Wasz ulubiona postać w HotS

Założyłem ten temat, gdyż chciałbym poznać Wasze preferencje w Heroes of the Storm. Jako, że closed beta już trochę trwa część z Was wybrała już pewnie postać w jakiej się specjalizuje. Fajnie byłoby byście uzasadnili swój wybór i napisali dlaczego ta a nie inna. Wiadomo zresztą, że każda postać w odpowiednich rękach potrafi stać się niezłym postrachem na planszy.

Ja bardzo lubię grać Li Li, jest to niedroga (2 000 gold) postać lecząca, która potrafi narobić niezłego zamieszania na polu bitwy. Z reguły kiedy dołączam do potyczki, mój team ją wygrywa. Hp wydaje mi się ważniejsze od dps postaci. Ponadto jest to postać, którą rozegrałem pierwszy swój mecz w HotS (dodatkowo wygrany).

Uther !
A dlaczego ?
Podwójny heal (z możliwością dmg) potężny AoE stun (ew bańka), Marshal, możliwość gry typowo supportowej, świetna broda !

Falsztad:

-lata

-ma młot

-strzela

-ma młot

-AoE damage, Ulti z Overpower bez 20 wali po 1,5k

stiches i lulu (pro heal) a stiches pod splasha z jedzeniem zadaje pro dmg stunuje oraz zjada cały team dosłownie ;)

Jak w żadnej grze nie cierpiałem grać supportem tak tu supportem gra mi się wyśmienicie, najbardziej lubie Malfuriona. Uther też niczego sobie, a Li Li jakoś średnio mi pasuje ^^

Uther

-jest paladynem :)

-leczy i to nieźle

-najlepsza ultima w grze ten aoe stun z przyzwoitym dmg, bo bańka jest bezużyteczna

-potrafi zadawać jakiśtam dmg

-walczy w zwarciu wielkim młotem jak, np. Warrior Priest z Warhammera, którego również uwielbiam

-ma głos przypominający mi Marszałka z Miodowych Lat :)

-możliwość wyboru talentu Promień Zmniejszający, który miażdży wroga i sprawia, że ten klnie i rzuca klawiaturą po swoim nieudanym ataku :D

Minusem jest, to że wymaga dobrego teamu. Sam nic nie zwojuje. Mogę leczyć jak szalony, a słaby team i tak przegra. Są postacie, które nie mają tego problemu, np. Nova którą gram od wczoraj bo jest za free. Rozegrałem 14 meczów z czego 11 wygrałem i nie ukrywam, że to dzięki temu, że likwidowałem mnóstwo celów i team dzięki temu był w stanie wygrywać. Gdybym wtedy grał Utherem, to większość bym przegrał, niestety.

Obecnie Wikingowie.

- tons of dmg

- tons of xp

- early solo campy

- przy odpowiednim micro solo boss na 20.

- sustain

- nadają się prawie do wszystkiego

Nerf incoming. Najlepsze jest to, że do przywołania łajby, cała trójka musi być blisko siebie, ale już nie gdy 1 lub 2 jest martwych. Wówczas możesz odpalić łódkę nawet 1 wikingiem.

Ilidan. Kurcze, uwielbiam tę postać z fabuły, a tutaj jest po prostu przecudna. Odpowiednie użycie umiejętności sprawia, że jest praktycznie nie do zabicia, bez problemu potrafi dogonić każdego. Dobry timing z q neguje wszystkie obrażenia (ułamek sekundy nieśmiertelności przy wyczuciu). LOVE<3

Nie gram długo ale najlepiej gra mi się

-Tyrande

-Ilidan

Nova według mnie grają cienkie bolki, a bardzo lubię grać Azmodanem, podoba mi sie ult demonic invasion.

Zdecydowanie sierżant hammer :)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Obecnie to najczęściej gram Raynorem. Jedna z moich ulubionych postaci ze Starcrafta. Całkiem przyjemnie się gra, nie jest trudny do ogarnięcia. Teraz zbieram kasę na Uthera.

Obecnie to najczęściej gram Raynorem. Jedna z moich ulubionych postaci ze Starcrafta. Całkiem przyjemnie się gra, nie jest trudny do ogarnięcia. Teraz zbieram kasę na Uthera.

Zwłaszcza kiedy nasyła się Hyperiona na niedobitki drużyny przeciwnej:D

Muradin bo to taki badass z młotem i toporem. Ponieważ to taki badass jak Muradin i dodatkowo ma gryfa.

Muradin mafl lili i oczywiście Vaine :)

Nova bo nigdy nie wiesz kto czai się za twoimi plecami. Nieobyci mobowcy nie zwracają dużej uwagi na "rozmytą drogę" :D

Nova bo nigdy nie wiesz kto czai się za twoimi plecami. Nieobyci mobowcy nie zwracają dużej uwagi na "rozmytą drogę"

Nowa na początku stanowiła jakieś zagrożenie (głównie w dobijaniu). Ja grając Li Li wybijam takie bez problemu (a Li Li to healer) :D

Tyrael, Arthas i Illidan - ze względu na gameplay. Innymi postaciami tak przyjemnie mi się nie grało. :)

Jaina :D Krytyki robią swoje.

Nova, mało który przeciwnik jest wstanie przeciwstawić się jej burstowi. Amunicja ppanc zachodzisz wroga od tyłu obierasz sobie supporta za target, jedno kombo i po przeciwniku. W lategame jej Q potrafi trafić przeciwnika za 1.4k dodatkowo 800 z autoataku i dobijamy ultem 3x za 900.

A poza novą to Muradin i Illidan.