Witam !
Zastanawiam się nad wymianą karty graficznej w tym PC-ecie :
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33ghz
Ram : 3GB
Zasilacz z tego co pamiętam to "FEEL" 400w
Grafa którą chce wymienić to : Geforce 9500 GT DDR 3 1GB
Jest sens wymieniać grafę ?
Witam !
Ja na Twoim miejscu grałbym na tym co masz i zbierał na zupełnie nówkę PC. Może zmienisz grafę, ale wypadałoby także wymienić procek i zapewne także płytę główną. 3GB RAMu to też niewiele jak na te czasy, fajnie byłoby rozszerzyć do tych 4 lub 6 (więcej nie trzeba). Zmieniając grafę, pomyśl także o nowym zasilaczu. W skrócie mówiąc jak już zaczynasz zmieniać poszczególne komponenty, lepiej chyba zacząć zbierać na coś nowszego. ALE WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE.
Wymień na 9600GT, jak masz więcej budżetu to zbierz na płytę, procka i dopiero kartę.
http://www.benchmark...art-graficznych
masz porównaj sobie i przemyśl jak dla mnie warto dokupić z 3gb ramu i nowa karte proc w sumie tez slaby ale poki co zostaw go
najbardziej boli zasilacz ;p
EDIT kolega ma racje jezeli chodzi o wymiany
bo w zasadzie trzeba by było wymienic wszystko zbierz z 1800 zl i cos zlozysz za to
Nowego pc-eta nie potrzebuje, ponieważ posiadam xbox'a 360. Chciałbym pograć w jakieś "ładne" mmo (tak, należę do tych ludzi dla których grafika jest ważna ) np Rifta a mój pc-et udźwignie tą grę na low, przed dodatkiem na medium ładnie śmigała
EDIT
Mam możliwość zakupu Geforce gts 450 za 120zł, ponieważ kolega zmienia pc-eta. Co o tym zakupie sadzicie?
Zasilacz poradzi sobie ?
Zasilacz sobie poradzi. GTS450 nie jest wiele mocniejszy od 9500GT ale w tej cenie chyba warto.
Podaj swój budżet to może kupimy coś lepszego, bo GTS 450 nie wiele się różni od 9500GT, pograsz w te same gry co dotychczas grałeś z tym że o 5~9 fps'ów więcej. Nie warto tak inwestować, lepiej kupić coś droższego ale mocniejszego i co posłuży na dłuższe lata- nie ?
Moja rada sprzedaj graty i kup coś nowego póki procek i ramy trzyma cene
Ludzie na tym forum mają problem z czytaniem ze zrozumieniem, jak ktoś napisze, że chce wymienić kartę nie oznacza, że chce wymienić cały komputer, gdyby tak było ten post miał by inna nazwę..., tu masz odpowiedź na twoje pytanie
http://gpuboss.com/g...GeForce-GT-9500
odczujesz różnicę, więc jak masz kasę wymieniaj..., ale zasilacz masz kiepski a gts ciągnie 2x więcej prądu... sprawdź najpierw czy uciągnie, choć i tak to bomba
My nie wiemy ile on może wydać, więc nie pomożemy mu za bardzo
Nonsens koledzy, do dzisiejszych gier C2Q spokojnie sie nadaje, a co do karty to mogłbyś zmienić na używanego GTX460, nie jest drogi. Pozostaje tylko kwestia zasilacza, gdyz nie jestem pewny czy uciągnął by 460'tke
Witam !