Warframe - doładowanie platyny, sposób na odblokowanie rynku na steam

Zacząłem sobie grać w Warframe za pośrednictwem platformy steam. I dostałem za logowanie zniżkę -75% na platynę. Więc sobie doładowałem za 5 "ojro", ale nie tak bezinteresownie. Gra naprawdę super, a już dawno chciałem coś kupić na steam by odblokować rynek (ile można prosić kolegę o sprzedawanie skrzynek z CS:GO). Tak więc była możliwość kupna platyny za pośrednictwem steam'a (doładowałem steam portfel i kupiłem platynkę ze zniżką).

W związku z powyższym mam dwa pytania:

1. Mam 420 platyny - co kupić? Sloty na dodatkowe Warframe'y i broń?

2. Ile muszę czekać na odblokowanie rynku?

Na odblokowanie rynku czekasz miesiąc od zakupu .

Kup sobie jakiegoś Warframe, który Ci się podoba (Rhino Prime), broń główną (Boltor Prime), broń dodatkową (Orthos Prime), broń poboczną (jakiś syndykat) no i mody do tych broni i Warframe. Te w nawiasie, polecam Ci jak na początek. Wyjdzie Ci w sumie coś koło 200P za bronie i Warframe. Za resztę kup sobie mody, i wykup z 2 sloty na Warframe.

Tak według mnie.

A wedlug mnie oplaca sie najpierw kupic pare slotow na wf, do tego wlasnie jakiegos fajnego i rzadszego warframe (wszystkie prime, ale tez i np necro, hydroid, zephyr itd), co do broni - dzien i masz prawie dowolna bron ;)

Poco wydawać kasę na dodatkowe miejsca na framy?? Szkoda platyny. Obczaj który najbardziej ci się podoba i graj tylko nim bo żeby go wymaxować na full trzeba trochę pograć...

Poco wydawać kasę na dodatkowe miejsca na framy?? Szkoda platyny. Obczaj który najbardziej ci się podoba i graj tylko nim bo żeby go wymaxować na full trzeba trochę pograć...

No tak niezbyt. Granie non stop tym samym jest cholernie monotonne i nudne. Po co ograniczać się do jednego, skoro po wykupieniu slotów może grać jak każdy inny który płaci?

Solaire, na Twoim miejscu kupiłbym jedynie sloty na Warframe i bronie ale TYLKO wtedy, gdy jest Ci potrzebne. Katalizatorów/reaktorów orokin i form nie musisz kupywać, bo je można zdobyć z alarmów. To samo bronie Prime i Frame'y Prime. Je można z kluczy zdropić. Nie szkodzi, że ich nie masz. Community jest na tyle otwarte, że wezmą Cię na misję bez najmniejszego problemu.

No tak niezbyt. Granie non stop tym samym jest cholernie monotonne i nudne. Po co ograniczać się do jednego, skoro po wykupieniu slotów może grać jak każdy inny który płaci?Solaire, na Twoim miejscu kupiłbym jedynie sloty na Warframe i bronie ale TYLKO wtedy, gdy jest Ci potrzebne. Katalizatorów/reaktorów orokin i form nie musisz kupywać, bo je można zdobyć z alarmów. To samo bronie Prime i Frame'y Prime. Je można z kluczy zdropić. Nie szkodzi, że ich nie masz. Community jest na tyle otwarte, że wezmą Cię na misję bez najmniejszego problemu.

A tak po za tym to dzięki wbijaniu lvl na broniach i warframeach dostajesz poziom do konta ponieważ niektóre bronie są od danego poziomu Np.smocza nikana 8lvl i parę innych.

Jeżeli już kupujesz warframey to te które ciężko dropnąć czyli Vaubana, Messa, Chroma i zostaw pare platyny na reaktory do warframeów lub broni tak około za 1 zapłacisz 25 platyny

Beczka z tych co mówią, żebyś wf (warframe) kupił.

Czemu? Już tłumaczę.

KAŻDE wf da się zbudować nie tracąc przy tym ani grosza. A sloty? No właśnie, czego byś nie zrobił, za darmo ich nie dostaniesz.

Poszukaj sobie na warframe wiki gdzie dropia party i bp do tego czego szukasz, ew. zbierz jakąś ekipę i się wybierz.

Plat można wydać na Syandanki, kolorki, liset skiny i handel.

No... chyba, że widzisz, że TYM konkretnym wf będziesz grał, no to inna bajka (polecam Mirage, miazga solo... coop w sumie też).

