Wakfu role-playing team

Jak już opisałem Dzzowi w statusie:

Brak respawnu (mobów, roślin, surowców skalnych itd.), NPCe tylko dla toturialu i jako zwierzęta, ewolucja mobów (tyją wpierniczając kwiatki, formują party, ewoluują jak pokoemony, dostają expa jeśli zabiją gracza, brak źródła pieniędzy innego od własnego kucia ich na maszynach (przez co ilość waluty w obiegu jest determinowana przez ilość wprowadzonych przez graczy w obieg), system zarządzania politycznego przy którym eRepublik ma skrypty na poziomie mario, 3 nacje, 5 ugrupowań religijno-filozoficznych, bogate podłoże fabularne gry, system dzień/noc, zmiany pogodowe wpływające na otoczenie, taktyczny system walki, możliwość zakładania gildii, paszporty pozwalające przebywać na terenie konkretnych miast, część z statystyk rozwija się poprzez ich używanie, 4 żywioły umiejętności, ogromna mapa, masa profesji, a wszystko w javie z niską wagą i przyjemną dla oka grafiką (lekko cukierkową co prawda, ale z umiarem, bardziej fantastyczną)

Dokładniej nie będę opisywał, bo nie chcę czegoś powiedzieć niedokładnie. Najwygodniej jak ktoś poczyta wikię gry, albo w ogóle zgarnie CBT-keya i sprawdzi sam.

Nie wiem jak dokładny jest opis powyżej, nie chciało mi się go czytać, najłatwiej sprawdzić samemu, w temacie są podane linki z dostępem do keyów.

Jeśli każdy chętny miałby keya moglibyśmy spróbować już od środy, gdzie zaczyna się wczesna OB, a potem zrobili restart po full relase (znając ankamę trochę im to zajmie, zrazem zapewne będzie wipe, bo wprowadzają dopiero 3 dodatkowe klasy, czyli będzie ich 6 z 14 które mają być).

Co prawda po full relase gra będzie działała na systemie subskrypcji, jednak ten (znając naszych Francuzów) nie przekroczy 5 euro na miesiąc. (ok 20zł.)

Zainteresowani?

Chętnie bym spróbował ale:

Co prawda po full relase gra będzie działała na systemie subskrypcji, jednak ten (znając naszych Francuzów) nie przekroczy 5 euro na miesiąc. (ok 20zł.)

zdziwienief.jpg

Ja bym za to pół grosza nie dał.

Jak bedzie OB to moge zagrac!

Dofus nextgen, gdyby nie przenieśli wszystkich serwerów na 2.0 grałbym na pewno dalej.W Wakfu zagram tylko w OB ale jak będzie freemium to chyba sobie odpuszczę lecz możemy spróbować!(Jeżeli mój przedpotopowy komp wgl to uciągnie xd)

freemium

Nie freemium, tylko premium, strefa darmowa będzie ograniczonym kawałkiem mapy bez żadnych kitów o free to playu.

Ja bym za to pół grosza nie dał.

Na świecie nie ma nic za darmo, deal with it.

Darmowe gry to crapy które udają darmowość, a w rzeczywistości, po pewnym lewelu płacimy znacznie więcej niż w innych. Wyjątkiem może jest taki LoL gdzie faktycznie IS nie jest obowiązkowy, ale oni mają swoje sposoby na zarobki.

Nie spamuj bezsensownymi postami i nie rozciągaj postów obrazkami, to nie 4chan.

Nie chcesz grać to nie wypowiadaj się w temacie o szukaniu gry, to temat dla zainteresowanych, a nie dla ludzi którym przeszkadza klimatu, nie lubią tego stylu gier, bądź nie lubią role-playu, ekonomii(która w tym tytule jest najbardziej rozbudowana z wszystkich dostępnych na rynku), czy jakiegokolwiek aspektu gry który wyklucza ich z listy chętnych.

Co mu pojechał...właśnie o to mi chodziło. Premium jest ale nie trzeba go kupować i można grać na systemie freemium jak w Dofusie, Everqueście, Lotro itp ;d

Jak wyjdzie OB możemy jakiś team sklepać(sprawdziłem wymagania i przejdzie) Pozdro! Btw. na bank ludzie będą sprzedawać kody z sms tak jak było w Dofusie więc możliwe, że ogarnięci ludzie nie będą musieli wydawać realnej kasy ;)

Premium jest ale nie trzeba go kupować i można grać na systemie freemium jak w Everqueście, Lotro itp ;d

No właśnie nie, bo Lotro to jest freemium, i 70% gry jest dostępne.

Ankama ma stary system bardziej przypominający ten z tibii, wątpię aby ilość stref darmowych przekroczyła 10%, i znając ich, wszystkie updaty będą dla posiadaczy premium.

