.), NPCe tylko dla toturialu i jako zwierzęta, ewolucja mobów (tyją wpierniczając kwiatki, formują party, ewoluują jak pokoemony, dostają expa jeśli zabiją gracza, brak źródła pieniędzy innego od własnego kucia ich na maszynach (przez co ilość waluty w obiegu jest determinowana przez ilość wprowadzonych przez graczy w obieg), system zarządzania politycznego przy którym eRepublik ma skrypty na poziomie mario, 3 nacje, 5 ugrupowań religijno-filozoficznych, bogate podłoże fabularne gry, system dzień/noc, zmiany pogodowe wpływające na otoczenie, taktyczny system walki, możliwość zakładania gildii, paszporty pozwalające przebywać na terenie konkretnych miast, część z statystyk rozwija się poprzez ich używanie, 4 żywioły umiejętności, ogromna mapa, masa profesji, a wszystko w javie z niską wagą i przyjemną dla oka grafiką (lekko cukierkową co prawda, ale z umiarem, bardziej fantastyczną)
Dokładniej nie będę opisywał, bo nie chcę czegoś powiedzieć niedokładnie. Najwygodniej jak ktoś poczyta wikię gry, albo w ogóle zgarnie CBT-keya i sprawdzi sam.
Nie wiem jak dokładny jest opis powyżej, nie chciało mi się go czytać, najłatwiej sprawdzić samemu, w temacie są podane linki z dostępem do keyów.
Jeśli każdy chętny miałby keya moglibyśmy spróbować już od środy, gdzie zaczyna się wczesna OB, a potem zrobili restart po full relase (znając ankamę trochę im to zajmie, zrazem zapewne będzie wipe, bo wprowadzają dopiero 3 dodatkowe klasy, czyli będzie ich 6 z 14 które mają być).
Co prawda po full relase gra będzie działała na systemie subskrypcji, jednak ten (znając naszych Francuzów) nie przekroczy 5 euro na miesiąc. (ok 20zł.)
Zainteresowani?