No to tak, zacząłem grę w "Warframe" parę dni temu i mam parę pytań
1. Na czym powinienem się skupić na początku? Wbiłem 30 lvl broni, warframe (volt), powoli dobijam broń boczną, z białą jest gorzej bo wymieniałem 2x Powinienem skupić się na jak najszybszym levelowaniu konta? Mam 2,5 chwilowo, dosyć wolno to leci
Może jakieś porady gdzie się najszybciej expi?
2. Jak dokładnie działa odblokowywanie planet? Mam chwilowo Merkurego, Wenus, Ziemie i Pustkę.
3. Poziomy przy poszczególnych mapach to lvl warframe jaki powinniśmy mieć, czy konta? Bo nie bardzo wiem czy mam się tym sugerować.
4. Jakie mody opłaca się levelować? Jakich modów wy używacie? Jakieś porady?
5. Dostałem misję na zrobienie Archwinga... zaznaczyło mi mapkę, gdzie mogę zdobyć schematy do części do tego, problemem jest, że zaznaczona jest tylko jedna mapka z której wciąż i wciąż lecą tylko skrzydła. Co z pozostałymi częściami? Może muszę najpierw zrobić te skrzydła?
Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam ^^
Warframe - Pytania
1. Level konta wbijasz expiąc broń i warframe.
2. Musisz zabić bossa danej planety, żeby zdobyć koordynaty kolejnej.
3. To są levele Warframe.
4. Tu polecam pooglądać jakieś filmiki z robieniem buildów, polecam kanał "Mogamu". Każdy warframe/broń lepiej sprawuje się z innym zestawem modów, możesz eksperymentować z którymi wolisz grać
5. Musisz pomodlić się do RNGsusa, bo tu liczy się tylko szczęście Na twoim aktualnym poziomie nie radzę zajmować sobie głowy Archwingiem, możesz zrobić to później.
Zawsze możesz po tym wbiciu 30 lvl broni bądz frama dodać gniazdo polaryzacji i wbijać lvl od początku i tak w kółko ale jednak sie opłaca...
1.najlepiej skupić się na początku na odblokowywaniu planet i jednoczesnym expieniu ponieważ gdy masz już wszystkie koordynaty możesz się zastanowić jakim warframem chcesz grac i będzie to przydatne przy alarmach gdyż będziesz miał odblokowane konkretne misje np. na atak plagi albo konflikty frakcji.
2.Tutaj już ktoś opisał jak to zrobić czyli zabić bossa na danej planecie i mamy koordynaty do następnej.
3.jeżeli chodzi ci o te zakresy poziomów które są napisane przy misjach to są to średnie poziomy przeciwników na danej misji.
4.najlepiej tworzyć sobie buildy na stronach gdzie jest to nieograniczone albo zainteresować jakimiś gotowcami ale na start myślę, że dobrze jest ulepszać te które w jakikolwiek sposób podnoszą obrażenia i mody z efektami podpalenia, zamrożenia, zatrucia, porażenia itp. bo dosyć znacząco podnoszą nasz damage. Bardzo dobra opcją według mnie jest polować na alarmy w których jako nagrodę dostajesz katalizatory orokin i te drugie do warframe (nie pamiętam jak się nazywały) ponieważ podwajają punkty do instalacji modów.
5.musisz chodzić na tę zaznaczoną mapkę i gdy dropniesz wszystkie części na archwinga (to są chyba 3 elementy) musisz stworzyć samego archwinga w warsztacie i wtedy masz dostęp do misji na archwingach.
Bonus. Co do expienie to oczywistym jest, że szybciej będziesz expić na przeciwnikach z wysokim lvlem i tutaj najlepiej mieć kogoś silnego i iść o ile dobrze pamiętam na Eris i obronę no i gdzieś się schować. Dodatkowo poziom konta czyli mastery lvl wbijasz poprzez lvlowanie broni i warframe, za każdy lvl broni dostajesz 100 expa, a za warframe 300 expa i z tego co pamiętam to nie można nabijać expa drugi raz na broni ani na warframe który osiągnął 30 poziom
Dzięki za odpowiedzi To ja lecę odblokowywać planety : P Jakby ktoś chciał coś dodać to śmiało ^^
Nie pamiętam czy o te misje chodzi ale żeby zrobić archwinga to pierwsza misja jest chyba żeby zdobyć schemat a druga to wydobycie na którym musisz siedzieć tak długo dopóki te wiertła czy coś w tym stylu nie znajdą Ci wszystkich części czyli jakieś 15 min na wydobyciu .