Jeszcze czegoś nie wiesz?

Pisz PW.

Dziękuję za odpowiedzi. Akurat kwestię odblokowania rynku szybko sam ogarnąłem. Co do Warframe to większość ludzi radzi mi inwestycję w sloty. Póki co to wstrzymam się z wydawaniem platyny. Dzięki za opinię bo o to mi chodziło :)

Frame'y można łatwo wyfarmić więc nie widze potrzeby kupowania ich za platyny, chyba że to jakiś Volt Prime np. Zostaw Sobie platynki na sloty i ewentualne przyspieszanie craftu jak jesteś niecierpliwy.

Bron sobie wycrafcisz na spokojnie. Lepiej kup sloty.

A ja przypominam, że można handlować tylko schematami/częściami PRIME oraz modami czy tam kilkoma jeszcze wyjątkami. Więc rady "kup se Vaubana/messe" to tak nie po drodze raczej? Osobiście radziłbym Kupić 3-4 sloty na Warframe, tyle samo na bronie a reszte zainwestować w kupno modów do warframe(jeśli skupisz się bardziej na umięjętnościach - np. Mirage) lub mody do broni, gdy czujesz, że długo pograsz daną bronią(np. Latron Prime/Boltor Prime czy inne). Wykup najważniejsze mody pod bron i/lub warframe.
Przykładowo Serration(o ile nie masz), Heavy Calibre(pod Latrona średnio się sprawdzi...), Split Chamber(podstawa pod każdą broń - must have).
Pod umiejętności - zależnie od roli i upodobania "pod który build", ale podstawowo raczej napewno będziesz używać: Flow, Blind Rage(Wymiennie z Narrow Minded), Continuity, Constitution, Intensyfication etc. Przejrzyj buildy, a jak Ci starczy platyny to wykup większość z każdego buildu(pod moc umiejętności, zasięg, czas trwania i koszt). Powoli sobie farm części/schematy prime'owe, sprzedawaj je i zbieraj platynke na wymarzone kolorki, skórki, dodatki, lisety czy co tam masz ochotę.

A dlaczego tak? Ano dlatego, że mając mody szybciej i efektywniej będziesz zbierał, farmił i zarabiał czyli będzie Ci łatwiej/lepiej/szybciej. Bo nawet najdroższy warframe prime(chyba Loki lub Frost na tą chwile?) bez modów jest nic nie wart. Pozdrawiam ;)

Co do porad typu kup sobie serration to nie zebym chcial to wysmiac ale gdybys chcial kupic ulepszone na max to wydasz pewnie cos okolo 250 p na jednego moda dlatego lepiej sobie je wydropic i potem powoli je ulepszac.

Najbardziej na chwile obecna jako, ze na start gry masz 2 sloty na warframy to dobrze byloby kupic max 2 dodatkowe sloty i juz mozesz miec 4 warframy, a potem jednak jakis warframe prime i tutaj dla poczatkujacego polecalbym rhino prime przez wzglad na cene (cos okolo 50p) i latwosc gry nastepnie dobrze zainwestowac w jakas bron i tutaj na start dobrze kupic jakis karabin typu boltor, latron lub soma prime no i jakas bron biala i na poczatek orthos prime powinno byc najlepsze bo jest to bardzo szybka bron i dosyc mocna. Cały zestaw czyli rhino prime(50p), latron prime (max 70p), orthos prime(70p) i 2 sloty na warframy(40p) wyjdzie cie lacznie jak mozna podliczyc 230p czyli zostaje ci kasa na np. reaktory orokin które podwajają punkty dzieki którym mozesz dopasowac mody do postaci lub broni, a kazdy reaktor do broni lub warframa kosztuje 20p.

Zacząłem sobie grać w Warframe za pośrednictwem platformy steam. I dostałem za logowanie zniżkę -75% na platynę. Więc sobie doładowałem za 5 "ojro", ale nie tak bezinteresownie. Gra naprawdę super, a już dawno chciałem coś kupić na steam by odblokować rynek (ile można prosić kolegę o sprzedawanie skrzynek z CS:GO). Tak więc była możliwość kupna platyny za pośrednictwem steam'a (doładowałem steam portfel i kupiłem platynkę ze zniżką).

W związku z powyższym mam dwa pytania:

1. Mam 420 platyny - co kupić? Sloty na dodatkowe Warframe'y i broń?

2. Ile muszę czekać na odblokowanie rynku?