Wasze opinie na temat światów/serwerów

GW2 chce zakupić długo po premierze i boje się że będę miała problem z wyborem serwera. Dlatego proszę osoby, które już mają przyjemność grać, aby wyraziły swoją opinie na temat wybranego przez siebie świata. Dobrze by było gdybyście napisali ile języków przewijało się wam przez chat, zachowanie graczy i inne różne czynniki które uznacie za słuszne. Myślę że temat ten przyda się nie tylko mi :) Później, w tym poście, mogłabym zebrać razem opinię dotyczące każdego z światów, aby inni nie musieli męczyć się z czytaniem stron (Oczywiście obok opinii będzie Wasz nick ;) ).

Proponuje aby pisać tak:

NAZWA ŚWIATA

Kulturalna opinia.

blacktide największa populacja Polaków

Ym... A Polacy normalni czy małoletni? ^^''

Wiesz gra tam Rock i Rojo;>

Wiesz gra tam Rock i Rojo;>

Czyli nienormalni :D Nie no, Blacktide z tego co wiem to jest już nawet nazywany polskim serverem. A czy są nooby? Tego nie wiem, czekaj na opinie kogoś kto gra, a nie kogoś kto "słyszał"

Ja jutro z rana jak bede dal rade to wbije na gandare to napisze co i jak :)

Dziś wchodzę na Blacktide i populacja jest low - czy tak było też przez ostatnie dni? Czy wieczorem będzie normalnie?

Dziś poniedziałek, niektórzy poszli do pracy, więc może dlatego jest low... Rohinenie, a jak z poziomem polaków? Dużo błędów ortograficznych, metinowskie proszenie o szepty itp.?

Jeszcze postaci nie zrobiłem jedynie zalogowałem się i sprawdziłem serwery , dopiero dziś po południu zacznę grę :)

Pograłem na Blacktide, z samego rana w ramach testów wybrałem się na WvW... i trafiłem na randomów z którymi grało mi się całkiem przyjemnie. Ogólnie póki co narzekać nie mogę, nie widziałem żadnych nóbkuf krzyczących na kogoś innego "TY KU**O" - ani po polsku, ani w żadnym innym języku. Jest fajnie.

Kupiłam GW2 wcześniej niż planowałam (Dzięki promocji w Tesco xD 160zł) i postanowiłam coś napisać o...

Blacktide

Gracze polscy nie sprawiają wrażenia gimbazy, posiedziałam w grze jakiś czas i na wszystkie osoby piszące na chacie tylko jedna zachowywała się dziwnie (Caps lock + klniecie). Jednak najważniejsze problem to to, że Polacy kłócą się z Polakami czy pisać na /map po polsku czy nie. Bardzo zabawnie jest jak polacy upominają się nawzajem po angielsku, albo mieszają się dialogi, tzn. ktoś pyta po ang, ktoś odpowiada mu po polsku i na odwrót... Polacy spierają się czy pisanie po polsku na /map jest zabronione i karane banami. Moim zdaniem skoro są to serwery europejskie, każde państwo które nie ma swojego serwera może pisać swoim językiem, ale nie wiem jak to się sprawdza z regulaminem. Ludzie ogólnie są ogarnięci umysłowo tylko mają problem z ogarnięciem gry.

A jak Wasze wrażenia?

Moim zdaniem powinien byc uzywany jezyk angielski skoro sa to serwery europejskie,a nie jakies dedykowane polskie. Rozumiem, ze jest on(Blacktide) zaludniony glownie przez spolecznosc polska, ale graja tam tez rowniez inne nacje, ktore moga czuc sie pokrzywdzone :D Bo co to za frajda gdy ktos cos napisze , a Ty nie wiesz o co chodzi . Irytujace hehe :D

Graj na Uderworld :P

Na blacktide same gimbusy i dzieci metina niestety ;(

Underworld ma wieksza populacje i ludzi z poziomem tzn. mniej gimbusow.

Polakow tez jest sporo

Ogólnie jest dobrze, ale jednak wczoraj byłem świadkiem sytuacji w której "polak" najechał na anglika za pisanie w swoim ojczystym języku na /map mówiąc, że "Blacktide to polski serwer. Jak Ci się nie podoba to spie*****j". Przynajmniej napisał to poprawnie po angielsku.

Hm, w takim razie mam nadzieję że więcej osób się wypowie o Blacktide/Uderworld. Piszcie każdą sytuacje jaką zobaczycie, czy negatywną czy to pozytywną. Chodzi przecież o zachęcenie lub zniechęcenie ;)

No Underworld to chyba drugi server pod wzgledem populacji Polakow :) Osobiscie na nim gram i nie narzekam.

Z tego co gdzieś słyszałem to i na Gandarze sporo Polaków gra. Jednak i tak zazwyczaj sojusze wybierają serwery inne niż Blacktide :P Do soboty są darmowe transfery więc korzystaj ile wlezie ^^ Jakby ktoś miał jakieś pytania dotyczące in-game, widać mój nick ;)

Blacktide.

Ja osobiście gram tam 3 dni, ale gimbusiarni nie widzę. Rzeczywiście, wczoraj sie kłócili o język polski, ale ja osobiście podzielam opinie, że skoro są to europejskie serwery, a swoich nie mamy to mamy prawo używać ojczystego języka.

Ja takie małe pytanie mam. Po sobocie będzie możliwość posiadania postaci na więcej niż jednym serwerze, czy człowiek będzie na stałe przypisany np. do Blacktide?

EDIT: będę wdzięczy za szybką odpowiedź, skoro w sobotę wyłączają to mogę nie zdobyć klucza oryginalnego na czas (a ze względu na buga pre-ordery jeszcze działają)...

Pogralem na gandarze. Ciezko troche ocenic co sie caly czas dzieje kiedy co chwila laduje sie na overflow server. Jest to bardzo denerwujace i uciazliwe.

Spoleczenstwo wyglada na ogarniete. Ludzie pomagaja. Paru polakow widzialem ale glownie to angielski server. Poki co jest dobrze. Swiat ciagle high population. Nie dopatrzylem sie jakis wiekszych trolli i neokidow. Przynajmniej nie na ogolnym chacie. W WvW radzilismy sobie dobrze na poczatku. Teraz dostajemy ostro w tylek od desolation.

@up preorderowe klucze dzialaja 3 dni po premierze czyli chyba jutro przestana dzialac. co sie stanie i bedzie mozliwosc zmiany ale za gemy.