Wasze opinie na temat światów/serwerów

Preorderowe klucze działają 3 dni, ale w tym jeden PRZED premierą, więc teraz powinno już nie działać. Zresztą sama gra przy logowaniu mnie o tym informuje.

Mi nie chodzi o zmianę za gemy, bo sobie zdaję sprawę że tak jest. Chodzi mi tylko o możliwość posiadania charów na innych serwerach.

EDIT: Pytanie nieważne, ANet naprawiło swoją pomyłkę i zalogowanie się nie jest już możliwe. :)

Tez gram na BlackTide i jestem troche zdziwiony, bo raz, ze Polakow nie spotkalem prawie tam wcale, a niby mial to byc taki polski server, a dwa, ze ci, ktorzych spotkalem, byli zwyczajni, normalni i tak dalej. W ogole, nie wiem czy to zwiazane z tym, ze jest to sam poczatek gry i siedze w drugiej krainie, ale kultura jest na wysokim poziomie, na czacie rozmawia sie glownie po angielsku, ludzie sa sobie pomocni, nikt nikogo jeszcze nie zwyzywal. Polecam.

Z relacji Rocka słyszałem, że była jakaś akcja w roli głównej Polacy, jednak to było chwilowy moment mówił, że wtedy aż się wstydził za nich itp więc może coś grubszego się działo i ponoć już jest okey, chciałbym zadać pytanie nie wiem czy to jest odpowiedni temat ale nie chcę co chwilę nowych tematów zaczynać więc jeżeli coś to przepraszam.

Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z itemshopem ? Ponoć jest wporządku ale co można tam kupić ? I czy jest ryzyko, że gw się zrobi p2w ? I drugie pytanko czy są mounty ( darmówki czy trzeba w is kupić ? )

BLACKTIDE

Sam tam gram, zresztą jak połowa polskiej sceny youtuberskiej (spotkasz tam na pewno Roja, Rocka, CTSG, Gnomka). Kultura w normie, nie tylko Polacy się tam kłócą i flejmują. Ostatnio na lokacji startowej Asury spotkałem bandę patriotów holenderskich która trollowała na czacie. Nie znajdziesz serwera bez polaków niestety. Od znajomych słyszałem, że "polaczkowanie" zdarza się najintensywniej na innych serwerach. Wiesz o co chodzi, coś typu "Jam jest polak wśród tej bandy obcokrajowców, uczcie się mojego języka, bowiem ja przejmuję tę grę". Zachowanie żałosne, ale jeżeli Ty zachowasz kulturę no to jednocześnie podejmiesz walkę z tą dzieciarnią :)

Ja gram na Blacktide.

Powod? Gram tam z znajomym. Mam gdzies cale sterty polaczkow i nie zwracam na nich uwagi. A jesli trzeba to sie dostosuje do chatu.

Gildii jest sporo ale nie podobaja mi sie zbytnio. Chyba ze trafie na cos bardzo wartego uwagi a nie zerg graczy x100.

Bedac w jednej gildii nazwy tu nie podam dobilo mnie nolifowanie polaczkow i pierwsze lvl 80. A co oni beda robic pozniej? Nie wiem. Zapewne hejt z ich strony pojdzie bo wyexpili za szybko. Jak guild wars 2 gra nie polega na expieniu tylko zabawie. Ot takie zachowania polakow. Czasem sie ktos kluci na worldzie. Raz to nawet widzialem ze klucili sie o sprawy zwiazane z WWII anglicy i chyba polacy, cos chodzilo o jakas dywizje. Mialem z tego pompe bo gra to gra a jakies gimbusy przenosza real life do gry czasami.

Gram na Far Shiverpeaks i od 27 sierpnia nie spotkałem by ktokolwiek mówił w innym języku niż angielski. Nie ma tam wołania o kasę, itemy, o problemy z sercami, ŻADNEGO narzekania, tylko przyjemna rozmowa o wszystkim i o niczym. Polaków, oprócz moich z gildii, nie spotkałem. Świetna atmosfera :)

Na blacktide same gimbusy i dzieci metina niestety ;(Underworld ma wieksza populacje i ludzi z poziomem tzn. mniej gimbusow.

A grałeś na Blacktide czy po prostu uległeś w pewnym sensie stereotypowi, że im więcej Polaków tym gorzej? Bo ja jakoś nie widzę, żeby ktoś się tam wyzywał, prosił i itemy, rzucał mięsem i obrażał innych. Nawet Polacy szukający gildii, piszą to po angielsku. Ja osobiście polecam BT i mam wrażenie, że teorie o gimbusach i dzieciach metina głoszą właśnie oni sami ;]

Zgadzam sie, na BlackTide panuje swietna atmosfera i nie wiem skad wziely sie te slowa i to przekonanie, ze im wiecej Polakow, tym gorsza atmosfera. Ulegacie wszyscy jakims pustym frazesom, nie rozumiem tego. Polacy, szukajac nawet polskiej gildii, pisza po angielsku, szanujac to, ze na ogolnym czacie panuje jezyk angielski. Nie spotkalem sie z tym, aby ktos blagal o kase czy itemy, a czy ktos kogos wyzywal? Przeklinal? Nic z tych rzeczy, nie spotkalem sie z takim czyms. Skonczcie plakac na "polaczkow", przestancie uzywac tego popularnego slowa i zacnzijcie przyjmowac rzeczy takimi, jakimi sa w rzeczywistosci, bo dosyc mam juz sluchania o "fe polaczkach", bo to smieszne i zalosne.

GW2 chce zakupić długo po premierze i boje się że będę miała problem z wyborem serwera. Dlatego proszę osoby, które już mają przyjemność grać, aby wyraziły swoją opinie na temat wybranego przez siebie świata. Dobrze by było gdybyście napisali ile języków przewijało się wam przez chat, zachowanie graczy i inne różne czynniki które uznacie za słuszne. Myślę że temat ten przyda się nie tylko mi :) Później, w tym poście, mogłabym zebrać razem opinię dotyczące każdego z światów, aby inni nie musieli męczyć się z czytaniem stron (Oczywiście obok opinii będzie Wasz nick ;) ).

Proponuje aby pisać tak:

NAZWA ŚWIATA

Kulturalna opinia.