Warcery

warcerylogo.jpg

Free browser duel game - Warcery

Budzisz się w swojej kwaterze.

Spoglądasz w sufit, zastanawiając się co przyniesie kolejny dzień. Już dawno przestałeś walczyć ze swoim losem. Poza tym, do wszystkiego można się przyzwyczaić, do śmierci również. Zwłaszcza, że tutaj nie trwa ona wiecznie. Niezależnie od odniesionych ran, zawsze budziłeś się na tym samym łóżku. Tak jak dziś.

Wśród młodych Czarowojów krąży legenda. Dawniej w sali treningowej nie było manekina. Jeden doświadczony Pyromanta miał w zwyczaju ćwiczyć Implozje na swoich uczniach, a następnego dnia zmuszał ich by sprzątali swe szczątki... Lubisz manekina.

WARCERY to gra przeglądarkowa w klimacie gladiatorów magów zmuszanych do krwawych walk ku uciesze tłumu. W grze mamy do wyboru kilkadziesiąt różnych czarów, około 30 stworów które można przywołać w trakcie walki, a naszego czarowoja możemy rozwijać na tysiąc różnych sposobów dobierając odpowiednie przedmioty i co najważniejsze - wybierając odpowiedni żywioł magii sposród Wody, Ognia, Ziemii, Wiatru, Życia lub Śmierci, któremu poświęcimy szczególną uwagę stając się jego wyznawcą.

Wymagający system walk, polegający na umiejętnym układaniu kolejności i rodzaju rzucanych czarów w zależności od przeciwnika, co daje milion różnych taktyk do zastosowania na wrogu i nieskończone możliwości kombinowania w celu wymyślenia tej idealnej taktyki, której nikt nie będzie potrafił pokonać. Jednak nie jest to takie proste, ponieważ doświadczony gracz potrafi na każdą, nawet bardzo misternie ułożoną taktykę, wymyślić antytaktykę! Zatem żeby dojść daleko musisz być nieprzewidywalny i pomysłowy!

Każdego dnia o 2 w nocy walczymy o sławę i miejsce w rankingu. Dodatkowo w grze jest system walk gildiowych, a także raz w tygodniu możemy odwiedzić więżę, aby walczyć z czarodziejami ją zamieszkującymi o potężne przedmioty czasami niezbędne do dalszego rozwoju.

Dodatkową zaletą gry jest to, że aby wszystko w grze sprawnie zarządzać wystarczy logować się RAZ dziennie!

Polecam!

Warcery, to gra mmorpg w niezwykłym klimacie, niczym nie przypominająca znane Ci dotąd gry przeglądarkowe.

Z tego co widzę, to to po prostu bardziej rozwinięte, mocno zmodyfikowane vallheru. <_<

I trochę brak jakiegokolwiek interface'u

Może być fajne, sprawdzę później.

Powodzenia z projektem :D

Z tego co widzę, to to po prostu bardziej rozwinięte, mocno zmodyfikowane vallheru. I trochę brak jakiegokolwiek interface'u

Hmm mi sie wydaje, że gra jest robiona od podstaw, aczkolwiek specjalistą to nie jestem. Jednak nieważne czy jest czy też nie jest, to nie przypomina ona innych znanych mi gier i uważam, że jest oryginalna.

Co do interfejsu, to jest przejrzysty i prosty, bez zbędnych pierdół. To jest tak, jak ze zwykłymi grami, jedni patrzą tylko na grafikę i opakowanie, a innych jednak bardziej interesuje grywalność i zawartość. Jeśli komuś przeszkadza skromny, ale mimo to przejrzysty i estetyczny wygląd strony, to można na tej podstawie wyciągnąć wniosek, że osoba ta woli komercyjne gry pełne kolorowych obrazków, przyciągające potencjalnych wysyłaczy smsów, no ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Pozdrawiam

Gra mi się nie podoba, nie rozumiem o co chodzi, brak jakiejkolwiek pracy, a na dodatek jest to do czytania, a takie gry bez grafiki są do du**.

To tyle, nie polecam.

Na początek przedstawię się: jestem twórcą Warcery.