Co do wymagań - na moim 1.4ghz jakoś ciągnie, tyle tylko że mam drobne ścinki (spadki fpsów) co jakiś czas, zapewne z racji że mapa świata jest całkiem spora. (przez to nie będę mógł brać w godzinach szczytowych).

Cholera, sam opis jest ciekawy i fajny, ale tak patrze na klimat gry, na te screeny i jakos mi sie na wymioty zbiera, bo osobiscie nie jestem w stanie zniesc takich japonskosci w grze. Nie wiem, tak zwyczajnie nie potrafie byc powaznym, a wiec i o RolePlay w moim przypadku nie ma szans. Szkoda, bo pomysl na gre hardkorowy, ale umeblowanie jak w przedszkolu dla troche za duzych chlopcow.

Ja się piszę ! :) Jak coś to będziemy się łapać via forum. Będę około godziny 18 najprawdopodobniej :)

Ja gram już od początku pre-open bety, ale z reguły siedzę na starszym kompie, i odgrywać mógłbym tylko w karczmie.

Jestem w gildii English, chętni nich tam dołączają, świetni ludzie a MG (Sauron) przyjmuje wszystkich którzy znają tytułowy angielski.

Jednak na za wiele nie liczcie póki nie ustabilizują serwerów i pasywnych zdolności mojego Enrpisy (constitution i heal drain nie działają). Jak się okazuje za wielu dungeonów też zbyt szybko nie zrobimy, Royal Gobbal gwałci ekpiy które expią na bandytach (w lesie za frogami).

Już pobieram. Podajcie "imiona" swoich postaci i klasy to się złoży jakiś team ;)

Siren

Enripsa - Healer 13lvl

Na obecną chwilę 2x8 z podstawowego oraz 6 5 3 z zasięgowego, choć wszystkie odblokowane pozostałe są mało przydatne. Używam Gobbal Shield aby podnieść efekt.

Profesje:

Herbalsita ok 25

Krawiec - ok 15, piwi cape robię już bez problemów

Ciekawostka:

Nazwy wszystkich klas mają jakieś ukryte znaczenia, np. Voodo Sadida czytana od tyłu to Adidas (jak widzimy, przed zakupieniem ekwipunku Sadida to jedyna klasa z bosym modelem), zaś nie dodany jeszcze Osamoda's whip od tyłu wychodzi na S'adomaso.

Enripsa czytany od tyłu to Aspirne, powszechnie uważa się że nazwa została wzięta od Aspiryny.

Mała porada:

W grze można łatwo pomylić się przez ceny, zwłaszcza w rzeczywistości mało kogo stać na przedmioty droższe niż 10K. Myślałeś że chodzi o 10 tysięcy? Błąd! W grze waluta nazywa się Khamas, a jej skrótem jest właśnie litera K. Tak więc 10K to słownie dziesięć khamas.

Farfocl

Cra

grałem w dofusa (tylko 3lata xd)

Nie znoszę gier z taką grafą, ale chyba spróbuje. Nick pewnie będzie Żurek, nie wiem jeszcze jaka klasa.

Jak już opisałem Dzzowi w statusie:

Brak respawnu (mobów, roślin, surowców skalnych itd.), NPCe tylko dla toturialu i jako zwierzęta, ewolucja mobów (tyją wpierniczając kwiatki, formują party, ewoluują jak pokoemony, dostają expa jeśli zabiją gracza, brak źródła pieniędzy innego od własnego kucia ich na maszynach (przez co ilość waluty w obiegu jest determinowana przez ilość wprowadzonych przez graczy w obieg), system zarządzania politycznego przy którym eRepublik ma skrypty na poziomie mario, 3 nacje, 5 ugrupowań religijno-filozoficznych, bogate podłoże fabularne gry, system dzień/noc, zmiany pogodowe wpływające na otoczenie, taktyczny system walki, możliwość zakładania gildii, paszporty pozwalające przebywać na terenie konkretnych miast, część z statystyk rozwija się poprzez ich używanie, 4 żywioły umiejętności, ogromna mapa, masa profesji, a wszystko w javie z niską wagą i przyjemną dla oka grafiką (lekko cukierkową co prawda, ale z umiarem, bardziej fantastyczną)

Dokładniej nie będę opisywał, bo nie chcę czegoś powiedzieć niedokładnie. Najwygodniej jak ktoś poczyta wikię gry, albo w ogóle zgarnie CBT-keya i sprawdzi sam.

Nie wiem jak dokładny jest opis powyżej, nie chciało mi się go czytać, najłatwiej sprawdzić samemu, w temacie są podane linki z dostępem do keyów.

Jeśli każdy chętny miałby keya moglibyśmy spróbować już od środy, gdzie zaczyna się wczesna OB, a potem zrobili restart po full relase (znając ankamę trochę im to zajmie, zrazem zapewne będzie wipe, bo wprowadzają dopiero 3 dodatkowe klasy, czyli będzie ich 6 z 14 które mają być).

Zainteresowani?