Warshovel: Idle RPG - moja nowa gra mobilna 馃嚨馃嚤

Hej!
W 2021 wyda艂em swoj膮 pierwsz膮 gr臋 kt贸r膮 opisa艂em na Forum, a w sobot臋 mia艂a miejsce premiera drugiej gry. R贸wnie偶 jest to online RPG, ale du偶o bardziej rozbudowany :slight_smile: Jako 偶e pierwsza gra cieszy艂a si臋 sympati膮 forumowicz贸w, jest du偶a szansa 偶e nowa r贸wnie偶 si臋 spodoba :slight_smile:

Po prawie 2 latach aktywnego rozwoju wyda艂em Warshovel, moj膮 mobiln膮 gr臋 RPG dost臋pn膮 na Android oraz iOS! Zanurz si臋 w 艣wiecie fantasy, w kt贸rym poprowadzisz jednego bohatera do chwa艂y poprzez crafting, eksploracj臋 i walk臋 z bestiami oraz innymi graczami. Gra dost臋pna oczywi艣cie r贸wnie偶 w naszym ojczystym j臋zyku :poland:.

Android: Google Play
iOS: App Store

:hammer_and_wrench: Podstawowa rozgrywka:

• Crafting & Ekwipunek: Wytwarzaj sprz臋t i materia艂y rzemie艣lnicze, a nast臋pnie optymalizuj sw贸j ekwipunek za pomoc膮 dost臋pnych statystyk i afiks贸w.
  • Eksploracja i walka: Wskocz do 艣wiata fantasy, pokonuj rozmaite potwory i wbijaj coraz wy偶szy poziom odblokowuj膮cy nowe aktywno艣ci.
  • Post臋p mocy: Ulepsz swojego bohatera dzi臋ki punktom umiej臋tno艣ci i post臋pu dostosowanym do twojego stylu gry.
  • Bezczynno艣膰 / Aktywno艣膰: Zdobywaj post臋py w grze wykonuj膮c akcje w trybie online, a nast臋pnie przechodz膮c na okre艣lony czas w AFK

:key: Kluczowe funkcje:

• Rynek dla graczy do handlu sprz臋tem i materia艂ami do craftingu.
  • Aktywny system labirynt贸w ze strategiczn膮 rozgrywk膮 w czasie rzeczywistym.
  • 61 osi膮gni臋膰 zintegrowanych z Game Center / Play Game Services
  • System gildii z zadaniami, ulepszaniem oboz贸w i bitwami GvG/GvE.
  • Codzienne PvP i cotygodniowe turnieje.
  • Konkurencyjne tabele wynik贸w w r贸偶nych obszarach.
  • Globalny czat do 艂膮czenia si臋 z innymi poszukiwaczami przyg贸d.
  • 48 umiej臋tno艣ci w 6 grupach 偶ywio艂贸w.
  • Fabularne zadania NPC dodaj膮ce g艂臋bi do rozgrywki.
  • Wymagaj膮cy bossowie w lochach, kt贸rzy zweryfikuj膮 Twoj膮 si艂臋
  • Brak sztywnych klas - twoje statystyki, umiej臋tno艣ci i bro艅 okre艣laj膮 twoj膮 rol臋 w 艣wiecie gry.
  • Warsztat do ulepszania ekwipunku, osadzania klejnot贸w i zmiany afiks贸w.
  • Ulepszenia budynk贸w miejskich, aby permanetnie ulepszy膰 swojego bohatera.
    1 2 3 4 5 6 7 8

Gram, fajna. Zastanawia mnie tylko czemu jest tak du偶o leveli do wbicia? Troch臋 to przyt艂acza, zredukowa艂 bym j膮 o po艂ow臋 tak samo jak dost臋p do skili. Du偶y plus za brak staminy (strasznie to wnerwia) i zwr贸ci艂 bym uwag臋 na wampiryzm, gra艂em pvp przeciwko go艣ciowy kt贸ry mia艂 po艂ow臋 mnie 偶ycia ode mnie i nie by艂em w stanie nic mu zrobi膰 bo tak si臋 leczy艂-temat do obserwacji. Poza tym czasami nie chce wczyta膰 postaci po zalogowaniu i wyskakuje b艂膮d po艂膮czenia (trzeba odpala膰 gr臋 nawet po kilka razy z rz臋du 偶eby zadzia艂a艂o). Na razie tyle, jak chcesz to mog臋 zg艂asza膰 wi臋cej rzeczy jak co艣 mi wpadnie w oko :wink:

Mam nadziej臋, 偶e b臋dzie no cap limit lvl. Wi臋cej aktualizacji, ni偶 w LV i b臋dzie miodzio. Na IPhone gra chodzi rewelacyjnie.

Gra przewidziana jest na lata klikania. To nie tytu艂 kt贸ry mo偶na odhaczy膰 w kilka dni i zapomnie膰 - raczej powolny i niezobowi膮zuj膮cy grind na przestrzeni wielu miesi臋cy. Wampiryzm dosta艂 ostatnio 艂atk臋 i teraz dost臋pny jest tylko w broni i bi偶uterki - co zmniejsza jego 艂膮czn膮 mo偶liw膮 warto艣膰 podczas walki :slight_smile: Dzi臋kuj臋 za sugestie i feedback!

WS ma du偶o bardziej elastyczny fundament kt贸ry umo偶liwi dodanie nowych funkcjonalno艣ci bez ryzyka w innych obszarach gry. P贸ki co bug fixy i usprawnienia, ale ju偶 sam magazyn gildii kt贸ry da艂o si臋 dowie藕膰 w kilka dni to niez艂y benchmark!

Faktycznie update s膮 bardzo szybko i sprawnie dodawane.
S艂uchasz spo艂eczno艣ci i kierujesz si臋 dobrem graczy to du偶y plus.
Gra jak na telefon ma ogromny potencja艂 i trzymam kciuki, 偶eby odnios艂a wi臋kszy sukces, ni偶 LV.