Warny

Witam, to już mój drugi temat w dziale Serwis w niedługim czasie, może się rozpędzam z tym, ale co raz więcej użytkowników nie czyta regulaminu ( co prawda sam całego nie przeczytałem :| ), i pisze post pod postem, dziś ktoś dostał warna za TRIPLE posta. Wiem, że to może nie być realne, ale w " nowej wersji forum " mógłby być patent na automatyczne warnowanie osób które napiszą więcej niż 1 post pod rząd. Wypowiadajcie się co byście o takim systemie myśleli. :)

Niezbyt fajna opcja dla osób z wolnym internetem którym double trafią się przez problem z połączeniem.

Dokładnie. A dp zawsze można wyłapać i delikwenta ukarać.

Istnieje opcja edytuj, ludzie powinni korzystać. Co innego jak komuś przypadkowo wleci, wtedy można po prostu usunąć.

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcami. Nawet nie czytając postów nasunęła mi się ta sama myśl :)

Przydałaby się możliwość usunięcia postu przez osobę, która go stworzyła. Zrobi double post, to ten drugi usunie i już.

Jestem przeciwny wdrożeniu takiej opcji. Jest sobie jakaś "dyskusja" albo ktoś napisał coś...niezbyt przychylnego i mógłby sobie ot tak usunąć? Jak ktoś zrobi dp przypadkiem, np. przez wolny internet wystarczy prośba o usunięcie.

Dokładnie tak jak napisał Azrael, często mi się zdarzała ścina internetu, przez co walnąłem 2 takie same posty pod sobą, więc widać było, że to nie był specjalnie zrobiony DP, wystarczyło poprosić w drugim poście za pomocą Edycji o usunięcie drugiego postu i wytłumaczenie dlaczego powstał, Moderatorzy zawsze usuwali bez większych problemów, więc taki system absolutnie nie ma sensu :P

Nie widzę problemu co do usuwania. Gdy mi się zdarzy DP to edytuję drugi z prośbą o usunięcie, a potem dodatkowo zgłaszam go. Poza tym zawsze czytam co napisałem dla pewności(po wysłaniu już) oraz możliwe iż ktoś dodał coś nade mną w chwili gdy ja pisałem, dlatego ciężko jest nie zauważyć jeśli się powtórzy posta.

IMO powinno automatycznie scalać posty, ale co ja tam wiem :mellow:

double posty to tylko wina internety i newibów na naszym forum.

Witam, to już mój drugi temat w dziale Serwis w niedługim czasie, może się rozpędzam z tym, ale co raz więcej użytkowników nie czyta regulaminu ( co prawda sam całego nie przeczytałem :| ), i pisze post pod postem, dziś ktoś dostał warna za TRIPLE posta. Wiem, że to może nie być realne, ale w " nowej wersji forum " mógłby być patent na automatyczne warnowanie osób które napiszą więcej niż 1 post pod rząd. Wypowiadajcie się co byście o takim systemie myśleli. :)