War Z czy Day Z - wasze porównanie

Z czystej ciekawości chciałbym poznać wasze zdanie na temat Day z a war Z. Jak wiadomo obydwie gry są w alphach i jakie macie swoje plusy/minusy tych gier! Czy czekacie na standalone Day Z, które rzekomo ma nastąpić 11 grudnia czy na War Z (nie wiem czy to beta czy official) 18 grudnia?

Piszcie w postach

Jak można porównywać coś, co jeszcze nie wyszło? :blink:

Chyba nie będę oryginalny jak powiem, że na obie gry czekam tak samo... Na którą grę będę czekał "bardziej" to się okaże, przecież to alpha -.-

Jak można porównywać coś, co jeszcze nie wyszło?
Jak można porównywać coś, co jeszcze nie wyszło?

Zarówno jeden tytuł jak i drugi jest w fazie alpha. Moim zdaniem bez sensu. Ponadto są to odrębne tytuły, które mają tylko wspólne zombiaki.

Moim zdaniem Dej zi -_-

nie rozpiszę się dlatego że w żadną jeszcze nie grałem XD

ale widziałem I DDDDEJ ZI !

Zdecydowanie DayZ. Nie dość, że developerzy WarZ to totalni aroganci i idioci to jeszcze sobie wmawiają, że oni tą produkcję wymyślili... Pffff luje.

A DayZ jest zajebisteee :D

Moim zdaniem Dej zi nie rozpiszę się dlatego że w żadną jeszcze nie grałem XDale widziałem I DDDDEJ ZI !

...

Dobra, a teraz żeby coś wnieść do tematu. Obie gry są w alphie, więc kto wie co się może zdarzyć. Stoję po stronie Day Z. Póki co jest to mod, a to oznacza - jak się okazało - prostotę rozgrywki, ale jednoczesnie dużo do roboty, wiecej funu i jednak przez tą niby prostotę gra jest dobra. To tylko moje zdanie.

Podobno jeszcze War Z jest IS z pewnymi "nieciekawymi" przedmiotami. Tak czy siak, dla mnie lepsze jest (i chyba zostanie) Day Z.

DayZ powody tak jak innych użytkowników wyżej

WarZ to shitowata gra, a DayZ to shitowaty mod. Tyle w temacie. Jednak jeżeli miał bym wybierać z dwojga złego, to jednak DayZ, gdyż idzie on bardziej pod survival, natomiast WarZ - wiadomo.

Prawda jest taka, że na tą chwilę ciężko to ocenić. Panowie wyżej zapomnieli o najważniejszym, WarZ nie jest tak surowe w pewnych aspektach, posiada miejsca gdzie walczyć nie można, oraz coś w rodzaju banku, skąd nawet po śmierci nasze przedmioty nie znikną i nie będziemy musieli zaczynać od zera, dostępne również będą punkty umiejętności. DayZ aktualnie jest po trochu zapomniane jako mod, łatek jest jak na lekarstwo, twórcy skupiają się na wersji samodzielnej. Pozostaje jeszcze kwestia klimatu Czarnoruś, czy Stany.

Osobiście na Twoim miejscu do porównania zaczekał bym na DayZ Standalone, ale i wtedy skup się lepiej na wypowiedziach osób które faktycznie w te gry grały, a nie oceniają po tym co widziały na youtubie itp. ;)

DayZ miażdży gra jest prze kozacka grę kupiłem w podajże lipcu ale jakoś zapomniałem o niej i wróciłem z 2 tyg. temu i tak mnie wciągnęła ze polecam każdemu gra nie należny do prostych i znal esc bronie z wyższej polki nie jest łatwo. Zawsze jest ten klimat i adrenalina gdy widzisz przeciwnika. Ta ekscytacja gdy znajdziesz coś lepszego np: dziś w Elekrozavods znalazłem Ghille (na oryginalnym serverze z hasłem i whitelistą żeby zmniejszyć cheaterów do zera i ten server nie jest zmodowany typu łatwiejszy loot czy coś) jeden z najrzadszych przedmiotów w grze (ten strój dla snajperów jakby z liści). Po za tym jest bardzo realna jak krwawienia i złamania kończyn a nawet choroby. Najlepiej grać z kimś ja gram sam lub z 3 kolegami i niema to jak szpanić 2x ATV czy samochodem :P

Polecam na początek : http://dayzdb.com/map

Jak grasz sam jest dość ciężko na początek także pobaw się w ustawienia zaawansowanie być nie miał lagów i np: nie potrzebne alliasy itd.

Pierw ogarnij żebyś nie chodził bez celowo po zadupiach bo tam nic niema tylko w miastach naucz się zabijać zombie bez straty życia używając jak najmniej naboi (zabijaj tylko z pistoletów zombie ponieważ robisz mniejszy hałas i oszczędzasz amunicje) a potem już sam zdecydujesz czy zbijać graczy czy próbować się komunikować czy uciekać

pisałem szybko więc przepraszam jak coś chaotycznie bez sensu napisałem

A ja ciebie swiatłoplis widzialem jak wychodziłeś 2-3 dni temu z jakiegos serwera...Znaczy ktos mial taki nick wiec cie z forum skojarzylem bo raczej mało kto wpadnie na taki oryginalny nick;x

Poczekam na Day Z ale nie omieszkałbym spróbować war Z z jakiegoś guesta chociaz. Jak ktos ma mozemy sie dogadac co w zamian

Z czystej ciekawości chciałbym poznać wasze zdanie na temat Day z a war Z. Jak wiadomo obydwie gry są w alphach i jakie macie swoje plusy/minusy tych gier! Czy czekacie na standalone Day Z, które rzekomo ma nastąpić 11 grudnia czy na War Z (nie wiem czy to beta czy official) 18 grudnia?

Piszcie w postach