Warhammer 40k MMO Eternal Crusade - właśnie poszło się pie.... na przechadzkę

Jakby ktoś kochał klimaty młotka 40k i tak ja rzewnie opłakał zamknięcie "Dark Millenium" (młotkowe MMO od THQ) to mógł się pocieszyć, że nadchodzi "Eternal Crusade" od mało znano studia Behaviour. Miało być epicko, 1 megaserwer dla wszystkich, open world, masowe bitwy jak w Planetside 2. Miało, bo nie będzie. W zamian dostaniemy instancjowane mapy do walki 30vs30. Panowie sprzedawali founders packi na potęge, fani, łykali, a teraz dostajemy środkowy palec. Proponuję się zapoznać z tematem http://forum.eternalcrusade.com/threads/so-there-is-no-more-1-server-for-all.45211/

69 stron, a ja przebrnąłem tylko przez 30. Na więcej nie mam siły i ochoty. Dla dyslektyków interwiev z targów E3

https://m.youtube.com/watch?v=EfltPEkNUjs

Pozdrawiam fanów Warhammera 40k. Imperator strzeże!! (ale nie przed gównianymi twórcami MMO)

To było więcej jak pewne. Niestety. Po pierwszym DoW wszystkie gry z tytułem WH40k były co najwyżej przeciętne.

No nic, wznosimy Modły Prośby o Dawn od War 3.

Nie wiem tylko czy takie modły coś dadzą. Nie wiem kto po upadku THQ ma prawa do marki "Dawn of war", dolicz działkę dla Games Workshop opłaty licencyjnej. Na porządne MMO w świecie Warhammera (czy to fantasy czy 40k) nie ma szans, jedyne co zostaje na horyzoncie to strategia Total War Warhammer, bitewniak Battlefleet Gothic (floty w kosmosie, wygląda obiecująco) i shooter Spacehulk:Deathwing.

SEGA wchłonęło THQ, prawa do Wojennego Młotka przeszły z nimi.

Możliwe. Sega jest wydawcą Creative Assembly więc stąd zapewne Total War: Warhammer. Liczyłem na porządne MMO w młotku. Ten lore aż się o to prosi. Dostaniemy gówno a`la Panzar w młotkowej oprawie... z wściekłości się pochlastam szarym mydłem:)

Nie dziwi mnie to. Czekam na coś dobrego w uniwersum 40k, ale dopóki nie wyjdzie to na nic się nie nastawiam. Dawn of War nadal jedyne dobre.

Pomysł był genialny i świetnie wyglądał na papierze. Jednak jak już się zrobi co trzeba, wychodzi na to, że spełnienie tych założeń jest niemożliwe. Tutaj było to widać od samego początku.

Tak samo z tą MOBĄ, Nexus Arena. Widać niezły pomysł, ale on nie ma prawa działać.

SEGA nie wchłonęła THQ tylko wykupiło od nich studio Relic, które miało licencję na Warhammera.

Pozostaje jedynie czekać na coś dobrego teraz... i oby to był DoW3 bo smak na EC mi popsuli.

Knowledge is power. Guard it well.

Od poczatku wiedzialoem co to bd, drugi space marine, tylko pierwszy filmik wystarczylo obejzec. Moim zdaniem jedna wielka profanacja 40k umarlo wraz z thq i tyle. Jedyna nadzieja w chinolach moze oni zrobia pirata porzadnego bo teraz to co sie dzieje to dno i wodorosty.

DoW wiadomo najlepsze, ale mi się też podobał space Marine. Może ten Total war coś zmieni, ale sam czekam na nowego dow'a.

dow poezja, dow 2 niezle niezle. Chcialbym uzyskac poleczenie tych tytulow w mobie a nie tej co teraz robia.

Warhammer zawsze miał pecha do wydawców. A konkretnie mówiąc, to sprzedają licencje byle komu i zawsze kupa z tego wychodzi.

Spodziewałem się, że z Eternal Crusade będzie to samo, więc nie jestem rozczarowany.

Widzę, że się wszyscy spodziewali tylko ja nie:D Może zbytnio uwierzyłem podcastom z developerami. Cholernie przekonująco opowiadali o tym co zamierzają. Zapomniałem, że od chęci do faktów jest daleka droga. Tym niemniej szkoda kolejnego spiep... MMO w świecie Warhammera.

Jeszcze raz pozdrowienia.

A ja nadal wierzę w to że THQ powróci i ogłosi że przez te 3 lata dokończyli Dark Millennium Online :D

Ryzykuje warnem ale w sumie lotto http://www.returnofreckoning.com/index.php polecam global już zamknięty a mmo było na prawdę kozackie.(Nie jest to co prawda 40k ale ciągle jest to wojenny młotek :P)

DoW 2 też był dobry, ponieważ poza Berserkerami Korna mieliśmy jeszcze Marines Plagi i Marines Kakofonii, więc większe zróżnicowanie. Nie był to już RTS tak jak wcześniejsza częśc, ale było spoko. Zwłaszcza kampania Chaos Rising. Na Retribution trochę się zawiodłem.

DoW 2 też był dobry, ponieważ poza Berserkerami Korna mieliśmy jeszcze Marines Plagi i Marines Kakofonii, więc większe zróżnicowanie. Nie był to już RTS tak jak wcześniejsza częśc, ale było spoko. Zwłaszcza kampania Chaos Rising. Na Retribution trochę się zawiodłem.

Sprawa z Exterminatusem była spoko.

Jeżeli DoW3 kiedykolwiek zostanie zapowiedziany to musi ale to musi mieć gameplay rodem z jedynki czyli baza, punkty strategiczne, relikty i to wszystko przenieść na porządne multi by coś w końcu miało rywalizować. Fabularnie chciałbym ujrzeć podążanie Krwawych Kruków do tego skąd ich się zakon wziął.

Albo dostać gierę Warhammera z czasów Herezji Mistrza Wojny Horusa.

THQ, powrót oraz Dark Milenium? Możemy tylko śnić.

Gdzieś czytałem, że Blood Ravens są odłamem Word Bearers na początku herezji.

Gdzieś czytałem, że Blood Ravens są odłamem Word Bearers na początku herezji.

Relic musi to jak zwieńczyć. I by było epickie.

Z tego co pamiętam są 2 hipotezy pochodzenia tego zakonu. Jedna zakłada że wywodzą się z lojalistów tysiąca snów a druga że są po prostu odłamem krwawych aniołów. Ale z tego powodu, że mają dziwną obsesję na punkcie swojej historii osobiście obstaje przy 1 teorii bo jest ona zwyczajnie bardziej zacna.

@Vivimorte Gram tam od paru dni. Jak na pirata to całkiem zacnie zrobiony.