Warto zagrać w LOTRO?

Czy waszym zdaniem jest warto zagrać w LOTRO ? Z tego co widziałem pvp wygląda ciekawie ale nie widziałem instancji , kusi to że gra jest darmowa.Ja osobiscie grałem i mając jakoś 20 lvl nic mnie przyciągnęło do tej gry ... A więc czekam na odpowiedzi czy po prostu na 20 lvl nie miałem szansy poznać odpowiedni części tej gry czy już po prostu jeśli mnie nie wciagnela do 20 lvl to nie ma sensu w nią grać , bo święta już nie długo a ja nie mam w co grać

No to słabo coś grałeś :P bo instancje są podzielone na dwa typy. Jedne typowe (przeleć przez szereg komnat, zabij bossa, zgarnij loot), drugie polegają na wykonywaniu bardziej złożonych misji (np. obrona twierdzy). Więcej instancji zdobywasz poprzez dodatkowe quest packi. Z kolei właśnie PvP nie ma. Bo jedyna forma tejże to walka po stronie "tych złych" i jest dostępna tylko dla graczy z Vipem. Tak przynajmniej było do tej pory, nie wiem czy najnowsze dodatki nie zniosły tego.

Gra jest specyficzna. Spokojnie 95% tejże przejdziesz solo i party nie jest całkowicie potrzebne. Jedynie pierwsze instancje wymagają wsparcia innych (te drugie już nie). Ogromny świat powoduje, że niektóre (zwłaszcza początkowe) mapy świecą pustkami. Ale mnie się to podoba, bo dzięki temu miałem przyjemność poczuć to uczucie samotności, jakie zwykle towarzyszy bohaterom tego typu klimatów. Jasne miasta obfitują innymi graczami, jednak co tutaj ukrywać w Shire w obozowiskach orków i goblinów będziesz zdany tylko na siebie. A gdy spotkasz kogoś to zwykle będzie to powodowało znacznie silniejsze uczucia niż w innych grach, gdzie party czy ludzie na spocie to standard.

Czy waszym zdaniem jest warto zagrać w LOTRO ? Z tego co widziałem pvp wygląda ciekawie ale nie widziałem instancji , kusi to że gra jest darmowa.Ja osobiscie grałem i mając jakoś 20 lvl nic mnie przyciągnęło do tej gry ... A więc czekam na odpowiedzi czy po prostu na 20 lvl nie miałem szansy poznać odpowiedni części tej gry czy już po prostu jeśli mnie nie wciagnela do 20 lvl to nie ma sensu w nią grać , bo święta już nie długo a ja nie mam w co grać