Wasze najpiękniejsze screeny z gry

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292111992

A co to za gra ? O.o

LOTRO

http://cloud-4.steampowered.com/ugc/54373307080080664/F1BEB08646DA06DD0DAEA4C7CA686D0399722C97/

Im proud of you my son!

Cholipka... super są widoki, a pewnie na moim 24 calowym monitorku będzie wyglądać jeszcze lepiej... jednak nie potrafię się przemóc do tego LOTRO'a Mógłbyś mi jakoś... poradzić, bo ogólnie boję się expienia. Dość już się naexpiłem w życiu i może ten Lotr ma coś w sobie, bo pozwoli mi nie myśleć o tym expieniu podczas rozgrywki. jest coś takiego?

Zwiedzasz świat, robisz questy, delektujesz się widokami i w ogóle nie myślisz o expie. Nie ma żadnej presji na nic. A jeżeli zachce Ci się wyzwań i gry w grupie, to masz pełno raidów, skirmishów i różnych takich świetnych rzeczy. A nawet bez tego można się nieźle bawić. Główne questy wszystkie można zrobić solo, główny story line. Z 95% zwykłych questów też da się zrobić solo. A tam się najróżniejsze rzeczy dzieją, choćby atak na taki obóz:

Przegrałem już wszystkie gry MMO, ale czegoś takiego nie ma nigdzie. Nigdzie nie ma takich miejsc jak Moria. Nigdzie nie ma fabuły ani uniwersum, które choćby sięgało do pięt temu z LOTRO. A najlepsze jest to, że możesz to wszystko zobaczyć grając totalnie casualowo, bez presji na eq i kasę, bez presji na exp, po prostu lecieć z fabułą i robić questy, zwiedzać świat. A jeżeli przyjdzie ochota na wyzwania i wielkie bitwy, to są takie opcje.

Ja mam mintor 21 cali a nie 24, ale LOTRO w full hd na ultra ustawieniach na dx 11 to jest coś wspaniałego. Żadne Tery, żadne Arche Age i zapewne żadne Black Deserty. Mogą mieć nieco lepszą grafikę ale co im po tym, skoro całe ich uniwersum nie jest warte jednego quest packa w LOTRO. Do tego gra jest świetnie prowadzona, wszelkie absurdy gier f2p tam w ogóle nie istnieją. Waultę premium dostaje się w grze za najróżniejsze rzeczy, zabijanie potworów, questy, ekslorację, za dosłownie wszystko. Nic tylko grać. Wadą może być tylko dosyć nikłe PvP, choć to też spokojnie można robić, no i dla niektórych gra i fabuła jest liniowa, cokolwiek to znaczy. Ja wolę mieć liniową ale najlepszą na świecie fabułę niż nieliniowy syf.

Na dziś są tylko dwie gry MMORPG warte uwagi: WoW i LOTRO. WoW ma lepsze PvP, ale pod każdym innym względem wypada dosyć blado na tle LOTRO. Grafika, fabuła, uniwersum. Mogą się uczyć jak się to robi. A co najlepsze gracze MMO o tym wszystkim nie wiedzą, w dodatku gra jest tak zbudowana że po prostu filtruje cały motłoch na starcie i prawie nie spotkasz tam żadnych idiotów. Gdy kogoś spotkasz na spocie to dostajesz zaporszenie do grupy, a nie wyzwiska.

A Ty w dodatku się już naexpiłeś i szukasz czegoś w co można luźno pograć, bardziej dla fabuły i uniwersum niż gonienia na poziomami i statystykami, więc to już w ogóle idealna pozycja dla Ciebie,

Takie cos mi sie znalazło na kompie :P Z całego screena najlepszy chyba ten niedzwiedz :D

Wow. W takim razie chyba dam sie namówic na tego lotra :) Dałbyś namiary na sibie w grze i na jakims serwerze grasz? Tak w razie jakbym mial pytania ;)

Jeśli chodzi o screeny to TESO jest o niebo lepsze od LOTRO :P

Jasne, TESO też świetnie wygląda. Graficznie na pewno "lepiej", trudno żeby tak nie było patrząc na rok premiery obu tych gier i ich wymagania.

Jasne, TESO też świetnie wygląda. Graficznie na pewno "lepiej", trudno żeby tak nie było patrząc na rok premiery obu tych gier i ich wymagania.

Dlaczego jak kiedyś grałem w LOTRO to to wyglądało jak kupa? Krzywe modele, drętwe animacje i w sumie taka stara gra jak metin. Później ktoś mi powiedział, że sporo rzeczy nie zrobimy bo trzeba za realne pieniądze to sobie odpuściłem. Po tym co tu pokazujesz to w ogóle bym nie wpadł na to, że to ta gra. Zmieniali coś czy jak? Bo może bym spróbował jeszcze raz, ale ostatnim razem to chyba po 10 minutach odinstalowałem.

