Warto kupic?

Witam. Szukam komputera przeznaczonego do gier i znalazłem takie oto oferty. Proszę powiedzcie mi czy warto go brać za ta cene czy calkiem sobie odpuscic. Wystarczy aby poradził sobie z grami gta4, Battlefield3 oraz gothic4.

zestaw 1:

model hp silverxenon

w technologi 2x2 core quad logic czyli pracuje w trybie czterech rdzeni

komputer ma 1gb ram,dysk 200gb

nagrywarke dvd karte muzyczna,sieciowa

karte grafiki radeon hd4600 hdmi majaca 1gb ram i rozbudowujaca sie do 2gb z ram karta jest w slocie pci-express ma wyjscia vga,dvi i hdmi

w sklad zestawu wchodzi monitor plaski lcd hd i okablowanie

komputer z certyfikatem xp.

cena 700zł

albo

zestaw2:

-Sam PC, konfiguracja: Procesor Intel Core i3 530 2.93Ghz, Płyta główna: Gigabyte GA-P55-US3l, Nagrywarka DVD LG SATA, Karta Graficzna HD 5750 1GB, Obudowa Tracer Crown, Dysk Twardy Caviar 640GB SATA, 4GB RAM DDR3 OCZ Gold 1333 CL9

-Monitor LCD Benq G2420HD 24"

-Klawiatura Microsoft 500

-Mysz A4 Tech XGame Oscar X747

-Oryginalny Windows 7 Home Premium 64bit

cena 1200zł

absolutny szajs nawet jak na uzywany zestaw, powiedz ile masz pieniedzy czy masz jakies czesci [monitor, dysk, itd] i w jakie gry chcialbys grac i czy mowimy o samej puszce czy monitorze+puszka

obecnie blaszaka[samo pudło] nowe nie zlozysz za mniej jak 1500 zł, rozsądne zestawy zaczynają się od 2200 złotych[puszka], a już dobre to od około 3100~

Dzieki za odpowiedz odnośnie pierwszego zestawu, dodałem jeszcze 2-gi zestaw. Powiedz co myślisz o tym 2-gim zestawie? Tak jak napisałem GTA4 i battlefield3 jak benda śmigac to bede zadowolony. Poprostu niechce przepłacic zeby nie załowac a pytam sie bo sie nie znam :)

drugi zestaw ujdzie i obie gry powinny działać bardzo znośnie, jednak nie mam za bardzo czasu teraz sprawdzić czy cenowo się opłaca luknij tu esc.pl

naprawdę potrzebny ci jest monitor 24"? jeśli wcześniej miałeś starą 19'' to przesiadka na np 22"(a dokładniej 21,5) jest wystarczająca a zaoszczędzone pieniądze byś wydał na lepszą kartę np 5770 bo w obecnej konfiguracji(5750) nie masz raczej szans pograć komfortowo w rozdzielczości choćby 1600x900 bo nawet 5770 potrafi dławić się czasem na wysokich detalach(mowa o bf3 ) przy tej rozdzielczości.Niedawno właśnie wymieniałem monitor i musiałem przenieść się z 1280x1024 na 1600x900 i czuć było że moja leciwa karta 5770 już się męczy przy tych samych detalach przez co musiałem wymienić kartę na 7770oc by się przyjemnie grało.

Witam. Szukam komputera przeznaczonego do gier i znalazłem takie oto oferty. Proszę powiedzcie mi czy warto go brać za ta cene czy calkiem sobie odpuscic. Wystarczy aby poradził sobie z grami gta4, Battlefield3 oraz gothic4.

zestaw 1:

model hp silverxenon

w technologi 2x2 core quad logic czyli pracuje w trybie czterech rdzeni

komputer ma 1gb ram,dysk 200gb

nagrywarke dvd karte muzyczna,sieciowa

karte grafiki radeon hd4600 hdmi majaca 1gb ram i rozbudowujaca sie do 2gb z ram karta jest w slocie pci-express ma wyjscia vga,dvi i hdmi

w sklad zestawu wchodzi monitor plaski lcd hd i okablowanie

komputer z certyfikatem xp.

cena 700zł

albo

zestaw2:

-Sam PC, konfiguracja: Procesor Intel Core i3 530 2.93Ghz, Płyta główna: Gigabyte GA-P55-US3l, Nagrywarka DVD LG SATA, Karta Graficzna HD 5750 1GB, Obudowa Tracer Crown, Dysk Twardy Caviar 640GB SATA, 4GB RAM DDR3 OCZ Gold 1333 CL9

-Monitor LCD Benq G2420HD 24"

-Klawiatura Microsoft 500

-Mysz A4 Tech XGame Oscar X747

-Oryginalny Windows 7 Home Premium 64bit

cena 1200zł