Ps Dodam od siebie że Volta powinieneś robić pod długość trwania mocy ponieważ jest to najlepsza postać do obrony dzięki tym jego tarczą.
takie mała rady ode mnie: przede wszystkim jak najszybciej zdobądź części do boltora prime, bez tego nie możemy mówić o poważnej grze. części możesz zdobyć dwojako: męczyć dane voidy, na których ta broń leci, lub robić vaulty i sprzedawać corrupted mody. aby iść na vaulta musisz mieć jeden z czterech kluczy (każdy w drużynie bierze inny klucz: hobbled, decaying, bleeding i extinguished), bierzecie orokin derelict extermination i szukacie drzwi, aby otworzyć je jednym z czterech kluczy. po zrobieniu klucza (blueprinty masz w markecie) nie zapomnij go założyć. jak już otworzycie drzwi i zdobędziecie artefakt, uciekacie do wyjścia i wtedy dostajecie mody. szczerze mówiąc nie wiem jak wyglądają ceny na serwerze PC (ja gram na PS4), ale u nas na PS4 za taki heavy caliber, transient foritude, continuity czy inne dobre corrupted mody można wyciągnąć około 30 platyn.
jeżeli chodzi o levelowanie modów: redirection i vitality rozwiń tak na 320~%, następnie skup się na modach do broni palnej/meele (przede wszystkim rozwijaj mody dające jakikolwiek rodzaj damage, czyli 90% heat damage, electricity damage, cryo damage i obrażenia od trutki, później skup się na serration i pozostałych modach do warframe ).
jak masz pytania to wal śmiało. na początek z broni polecam zwykłego boltora i dual ichory lub orthosa prime
Soma prime ponoć lepsza od boltora prime.
no właśnie tu jest dylemat. soma ma większy magazynek, więcej naboi, ale mniejszy bazowy damage (nadrabia to crit ratem), szczerze mówiąc biegam z boltorem prime, ale będę musiał na dniach wziąć się za dropienie somy. jak pogram trochę somą to zdam relację :-)
Co do broni to według mnie często jest co kto lubi i z czym walczy bo na różnych przeciwników lepiej działają różne typy obrażeń np. na plagę najlepsze są obrażenia tnące, a na grinnerów miażdżące. I tak od siebie to polecam Latron Prime bo gdy już opanujesz celne strzelanie z tej broni to ona odwdzięczy się pokaźnymi obrażeniami.
Dodam jeszcze o możliwości łączenia modów obrażeń np obrażenia od lodu i ognia dają dodatkowe obrażenia wybuchowe itp
latron moim zdaniem jest słaby, musisz kilkać z każdym strałem (brak automatu) co zmniejsza twojego dpsa. jak wiesz, karty z obrażeniami puncture/slash/impact były modami eventowymi i ludzie krzyczą pokaźną sumkę za nie.
jeżeli chodzi o mnie to na grineerów robię broń pod blast+corrosive, na corpus robię magnetic + i bodajże gas. na voidy wyższe fale polecam drużynę z aurą corrosive projection.
Panowie, myślę że dobrym źródłem wiedzy może okazać się powołana do życia Polska Społeczność Warframe, także odsyłam na http://warframes.pl/forum/
No to tak, zacząłem grę w "Warframe" parę dni temu i mam parę pytań
1. Na czym powinienem się skupić na początku? Wbiłem 30 lvl broni, warframe (volt), powoli dobijam broń boczną, z białą jest gorzej bo wymieniałem 2x Powinienem skupić się na jak najszybszym levelowaniu konta? Mam 2,5 chwilowo, dosyć wolno to leci
Może jakieś porady gdzie się najszybciej expi?
2. Jak dokładnie działa odblokowywanie planet? Mam chwilowo Merkurego, Wenus, Ziemie i Pustkę.
3. Poziomy przy poszczególnych mapach to lvl warframe jaki powinniśmy mieć, czy konta? Bo nie bardzo wiem czy mam się tym sugerować.
4. Jakie mody opłaca się levelować? Jakich modów wy używacie? Jakieś porady?
5. Dostałem misję na zrobienie Archwinga... zaznaczyło mi mapkę, gdzie mogę zdobyć schematy do części do tego, problemem jest, że zaznaczona jest tylko jedna mapka z której wciąż i wciąż lecą tylko skrzydła. Co z pozostałymi częściami? Może muszę najpierw zrobić te skrzydła?
Wielkie dzięki z góry i pozdrawiam ^^