Nie wiem kiedy grałeś, a ja gram od maja, więc nie wiem jak było kiedyś. Ale widziałem screeny osób z bardzo słabymi komputerami, więc mogę się domyślić, jak wyglądało LOTRO dawno temu. W każdym razie teraz wygląda świetnie. Screeny są 1920x1080 z ultra ustawień na DX11. No i z jednego z najpiękniejszych miejsc w grze. Na laptopie wcześniej grałem na wysokich na DX9, to jest kosmiczna różnica w wymaganiach, ale nie wyglądało to też źle, więc na prawdę nie wiem z jakich czasów pochodzi Twój opis i kiedy grałeś...:)

Graaałem w LOTRO daawno temu, bardzo dawno. Szczawiem byłem jeszcze(14 lat miałem?). Pamiętam, że wtedy gra była abonamentowa(?).
Jak teraz wygląda polityka gry? Całkowicie F2P? Może trzeba płacić za jakieś DLC albo coś? Bo przyznam szczerze, wraz z dziewczyną może byśmy się zanurzyli w grze dla tej fabuły, świata i wszechobecnego zwiedzania(najważniejsza rzecz, a co!). Liniowa fabuła jak najbardziej okej, jak scenariusz jest świetny to mogą mnie prowadzić za rączkę nawet z neonami na trasie "początek-koniec". No i zostaje kwestia "item szopu", jak się ta kwestia ma? Tj. czy przez zakupy za gotówkę odblokowuje się dodatkowa zawartość, miejsca, światy, możliwości? (Pvp mnie nie interesuje, bo... bo się już namordowałem z ludźmi w grach teraz chce odpocząć^^)

Takie pół F2P. Niby możesz farmić punkty do IS (TP) żeby kupić wszystkie quest packi i ekspansje, ale narobisz się przy tym niesamowicie. A teraz jeszcze ukrócili farmienie reputacji i 1 poziom nie może sobie użyć itemów na reputacje z lokacji na wyższy poziom. Jest kilka poziomów reputacji i wiele różnych frakcji do tego, i za każdy poziom są punkty do IS. Głównie z questów, ale są też przedmioty dające reputację. Kiedyś sobie farmili przedmioty dające reputacje, dawali na nową postać, używali, dostawali punkty IS, usuwali postać, i tak dalej, bo punkty lecą ogólnie na całe konto. Teraz jest ograniczenie i jeżeli jest lokacja od 35 poziomu to od tego poziomu dopiero możesz użyć przedmiotu na reputację. Tak więc ciężka sprawa się zrobiła z farmieniem. To nie jest jedyne źródło TP, ale jednak sporo utrudnili teraz. I dobrze, czemu 1 poziom ma mieć najwyższą reputację w miejscu, w którym nawet nie był. Abonament nadal jest opcjonalny jak ktoś chce. Gra się dzieli na quest packi i ekspansje. VIP daje dostęp do quest packów, ale ekspansje i tak trzeba kupić. Ogólnie dokładnie takie coś jak dodatki w WoWie, tylko że nie musisz mieć abonamentu żeby grać, jest kilka lokacji darmowych no i możesz zdobywać punkty do IS w grze. No i ten podział na quest packi i ekspansje. Punkty są za dosłownie wszystko, od eksploracji przez questy po zabijanie potworów. Ogólnie na początku są same quest packi, więc chyba najbardziej opłacalne jest kupienie VIPa, dojście na tym do Morii, i od tego momentu są już ekspansje, czyli dodatki, które i tak musisz mieć i do których dostępu VIP nie daje. Jak kupisz podczas promocji -50%, które się czasem zdarzają, to zapłacisz 60 zł za 4 ekspansje (taka paczka), a to jest !@$!@$@#% roboty. Sama Moria to jest kwestia pewnie z miesiąca dla kogoś kto nie gra pół dnia. Ogólnie przeliczając cenę na czas gry i ilość contentu to to są po prostu grosze, porównując do gier single player gdzie za 40 godzin contentu trzeba zapłacić tyle co 1000 godzin w LOTRO. W dodatku do tych ekspansji też są gratis punkty do IS, do VIPa też. Na prawdę bardzo przystępny system. Nie będę tu już teraz wszystkiego pisał, bo nie ma sensu za każdym razem pisać tego samego. Chyba będę musiał kiedyś zrobić taki poradnik dotyczący tego systemu i odsyłać do niego. Tu macie forum: http://lotronline.pl/forum/. Małe, ale jest kilka doświadczonych graczy i dostaniecie tam odpowiedzi, albo najlepiej poprzeglądajcie istniejące tematy.

@up twoje wypowiedzi sią spamem w tym temacie. To jest temat ze screenami z gry i je chcielibyśmy tu zobaczyć. Dyskusje są w innych tematach.

@up twoje wypowiedzi sią spamem w tym temacie. To jest temat ze screenami z gry i je chcielibyśmy tu zobaczyć. Dyskusje są w innych tematach.

On tylko odpowiada na pytania, a ty szukasz tylko pretekstu żeby wywołać kłótnię ... po za tym o tym co jest spamem decyduje administracja/moderacja forum, a nie ty więc nie narzucaj swojego ułomnego myślenia.

Edit: nie chcę zostać posądzony o offtop więc, dodam screen jak tylko będę na kompie.

bPKg.jpg

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=354530639 Screen robiony za dnia.

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=355012521

http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=354530794 A ten z nocy.

Za dużo tego mam, więc podsyłam linka do Galerii:

https://imgur.com/a/KO0Px