Warto było odwiedzić Poznań w ubiegły weekend? Według Wawrzyna tak, tak i jeszcze raz tak.Oto jego krótka relacja z tego corocznego eventu poświęconego fanom wszelakiej maści fantastyki.
Wawrzyn'owa relacja z Pyrkonu 2014
Nigdy nie byłem, ale muszę tam się wybrać kiedyś. Cieszy mnie niezmiernie fakt, że tego typu eventy są popularne u nas. Oby tak dalej.
Słysząc o np. takim Pyrkonie, żal mi trochę naszych, białostockich imprez, które były organizowane co roku, gdzie parę lat temu, niestety zostały zawieszone. Chodzi o EGU, czyt. East Games United. Do poznańskich imprez tego typu, nie było nam wcale tak daleko (z tego co mogłem się dowiedzieć i zobaczyć w relacjach video, serwisach itp.), dlatego odwiedzając kampus politechniki czy też MOSiRu co roku, nie można było się nudzić; każdy znalazł coś dla siebie, a z roku na rok było co raz lepiej. Szkoda, że to już koniec, ale może za niedługo ktoś wskrzesi projekt...
Zostaje Pyrkon. Tylko szukać wolnego czasu i załapać się na następny.
Warto było odwiedzić Poznań w ubiegły weekend? Według Wawrzyna tak, tak i jeszcze raz tak.Oto jego krótka relacja z tego corocznego eventu poświęconego fanom wszelakiej maści fantastyki.