Warz za smieszne pieniadze

Uwaga dzisiaj na steamie WarZ za niecale 3,5 Euro. Teraz tylko pytanie czy warto skoro jest DeadZ ;p

Nikt tego nie kupi nawet za centa. Twórcy, którzy pozwalają sobie na istnienie darmowego klona swojej gry to d*pa nie twórcy.

I olewają w sumie swoją grę.

Ale końca nie widać.

dzieki pain za info, masz pozdrowienia w newsie

Ja bym w to nawet za darmo nie zagrał, co dopiero za 13 zł XD

Od początku do końca twórcy olewają sobie gracza i robią z niego barana co można mu wszystko wcisnąć, gra to jeden wielki bug a twórcy praktycznie nic tym nie robią, czy warto wydać kasę na to ? lepiej wydać na coś co sprawi przyjemność.

Np. na Wiedźmina 2 z 6.79 Euro.

Szkoda kasy na taki szrot.

Ale z jednej strony dobrze że WarZ istnieje,dzięki temu jest mniej dzieci w DayZ.

Skoro tak hejtujecie , wymiencie mi po kolei minusy i plusy . Wiem ze Devsi sa zalosni bo juz sie naslyszalem , ale sama gra chyba nie jest taka zla hmm ? Najpierw wymiencie minusy i plusy (tak ta gra takie posiada). Zastanawiam sie nad kupnem , dlatego chcialbym byście napisali (ci ktorzy grali) + i - . Dzieki guru za wyroznienie :)

Po co komu plusy i minusy? Tu nie chodzi już o samą jakość, tylko o fakt istnienia drugiej identycznej i darmowej gry. Twórcy WarZ mają to w d*pie, więc gdzie sens wyrzucania na to pieniędzy?

Nie jest identyczna. DeadZ trochę brakuje w tym momencie. Nie żartuje. Grałem w obie i aktualnie jest spora różnica. ; )

Za taką cenę można kupić. Jest naprawdę mała, a gra trochę zabawy dostarczy.

Czyli deadz jest za free i ma w sobie powiedzmy 90% z warz? Wnioskuje ze na deadz bd wiecej ludzi gralo a co za tym idzie bd bardziej rozwijane. Trudno mi w to uwierzyc ze deadz jest klonem warz jaki glab by pozwolil na skopiowanie swojej gry.. no chyba ze ten glab nie opatentowal swojej pracy

Po co komu plusy i minusy? Tu nie chodzi już o samą jakość, tylko o fakt istnienia drugiej identycznej i darmowej gry. Twórcy WarZ mają to w d*pie, więc gdzie sens wyrzucania na to pieniędzy?

Grałem w oba "Zi" i to nie jest to samo.

To jest tak jak kiedyś powstawały pierwsze prywatne serwery WoW'a (na których działała 1/10 contentu) w porównaniu do oryginalnego WoW'a.

Warz w porównaniu do Deadz ma:

- usuniętych kilka denerwujących bugów (np. ten ze spadaniem z 2 metrowego stropu)

- inny silnik renderujący efekty światła i nie tylko (są np. motion blury) - gra wygląda o wiele lepiej

- prawdziwy anticheat - punkbuster (nie jak w Deadz linijka skryptu, która "nie pozwala" na granie w oknie)

- więcej przemiotów, w tym barykady i inne przeszkody do ustawiania przez graczy

Dodam do tego jeszcze działający system talentów, możliwość przybliżania i oddalania mapy, czego bodaj w DeadZ nie było. (A też bardzo się przydaje)

Taka jest niestety prawda DeadZ to tylko namiastka tego, co aktualnie oferuje WarZ - co za tym idzie za tą cenę mimo wszystko się opłaca

Uwaga dzisiaj na steamie WarZ za niecale 3,5 Euro. Teraz tylko pytanie czy warto skoro jest DeadZ ;p