Warrior i Enginer

Witam

w żadnej grze nigdy nie grałem tymi klasami bo jakoś mi po prostu się nie podobały

w GW2 chciałbym spróbować więc mam pytanie czy mógłby ktoś podać buildy dla tych klas ( traitsy jakie skille i jaki zestaw broni wybrać )

i jeszcze takie pytanie jeśli usune wszystkie postacie aby zrobić darmowy transfer to czy kasa , eq na sPvP , glory , karma itp zostaną czy też zostaną usunięte ?

Wszystko Ci zostanie, co do buildu to popatrz na oficjalnym forum bądź u jakichś youtuberów. A po drugie zrobić dobry build w GW2 nie jest wcale tak trudno, bo wszystko się do czegoś przydaje. To też zależy pod co chcesz build i na jaki tryb gry.

Traitsy możesz w każdej chwili resetować za groszę i rozdawać ponownie ;) polecam samemu poeksperymentować :)

ok thx to jeszcze zapytam o taka rzecz

Thiefem bardzo fajnie sie grap od pvp , a czy pod Pve da rade teżgrać thiefem ?

Thief na pve jest słaby. Mało wytrzyma i trzeba go zaraz podnosić. Jeśli chcesz grać thiefem to pvp będzie najlepszym rozwiązaniem.

Nie słuchaj go. Thief w PvE też jest dobry, ale to zależy od twojego skilla. Jeśli umiesz dodgować i używać stealth'a choć trochę, będziesz przeżywał najdłużej z teamu. Na dungach takich jak Arah też zawsze dobrze mieć thiefa dla niewidki. Wierz lub nie, ale thief jest dobry i na PvE i na PvP.

Zawsze spadam z krzesła, jak czytam: "każdy build jest dobry". Gó*o prawda. Jedyny dobry build na PvE, to jak najwięcej dmg i berserk gear. To wszystko. Teraz mają to znerfić. Na PvE, to bardzo proszę, ale czemu znerfią to na WvW, to nie mam pojęcia. Tam działa tylko condi spam.

Ogólnie balans w GW2 jest do kitu, więc się zbytnio nie przejmuj, co zrobić. Po prostu bierz co ci się podoba.

dla warriora pod sword/sword takie coś dało by rade ?

http://gw2.luna-atra.fr/skills_tool/?lang=pl&code=34b8003n797a434500u5k0fe1f51n1r282c

Najlepiej jakbyś używał GS+Rifle/LB

http://intothemists.com/guides/2482-dungeon_master

build pod Pve to jakiś tam samemu można ogarnąć bardziej pod PvP mnie interesuje

Thief na pve jest słaby. Mało wytrzyma i trzeba go zaraz podnosić. Jeśli chcesz grać thiefem to pvp będzie najlepszym rozwiązaniem.

a co? grasz dual-pistol + shortbow, że cie trashe biją?

Thief może utrzymać perma blinda na trashach, co ułatwia grę całej drużynie. Na bossach zmieniasz na dagger/dagger i backstabujesz do upadłego. Shortbow uzywasz na skipy i do grupowego stealtha. Bardziej to przydatne niż warrior z riflem. Serio, kto przy zdrowych zmysłach gra rangem w pve?

Mój thief jest 2x dagger, ale na pvp. Nie gram nim dużo na pve bo się zwyczajnie nie opłaca. Oprócz grupowego stealtha nie ma nic ciekawego do zaoferowania na pve. Jest to zwykły papier, już lepiej mieć w grupie warka z gs'em który zrobi na prawdę przyzwoity dps.
Nie żebym hejcił thiefa (jedna z fajniejszych klas w GW2), ale mało kto wyciśnie z niego max możliwości.

mógłby k toś jeszcze jakiś dobru build podać dla warriora pod pvp ?

mógłby k toś jeszcze jakiś dobru build podać dla warriora pod pvp ?

Jest kilka fajnych opcji. Możesz iść w healing power, stać na jednym punkcie z młotem i być nie do ruszenia nawet 1v2, albo pod kondycję z mieczami lub nawet pod krytyk z młotem :). Ja biegam tak na WvW:

http://intothemists.com/calc/?build=-s;4NKVP0f4kL-60;9;6T9T;41890;024A4-F0U;1qObSqObSt-kc0-g2P0;1kVq0u1zY4_Aa5i-H-2cV8;3F2-oc2Co;9;9;9;9;84k3F

Witam

w żadnej grze nigdy nie grałem tymi klasami bo jakoś mi po prostu się nie podobały

w GW2 chciałbym spróbować więc mam pytanie czy mógłby ktoś podać buildy dla tych klas ( traitsy jakie skille i jaki zestaw broni wybrać )

i jeszcze takie pytanie jeśli usune wszystkie postacie aby zrobić darmowy transfer to czy kasa , eq na sPvP , glory , karma itp zostaną czy też zostaną usunięte ?