siema
podstawa pytań o jakiejś grze
1 p2w?
2 populacja?
3 jakoś tak opiszcie gre czy daje fan czy jest skillowa ?
siema
1 p2w?
2 populacja?
Z tego co wiem:
1. Wszystko możesz zdobyć w grze z recept itp. więc nie ma P2W, ale wiadomo łatwiej kupić,
2. Oj sporo osób gra, nie będzie problemu ze znalezieniem party,
3. No wymaga trochę skill'a jako non-target trzeba się czasami schować, można skradać. Jeśli lubisz dungeon'ówki to tak, kiedyś nie było PvP, co było wadą tej gry, a ostatnio podobno dodali. Dawno nie grałem, więc dokładniej niech się 'doświadczeni' wypowiedzą.
Grałem długo z kumplami i myślę cały czas aby wrócić:
1. Kupisz w IS, ale wydropisz z tym iż często to długa katorga a często również chcący schemat warframe'a wydropisz przypadkiem.
2. Party znajdziesz szybko albo party znajdzie ciebie. Zaczynasz jakąś misje i dołączają do ciebie ludzie też. Początkowe planety dasz rade przejść samotnie też , ale to zajmuje multum czasu.
3. Duży fun z gry podczas robienia misji. W PvP liczy się skill i ogar jak wszędzie w sumie .
Ja grałem, gram i nadal będę grał, dlatego się też wypowiem
Otóż:
1. Wszystko możesz kupić w IS, ale jednocześnie wszystko możesz wydropić/wycraftować i to nie jest jakis specjalny kłopot, mi może zajęło z 2-3 miesiace grania (2-3 godzinki dziennie), żeby znaleźć swój ulubiony setup (uprzednio testując wcześniej insze rzeczy), ale niektóre itemy zdobędziesz tylko po odblokowaniu konkretnej planety i (najczęściej) bossa, cierpliwość popłaca.
2. Graczy jest sporo, w 90% przypadkach znajdziesz party do grania (10% to głównie godziny nocne, wtedy bardzo mało osób gra lub po prostu siedzą w pojedynczych misjach).
3. Gra, mimo że jest FPS-em, to w późniejszych etapach jest trudna, jeśli nie robisz z głową warframe'a (mody), chwila nieuwagi kosztuje Cię dość dużo :|. Nastawiona głownie pod PvE, choć wraz z kolejnymi update'ami wchodzą nowe możliwości w PvP (m.in. duele 1vs1, 2vs2, mam cichą nadzieję na większe ilości kiedyś tam). Jest ogółem...świetna jeśli grasz ze znajomymi, warta uwagi, jak nie przetestowania chociaż.
zeby nie zaśmiecać i tworzyc zbednego tematu
"czy chcesz ktos pograc ze mna ?"
Jeśli znajdę dziś czas, to tak pod wieczór dopiero, a jak nie to napisz o której najlepiej, to się ogarnie Jeśli inni zechcą też zagrać, to zapraszam
pisz do mnie na gg jak cos
Po gameplayach widać, że chyba fajna gra sieciowe, ale przeraża mnie fakt, że jak na F2P mogła by być uboga w możliwości czy content. Mam się martwić w takim razie ?
Rozumiem, że od takiego Firefalla jest to gorsza produkcja, ale czy Warframe ma potencjał aby może potem wydać jakiś dodatek i stworzyć coś o wiele lepszego ?
Potencjał ma naprawdę spory, ale to też kwestia gustu, dla mnie Warframe to takie kosmiczne, futurystyczne Prince of Persia troche Zauważ, że tu nie ma czegoś takiego jak premium, dlatego cały content jest dostępny dla wszystkich, nie mam jak porównać do Firefalla, bo nie grałem, czas pokaże, choć to godny spróbowania MMORPeg.
siema
1 p2w?
2 populacja?