Warioir czy Thief?

Siema.

Chcial bym zagrac sobie w Dragonice ale nie wiem czy wybrac Warriora czy Thiefa i jaka classe potem (czy gladiator czy knight, assasin i (nie pamietma jak sie to 2 nazywa xD))

Wie prosil bym was o opinie. Najlepiej jak byscie napisali jaka klasa jakie ma plusy i minusy.

To ciężki wybór należący do Ciebie. My możemy Ci tylko pomagać.

Warrior - Mięśniak, nie potrzeba być geniuszem, żeby umieć nim grać, dlatego tak wiele osób nim gra :D

Bez obrazy :P.

Thief - Z nim jest troszeczke gorzej, mogą Cię na samym początku zirytować jego hity. Zabiera mało za to

bardzo szybko. Jego zaletą jest widowiskowość walki. Można Thief'em wykonać niesamowite Combo.

Gladiator - jest mniej więcej 2x potężniejszy od Knight'a ze względu na to, że używa broni 2-ręcznej.

Każda postać ma swoje minusy. Wiele potworków jest szybszych od Gladiatora, więc przygotuj się na

wymianę ciosów. Ma co prawda skill zwiększający szybkość ataku, lecz na podstawowym poziomie

trwa on tylko, jak dobrze pamiętam, 40 sec, natomiast ładuję się jakieś 2 min.

Knight - co prawda nie miałem okazji nim grać, ale każdy wie że jest szybszy od Gladiatora i posiada

więcej DEF'a. Jego hity dają wiele do życzenia. Knight'em trudno kogoś ubić i być ubitym :P

Jester - Bo tak nazywa się ta postać, Nie grałem nim ale stoczyłem z nim parę PVP. Ma fajne skille, np.

wyładowanie (nie wiem jak sie to nazywa w grze) atakuje wszystkich wkoło. praktycznie tylko Archer

może ci ten skill zgasić. Ma także bardzo przydatną skrzynkę pod którą może się schować i dotrzeć w

bardzo niebezpieczne miejsca bez najmniejszego zadrapania.

Assasin -wiem o nim tylko to, że używa jednego noża i że fajnie ta nazwa brzmi.

Jak macie inne zdanie co do tego opisu poprawiajcie mnie do woli. Przecież się nie obrażę xD

No to tak każda klasa ma swoje plusy i minusy ale nie patrz na zwykłe ataki X bo od 20+ lvl już nie będziesz ich używał.

Thief - Dobry do nabijania combo ale hity ma niezbyt walczy z clawów.

Po 20 lvlu:

Assasin - Najlepsza profa do PVP i bossów w dungach walczy z katara (nóż założony na 1 ręce) ,ma ogromne dmg ze skilli ale jego minus to,to że ma mało AoE.Na 40lvl awansuje na Ninje.

Jester - Jedna z lepszych prof do mass rozwalania potworków ma dużo AoE który zadajo duże dmg.Na PvP też nie jest słaby.Walczy z clawów na 40 awansuje na Harlequina (czy jakto się pisze) ,który chyba wali z 2 clawów.

Warrior - Ma mocne dmg ale jest słaby do nabijania comba walczy z 1h miecz + tarczy jego plusem są młotki.

Po 20 lvlu:

Gladiator - Najmocniejsze Dmg w zwarciu zwykłe ataki X ma bardzo wolne ,a skille majo walony cooldown ale jak przywali to zaboli.Wali z 2h swordów na 40 awansuje na Myrmidona (czy jakoś tak).

Knight - Typowey tanker najwięcej defa z gry niezbyt dmg ale ma dużo ciekawych skilli.Wali z 1h miecza + tarczy na 40 awansuje na Paladina.

Mam nadzieje ,że pomogłem wiem ,że więcej napisałem do thiefa i jego podklas bo gram jesterem ale wybrać z tego da rade.

Pzdr.

gram thieftem i bardzo mi sie podoba xD warem nie walczylem ale jak tak patrze to thieft wymiata na poczatku szczegulnie air combo xD ale za nim nauczylem sie nim dobrze grac trwalo to z 3-4 h

też mam takie pytanko.... na 20 lv thieftem w cos isc lepiej ? ogulnie bardzo mi sie podoba walka clawami i air combo i aoe przydały by sie ale chcialbym uslyszec opinnie kogos kto grał ktoras 2 klasa thiefta ^^

gram thieftem i bardzo mi sie podoba xD warem nie walczylem ale jak tak patrze to thieft wymiata na poczatku szczegulnie air combo xD ale za nim nauczylem sie nim dobrze grac trwalo to z 3-4 hteż mam takie pytanko.... na 20 lv thieftem w cos isc lepiej ? ogulnie bardzo mi sie podoba walka clawami i air combo i aoe przydały by sie ale chcialbym uslyszec opinnie kogos kto grał ktoras 2 klasa thiefta ^^

Ja Ci polecam mimo wszystko warriora

Polecam Warrior-Gladiator-Myrmidon-Berserker jezeli bedziesz mial dobry set z bonusami AGI/STR to bedziesz wymiatal na PVP i na PVE bo niedosc ze dragonica to nontarget to jeszcze gladiator ma duzo skilli AOE Powodzenia jakby co pisz do Defton przedtem mialem Defto 72 Dragoon ale zaczynam Myrma z kumplami :)

Nie jesteś zmęczony po odkopaniu tak starego tematu?

Siema.

Chcial bym zagrac sobie w Dragonice ale nie wiem czy wybrac Warriora czy Thiefa i jaka classe potem (czy gladiator czy knight, assasin i (nie pamietma jak sie to 2 nazywa xD))

Wie prosil bym was o opinie. Najlepiej jak byscie napisali jaka klasa jakie ma plusy i minusy.