Witam mam pare pytan odnosnie warframe
jak zobywa sie nowy poziom?
jak odblokawac skille
i jak zwiekszyc dmg broni?
oraz jak nauczyc sie skilli
jak odblokawac skille
Zalezy o jaki poziom Ci chodzi, bo jes poziom warframe'a i broni oraz indywidualny poziom konta gracza.
Wraz z zakupem/dostaniem warframe'a dostajesz jego 4 unikatowe skille, zakładasz je jako mody.
Dmg broni zwiększasz:
a ) zakładając mody do zwiększenia % dmg na konkretny typ broni
b ) poprzez stosowanie elementarnych modów, np. częsciowy dmg z ognia, lodu itp.
c ) po prostu używając broń w misjach zwiększasz jej statystyki, strzelając, zbierając kule z expem i pare innych sposobów
Ostatnie pytanie raczej neguje się z pytaniem o odblokowywaniu skilli, także startowo masz 4 skille (żeby je wogóle założyć musisz mieć konkretną ilość "miejsca" na warframe'ie) i tyle będziesz miał do końca, ani więcej, ani mniej (chyba że zrezygnujesz z jakiegoś na rzecz upgrade'u do życia czy coś).
a co daje poziom konta gracza?
oraz jeszcze jedno.
Jak ulepszam lokiego to mam 12 slotów i zauważylem ze różnią się one kosztem
(np "przyneta o koszcie 2 w 1 slocie ma inny koszt niz w 2gim, pytanie kolejne w ktorych slotach mam umieszczac skile aby one działały)
Poziom konta właściwie nie daje niczego, oprócz rang i możliwość nabywania broni na rynku za kredyty, już od razu zrobionego bez schematu i do założenia.
Co do slotów, to każdy mod ma taki specjalny znaczek w prawym górnym rogu, one się jakoś tam nazywają na wiki, ale nie wdrażając się w szczegóły, jeśli wsadzisz mod do slotu, który ma taki sam znaczek jak mod, to koszt jaki musisz zapłacić za zainstalowanie moda zmniejsza się do połowy, zaokrąglając w górę, natomiast jeśli znaczki się nie zgadzają, to cena wzrasta o 1 (sloty, które nie posiadają oznaczenia nic nie zmieniają w koszcie instalacji).
Nieważne w którym slocie umieścić mod ze skillem, na każdym będziesz mógł go używać.
jak odblokawac skille