Dałeś mi niezłą zagwozdkę. Odkurzyłem mojego starego mala i zupdatowałem go mocno o nowe animki dzięki temu. Po długich rozważaniach postanowiłem napisać parę postaci, które moim zdaniem są genialne pod względem charakteru. Moja mała lista mimo iż ponumerowana, jest takowa tylko dla porządku, to czy ktoś jest pierwszy czy ostatni, nie ma dla mnie znaczenia, oni dla mnie zawsze będą super.
1. Ichimaru Gin - Niby Bleach , to taki mało ambitny shounen, choć nadal uważam iż Naruto, Fairy Tail i One Piece, są pod wieloma względami gorsze, to i tak ludzie pluli iż w Bleachu fabuły brakuje. Zgodzę się , jednakże nie brakuje silnych osobowości i jeżeli nie lubiałem większości dobrych osób, to lubiałem złe persony. Jedną z największych zagadek anime i mangi jest Ichimaru Gin. Postać owa jest bardzo enigmatyczna i ciężko ją odczytać, takich postaci jak on w shounenach nie spotykamy i obok Aizena, to jedna z najlepszych złych postaci ever w shounenie.
2. Alucard - to jest mój ulubiony badass, w dobrym stylu, z wielką spluwą i ogółem chylę czoła też za świetne animę.
3. Lelouch - za całokształt, jedna z lepiej stworzonych postaci głównego bohatera.
4. Tykki Mikk - kolejna zła postać , tym razem z D.Gray - Mana. Pamiętam jak mu kibicowałem, gdy walczył z dobrymi bohaterami. Postać gentlemana, który został zaprezentowany z każdej strony. W D.Gray manie właśnie to mi się podobało najbardziej, że pokazano antybohaterów też przy czynnościach , charakterystycznych dla zwykłych ludzi, przez co można ich było polubieć , albo i nie.
W zasadzie przejeżdzając po liście anime posmutniałem, albowiem rzadko spotyka się jakieś super fajne kreacje postaci, które zapadną w pamięci. Pamiętam imiona i charakterystyki niemal każdego bohatera z starszych anime, jednakże z tych nowszych często już nawet głównych bohaterów nie pamiętam. Niestety teraz wiele anime jest robione na jedno kopyto, aby na sezon styknęło, mam nadzieję iz coś się pod tym względem kiedyś poprawi.