Warny

Nie wiem, może to tylko moje zdanie, ale ostatnimi czasy system ostrzeżeń przypomina tu trochę ten na folwarku Orvella, np:

http://www.mmorpg.org.pl/forum/index.php?s...ic=3304&hl=

Stały bywalec:

Ty nie mozesz sie stac noobkiem ty juz nim jestes (zarcik)

Żarcik, czy nie żarcik, ale spam i to kierowany do konkretnej osoby, niemiły.

Nowy użytkownik:

Co do ciebie nie żartuj sobie.Bo nie za dobrze ci to wychodzi.

No i dostał za to Warna, natomiast ww post przeszedł bez problemu.

Jak już karać to wszystkich na tych samych zasadach, a nie ze względy na staż na forum, bo offtop tyczy się tu też moderatorów i jakoś wtedy nikt nie płacze i nie narzeka. Nie róbmy tu kolejnego internetowego kółka wzajemnej adoracji. Tyle ode mnie.

Przeoczyłeś parę szczegółów.

Landryn, chciał zażartować. Jest z nami juz trochę czasu i udało mi się wyczuć Jego specyficzny humor. Żart nie wyszedł. Nie miał zamiaru nikogo obrażać, natomiast kolega soft mógł darować sobie ripostę...Sczegolnie, że odkopał temat sprzed miesiąca, wzbogacając go o niepotrzebny spam.

Co do tego, że Landryn ma czerwone logo pod nick'iem... mam to w głębokim poważaniu. Na forum każdy traktowany jest równo.

Przeoczyłeś parę szczegółów.

Sprawdźmy.

Landryn, chciał zażartować.

Faktycznie coś przeoczyłem ... ustęp w regulaminie, który pozwala na spam w formie, żartu.

Jest z nami juz trochę czasu i udało mi się wyczuć Jego specyficzny humor.

Oraz ustęp o "wyczuwaniu".

Żart nie wyszedł. Nie miał zamiaru nikogo obrażać, natomiast kolega soft mógł darować sobie ripostę...

Jasne, mógł skulić ogon, w końcu jest nowy na forum... każdy ma prawo odpowiedzieć na coś co go uraziło, kiedyś "łoś" użył chybionego stwierdzenia w stronę "Kozaka", na co ten odpowiedział dużo bardziej dosadnie i nikt nie robił problemów.

Sczegolnie, że odkopał temat sprzed miesiąca, wzbogacając go o niepotrzebny spam.

Nie wiem jaki to temat, aleten w którum dostał warna ma datę "pią, 20 mar 2009".

Co do tego, że Landryn ma czerwone logo pod nick'iem... mam to w głębokim poważaniu. Na forum każdy traktowany jest równo.

No więc tak, komuś mógł nie wyjść żart i jest ok, ale jak już ktoś czuje się urażony to nie ma prawa?

Poza tym komentarz do warna

// Co do Ciebie, to...Warn

Nawet nie wiadomo za co tan naprawdę, a na górze taki ładny przykład dał Mr.Hania:

(regulamin, punkt 7.3.) - Mr. Hania
Jasne, mógł skulić ogon, w końcu jest nowy na forum

Sądzisz, że skoro jest nowy, traktuję Go inaczej.. Jak już mówiłe, nie zwracam na to uwagi, ale skoro Ty tak kurczowo się tego trzymasz, może masz jakieś uprzedzenia?

Nie wiem jaki to temat, aleten w którum dostał warna ma datę "pią, 20 mar 2009".

Mamy kwiecień. Wg mnie to już miesiąc...

Nawet nie wiadomo za co tan naprawdę

Myślisz, że w regulaminie nie ma punktu o bezpodstawnym odświeżaniu tematu?

Faktycznie coś przeoczyłem ... ustęp w regulaminie, który pozwala na spam w formie, żartu.
Jak już karać to wszystkich na tych samych zasadach

Staramy się być jak najbardziej obiektywni. Właśnie dlatego Landryn nie dostał warna. Gdyby każdy miał dostawać osta za spam, połowa forum byłaby zbanowana :P

PS. Proszę Cię, nie łap mnie za słówka...

Ja to wszystko widzę trochę inaczej. Moderatorzy nie starają się być stronniczy, tych lubią bardziej czy nie (a niech sobie nawet lubią, byleby nie wpływało to na ich pracę) i liczę, że tego się trzymają. Wiadomo, nie wszystko nam wychodzi idealnie, nie ma decyzji która by usatysfakcjonowała wszystkich - ktoś zawsze będzie niezadowolony. Nie jesteśmy przecież botami, które lecą określonym algorytmem i mimo że traktują wszystkich "równo" - to niekoniecznie uczciwie. W regulaminie nie można przewidzieć wszystkich ludzkich zachować itd. Dlatego moderatorzy to żywi ludzie a nie jakieś AI. Ins4nity pewnie wziął sobie Twoje uwagi do serca, wszelkie apelacje do jego decyzji możecie podsyłać do mnie/R3m4ke, na pewno postaramy się znaleźć jakieś kompromisowe rozwiązanie :) Temat zamykam.

Skierowane do Panów Modów - na razie pobłażam i widzę co się dzieje. Jako admin powinienem wkraczać w wyjątkowych wypadkach.

Do rzeczy, jeżeli zobaczę, że którykolwiek mod jest stronniczy czy zrobił coś źle, a wiedział, że mógł postąpić inaczej wprowadzę wam taki rygor, że będziecie chodzić jak w zegarku. Nawet kolorki będziecie mieć takie same. Cieszcie się tym co macie i nie wszczynajcie kłótni.

Tyle ode mnie.

Nie wiem, może to tylko moje zdanie, ale ostatnimi czasy system ostrzeżeń przypomina tu trochę ten na folwarku Orvella, np:

http://www.mmorpg.org.pl/forum/index.php?s...ic=3304&hl=

Stały bywalec:

Ty nie mozesz sie stac noobkiem ty juz nim jestes (zarcik)

Żarcik, czy nie żarcik, ale spam i to kierowany do konkretnej osoby, niemiły.

Nowy użytkownik:

Co do ciebie nie żartuj sobie.Bo nie za dobrze ci to wychodzi.

No i dostał za to Warna, natomiast ww post przeszedł bez problemu.

Jak już karać to wszystkich na tych samych zasadach, a nie ze względy na staż na forum, bo offtop tyczy się tu też moderatorów i jakoś wtedy nikt nie płacze i nie narzeka. Nie róbmy tu kolejnego internetowego kółka wzajemnej adoracji. Tyle ode mnie.