Hej, cześć.
Ostatnio naszła mnie ponowna zajawka na uniwersum WH40K, chciałbym sobie przeczytać jakieś książki związane z tym uniwersum, jednak nie wiem od czego zacząć, chciałbym abyście doradzili mi która książka jest najlepsza dla "zielonego".
Hej, cześć.
Ostatnio naszła mnie ponowna zajawka na uniwersum WH40K, chciałbym sobie przeczytać jakieś książki związane z tym uniwersum, jednak nie wiem od czego zacząć, chciałbym abyście doradzili mi która książka jest najlepsza dla "zielonego".
"Herezja Horusa" ta seria to dla mnie świętość, możesz dostać pierwsze części w bibliotekach.
Ogółem trudno powiedzieć od czego zacząć. Sam zacząłem najpierw od pierwszych gier komputerowych w świecie w40k, potem przyszedł czas na warhammerową wiki gdzie poznałem wszystkie aspekty świata, rasy, kultury, prawo etc. a dopiero wtedy wziąłem się za książki np. Duchy Gaunt'a. Niemniej jednak ważna pozycją jest cykl "Herezja Horusa" a w szczególności trzy pierwsze księgi, które opisują jedno z największych wydarzeń tego uniwersum. Poza nimi są jeszcze dwie następne dostępne w języku polskim a resztę dostaniesz wyłącznie w zagranicznych sklepach po angielsku, niemiecku bądź francusku. Dlaczego? Black Library (odpowiedzialna za ów cykl) zabrała prawa do tłumaczenia i wydawania swoich książek prawie większości firmom, gdyż jak stwierdzili chcą sami tłumaczyć swoje książki na różne języki i sami je wydawać. Oczywiście do tego nie doszło bo potem ponoć stwierdzili, że języków jest za dużo i nie będą tego robili.
Hej, cześć.