Dzięki Shhdwo za bardzo ładną prezentację :)

Co do uwag:

-gra nie została stworzona na silniku Vallheru, wszystko pisałem od zera sam

-interfejs jest ubogi, i taki póki co musi być. Powody są 2 - po pierwsze, gra ma dobrze działać nawet na telefonach komórkowych, więc musi być lekka. Po drugie, gra jest darmowa i robię ją sam, a że moje zdolności graficzne dążą do zera, to każda grafika to wydatek z mojej kieszeni. Grafika pojawia się tam, gdzie uznałem to za niezbędne, np. w ekwipunku. Jeżeli brak grafiki komuś przeszkadza - trudno, nie ma gier dla każdego.

Na koniec:

Chciałem stworzyć grę, w którą sam z przyjemnością bym zagrał. MMO, w którym drogą do zwycięstwa nie jest przesiadywanie godzinami przed komputerem, a na pierwszym miejscu będą decyzje podejmowane przez gracza. Grę, w którą gdy gram nie czuję się jakbym był w pracy, bo muszę robić coś, czego nie lubię, by później móc brać udział w czymś fajnym (jak grindowanie mobów, by mieć zasoby na bossa). Grę, w której społeczność ma realny wpływ na jej kształt, a twórca konsultuje ze społecznością zmiany przed ich wprowadzeniem. Jeżeli to co opisałem pasuje do Twoich oczekiwań Drogi Graczu, a jednocześnie potrafisz przymknąć oko na niedostatki graficzne, zapraszam.

Gra mi się nie podoba, nie rozumiem o co chodzi, brak jakiejkolwiek pracy, a na dodatek jest to do czytania, a takie gry bez grafiki są do du**.To tyle, nie polecam.

Raczysz żartować. Gry bez grafiki są wręcz niesamowite.

No i po raz kolejny brakuje mi "konta testowego". Takiego na które każdy może wejść bez konieczności rejestracji i stwierdzić, czy taki typ rozgrywki mu odpowiada. Takie konto mogłoby być resetowane automatycznie przez serwer co jakiś czas.

zaktualizowałem pierwszego posta, ponieważ w grze się trochę zmieniło, m.in. można teraz przywoływać w trakcie walki różne stwory oraz pojawiła się lepsza szata graficzna

warcerylogo.jpg

Budzisz się w swojej kwaterze.

Spoglądasz w sufit, zastanawiając się co przyniesie kolejny dzień. Już dawno przestałeś walczyć ze swoim losem. Poza tym, do wszystkiego można się przyzwyczaić, do śmierci również. Zwłaszcza, że tutaj nie trwa ona wiecznie. Niezależnie od odniesionych ran, zawsze budziłeś się na tym samym łóżku. Tak jak dziś.

Wśród młodych Czarowojów krąży legenda. Dawniej w sali treningowej nie było manekina. Jeden doświadczony Pyromanta miał w zwyczaju ćwiczyć Implozje na swoich uczniach, a następnego dnia zmuszał ich by sprzątali swe szczątki... Lubisz manekina.

WARCERY to gra przeglądarkowa w klimacie gladiatorów magów zmuszanych do krwawych walk ku uciesze tłumu. W grze mamy do wyboru kilkadziesiąt różnych czarów, około 30 stworów które można przywołać w trakcie walki, a naszego czarowoja możemy rozwijać na tysiąc różnych sposobów dobierając odpowiednie przedmioty i co najważniejsze - wybierając odpowiedni żywioł magii sposród Wody, Ognia, Ziemii, Wiatru, Życia lub Śmierci, któremu poświęcimy szczególną uwagę stając się jego wyznawcą.

Wymagający system walk, polegający na umiejętnym układaniu kolejności i rodzaju rzucanych czarów w zależności od przeciwnika, co daje milion różnych taktyk do zastosowania na wrogu i nieskończone możliwości kombinowania w celu wymyślenia tej idealnej taktyki, której nikt nie będzie potrafił pokonać. Jednak nie jest to takie proste, ponieważ doświadczony gracz potrafi na każdą, nawet bardzo misternie ułożoną taktykę, wymyślić antytaktykę! Zatem żeby dojść daleko musisz być nieprzewidywalny i pomysłowy!

Każdego dnia o 2 w nocy walczymy o sławę i miejsce w rankingu. Dodatkowo w grze jest system walk gildiowych, a także raz w tygodniu możemy odwiedzić więżę, aby walczyć z czarodziejami ją zamieszkującymi o potężne przedmioty czasami niezbędne do dalszego rozwoju.

Dodatkową zaletą gry jest to, że aby wszystko w grze sprawnie zarządzać wystarczy logować się RAZ dziennie!

Polecam!