Warframe - Pare pytań!

Witam ;) Wczoraj zacząłem grac i mam pare pytań !

1.Kiedy kupić nowa bron i jaka ? Korzystam z luku aktualnie i bardzo mi się podoba.(Właśnie zabiłem pierwszego bosa tego co nam wczepił te dziwne coś)

2. Na co wydać startowe 50 waluty premium ?

3. Słyszałem ze w tej grze jest jakiś rynek gdzie mogę handlować z graczami coś typu AH jeśli dobrze zrozumiałem ? Jak dostać się do tego ?

4. Ile czasu trzymać się pierwszego Warframe ?

1. Zależy co ci się podoba. Osobiście na start polecam podwójne zoreny albo kamy do walki z bliska, może jakiś boltor jako główna (łukami się nie bawiłem, więc nie wiem jak z nimi stoi sprawa). Przynajmniej ja tak latałem na starcie i grało mi się przyjemnie. Graj czym chcesz, jak odpowiednio zmodujesz to będzie sieka. Oczywiście jak masz możliwość to składaj prime.

2. Na nic. Moim zdaniem lepiej poczekać aż z dziennego logowania wylosujesz zniżkę na platynę (50% lub 75%), doładujesz sobie za 20 zł i hulaj dusza.

3. Jeśli dobrze pamiętam to klany oferowały punkty targowe, ale ja w handlu praktycznie w ogóle nie siedziałem, kupiłem chyba tylko jeden schemat :v (reszta drop + wymiana z kumplami w klanie).

4. Ile chcesz. To nie jest tak, że te pierwsze Warframe są jakieś gorsze. Każdy oferuje inny styl rozgrywki, a startowe są bardziej przystosowane pod nowego gracza. Kombinuj, baw się. W moim przypadku ukochanym Warframe chyba nadal jest Volt. Ale polecam złożyć jakiegoś i się bawić, bo i tak nic innego w tej grze nie będziesz robił prócz farmienia i craftu. (no, może jakieś alerty, ale to i tak do craftu).

Warframe jest o tyle dobry, że możesz grać czym i jak chcesz, wystarczy pokombinować.

1.Wiem,że to głupio brzmi,ale dopiero po 8 ranku możesz się cieszyć wszystkimi broniami. Dlaczego to wymieniłem?? Bo jedna z najlepszych broni melee jest dopieo od 8 ranku(polepszenie do Nikany). Poza tym to już zależy jaki styl wolisz.

2.Na sloty do broni lub warframe.

3.Handel tylko jak ty bądź druga osoba jest w klanie i ma dojo oraz trade posta. Na tym ludzie zarabiają walutę premium z pustki(głównie) jak nie chcą kupować owej waluty.

4.Zależy jeszcze jaki Warframe i na co idzie polepszenie.

A jak kupie schemat i zrobię bron to wtedy muszę wyrzucić łuk ?

A jak kupie schemat i zrobię bron to wtedy muszę wyrzucić łuk ?

Jak nie masz slotów to musisz broń sprzedać.

Jak masz jeszcze jakieś sloty na broń to nie.

Po prostu zajmię miejsce pustego slota.

Jak nie masz slotów to musisz broń sprzedać.Jak masz jeszcze jakieś sloty na broń to nie.Po prostu zajmię miejsce pustego slota.

A jak sprawdzić ile mam slotów i gdzie je dokupić ?

Witam ;) Wczoraj zacząłem grac i mam pare pytań !

1.Kiedy kupić nowa bron i jaka ? Korzystam z luku aktualnie i bardzo mi się podoba.(Właśnie zabiłem pierwszego bosa tego co nam wczepił te dziwne coś)

2. Na co wydać startowe 50 waluty premium ?

3. Słyszałem ze w tej grze jest jakiś rynek gdzie mogę handlować z graczami coś typu AH jeśli dobrze zrozumiałem ? Jak dostać się do tego ?

4. Ile czasu trzymać się pierwszego Warframe ?