War Thuner P2W?

Witam.

Ostatnio zacząłem sobie pykać z War Thunder - dokładnie wczoraj. Zagrałem może z 10 gier i od razu nasunęło mi się pytanie : Czy ta gra jest P2W? Jeżeli tak, to co daje tą przewage? Jeszcze jedno : jak dobiera nam przeciwników? Po naszym poziomie w danym kraju> czy po tym jakie mamy wyniki? Jak to jest, że ja mając podstawowy Amerykański samolot zostałem zmieciony z powierzchni ziemii przez kolesia, który miotał pociskami jak z jakiegoś miniguna(Karabin maszynowy x6, czy coś takiego)

Sprawdzałem właśnie samoloty z niższych tierów i zdaje mi się, że na 0-1 tylko angielski Gladiator ma 4x MG (reszta z reguły lata z 2xMG). A na walkę z bombowcami masz poziom zdecydowanie zbyt niski, więc nie wierzę że ściągnął cię któryś z nich (a one już posiadają całkiem ładny zestaw działek na pokładzie).

A co do P2W... póki co nie zauważyłem czegoś takiego (wbity 4 tier japońcami - Zero i H6K4 <3). Możliwe że później będzie nieco gorzej, podobnie jak jest z ludźmi narzekającymi na WoTa.

A hamerykańskie reserve samoloty to niesamowite ścierwa, ledwo zakręcać potrafią.

Może miał ulepszonego. Kurde P2W to napewno nie jest. Ja jak grałem ruskimi 6poziom szturmowy ulepszony na maksa to normalnie szkoda słów. Taka kosiarka do zabijania, że nie wiem Na każdą bitwe miałem po 3samoloty ubite i troche naziemnych.

Początkowe są słabe jak w każdej grze :)

Początkowe są słabe jak w każdej grze

Nie, to co jest z US samolotami to jest dramat, naprawdę. W porównaniu z dowolnymi innymi one nie potrafią skręcać. Dżizas, tylko H6K4 z posiadanych przeze mnie samolotów jest mniej zwrotny (co jest naturalne w gruncie rzeczy).

Grałem amerykanami, świetnie się nimi gra,po pierwsze jak ktoś ci siedzi na ogonie to butujesz do przodu a nie próbujesz go oblecieć a po drugie masz mała zwrotność ale za to świetne wyposażenie na każdego przeciwnika robiłem tylko 1 podejście na ogon i był zmieciony,mam wysokie tiery w war thunder i osobiście polecam japońców i amerykanów PS mam KingCobre :)

WarThunder jest troszeczkę P2W bo za realna kasę kupujesz pkt umiejętności załogi,jak gościu ma wyskillowana cała załogę to możecie pomarzyć o ściągnięciu takiego,tyle dobrze ze wyskilowanie całej załogi na max to kupę kasy,ale jestem pewien ze do tego czasu w war thunder już nie jeden taki lata :)

Witam.

Ostatnio zacząłem sobie pykać z War Thunder - dokładnie wczoraj. Zagrałem może z 10 gier i od razu nasunęło mi się pytanie : Czy ta gra jest P2W? Jeżeli tak, to co daje tą przewage? Jeszcze jedno : jak dobiera nam przeciwników? Po naszym poziomie w danym kraju> czy po tym jakie mamy wyniki? Jak to jest, że ja mając podstawowy Amerykański samolot zostałem zmieciony z powierzchni ziemii przez kolesia, który miotał pociskami jak z jakiegoś miniguna(Karabin maszynowy x6, czy coś takiego)