Wakfu vs Dofus - Populacja

Jakiś czas temu grałem w Wakfu i ostatnio naszła mnie ochota by wrócić do tej gry. Ponieważ najbardziej w tej grze podobała mi się mechanika rozgrywki i uniwersum, zapytałem sam siebie: "Skoro poza Wakfu istnieje też Dofus, który ma to samo uniwersum i mechanikę, to czemu nie wrócić do tej gry która ma więcej graczy, bo przecież w tego typu gry najlepiej gra się z innymi".

Dlatego teraz pytam się was: W której z tych gier jest więcej osób?

Oczywiście zależy mi na odpowiedzi z strony aktywnie grających graczy, a nie stwierdzenia typu: "Jak grałem jeszcze 3 miesiące temu to było całkiem sporo osób", itp.

Z góry zaznaczam że premka nie jest dla mnie problemem, więc prosiłbym o niepisanie : "Graj w Dofusa, bo premke kupisz sobie za kasę z gry" ( z tego typu stwierdzeniami spotykałem się jak zaczynałem grać w Wakfu ).

Tak więc powtarzam pytanie: Która gra ma więcej ludzi: Wakfu czy Dofus.

w dupcie malincie

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Ostatnio pogrywałem trochę w Dofusa, co do Wakfu nie jestem pewny, ale wróćmy do tej pierwszej. Jest pełno serwerów i wchodząc do gry na każdej planszy już masz przynajmniej 1-2 osoby, a w mieście dużo więcej, więc moim zdaniem graczy jest nadal na pęczki.

#down

Cóż, biorąc pod uwagę niektóre Twoje wypowiedzi od Ciebie rzetelnej na pewno nie otrzyma, z tym się zgodzę.

Wydaje mi się, że obecnie Dofus. Lekka przewaga, ale jest. Nie wiem czy są jakieś wyznaczniki zaludnienia serwerów. Najlepiej chyba będzie jak wejdziesz na fora gier i popatrzysz. Tutaj raczej satysfakcjonującej odpowiedzi nie znajdziesz.

Jakiś czas temu grałem w Wakfu i ostatnio naszła mnie ochota by wrócić do tej gry. Ponieważ najbardziej w tej grze podobała mi się mechanika rozgrywki i uniwersum, zapytałem sam siebie: "Skoro poza Wakfu istnieje też Dofus, który ma to samo uniwersum i mechanikę, to czemu nie wrócić do tej gry która ma więcej graczy, bo przecież w tego typu gry najlepiej gra się z innymi".

Dlatego teraz pytam się was: W której z tych gier jest więcej osób?

Oczywiście zależy mi na odpowiedzi z strony aktywnie grających graczy, a nie stwierdzenia typu: "Jak grałem jeszcze 3 miesiące temu to było całkiem sporo osób", itp.

Z góry zaznaczam że premka nie jest dla mnie problemem, więc prosiłbym o niepisanie : "Graj w Dofusa, bo premke kupisz sobie za kasę z gry" ( z tego typu stwierdzeniami spotykałem się jak zaczynałem grać w Wakfu ).

Tak więc powtarzam pytanie: Która gra ma więcej ludzi: Wakfu czy Dofus.