Jak tam wasze rozmyslania na temat wprowadzenia wersji 3.0 do eu?kiedy to nastapi?14 kwiecien jak us?czy moze bedzie obsuwa? piszcie:)
Wersja 3.0
24kwiecien jakos tak
Nigdy ale to nigdy NC nie pozwala wprowadzić dodatku w ten sam dzień co oni, przynajmniej 2-3 tyg później.
a czyli lipa;p btw bedzie nowy arena set na 60 lvl? orientuje sie ktos?
Skoro lv cap wzrasta do 60lv, to set raczej też będzie dodany. (:
czyli jest na co zbierac^^
Gdzieś była mowa, że w Maju będzie 3.0, więc lepiej się nastawić na ten miesiąć .
Jako, że na głównej nikt nie pisał pomimo tego, że powiadomiłem, to zrobię to tutaj.
Wersja Amerykańska niestety startuje dzisiaj przed nami więc dostaną 3.0, wiele osób na forum GF płacze z tego powodu, ale odpisuje im tylko moderator forum, który jak mantrę powtarza, że muszą przetłumaczyć wersję Angielską US, na Angielską UK i do tego jeszcze na Francuski i Niemiecki. od 5 do 6 maja natomiast GameForge będzie przedstawiało Rozszerzenie większej publiczności na RPC w Koloni, co sugeruje, że nie zobaczymy 3.0 prędzej jak w okolicach czerwca, bowiem jak twierdzi ten, że sam moderator po prezentacji muszą mieć kilka tygodni na przygotowanie. Nie sądzicie że specjalnie to przeciągają?.
Na pytania i żale graczy, GF w postaci moderatora, miało dopowiedzenia tylko tyle, że dla nich wiosna się kończy 21 Czerwca i z taką wiadomością nas zostawił, bowiem większość graczy zrozumiała, że dalsza polemika z tą osobą nie ma sensu, oczywiście co druga osoba w temacie pisała, że GF to Fail i o ile nie będzie blokady IP to pójdzie na wersję US.
Nie każdy chyba jednak zdaje sobie sprawę, z tego co robi bowiem ja wchodząc na stronę NC, znalazłem odpowiedź na pytanie czy w shopie nie będzie czasami czegoś co wpływa na grę i nie czarujcie się to co tam się ostatnio pojawiło nie zostawia żadnych złudzeń. Pojawiła się natomiast dziwna nazwa C.U.B.E. niby taka sobie nie ?, ale właśnie to jest odpowieź na nasze jakże uzasadnione obawy. Jak się okazuje kupując Przedmioty w IS, będziemy je mogli składować w takim oto miejscu, w zamian dostaniemy coś extra po rozpakowaniu prezentu tak potocznie mówiąc, paczuszki z itemami, ale pytanie jakie to będą między innymi itemy. Jak się dowiedziałem już na Pre-orderze w odnośniku C.U.B.E. znajdziemy odpowiedź:
"A full list of class-specific Tahabata weapons can be found below:
Templar
Tahabata's Greatsword
Gladiator
Tahabata's Spear
Cleric
Tahabata's Warhammer
Chanter
Tahabata's Staff
Ranger
Tahabata's Longbow
Assassin
Tahabata's Dagger
Sorcerer
Tahabata's Jewel
Spiritmaster
Tahabata's Tome"
Oczywiście nie jestem pewien, czy takie rzeczy będą również na przyszłość, ale już sam fakt że za kasę dają takie itemki świadczy, że pewnie tak właśnie będzie.
a dla mnie takie gadanie GF to jest bujda na kółkach.. z logicznego punktu widzenia NCsoft musiał mieć wcześniej ( niż do dzisiaj ) przetłumaczony patch 3.0 na język angielski ponieważ też musieli jakieś testy zrobić to dlaczego GF nie mógł wcześniej tego otrzymać i już zacząć to przerabiać a na dzień dzisiejszy powinny wystartować testy.. GF to firma która ma graczy w czterech literach i obchodzi ich tylko kasa i wcale nie zdziwię się jeżeli ten patch tłumaczy jedna góra 2 osoby i jeszcze długo go u siebie nie zobaczymy.. bo przecież niemcy i francuzi nie mogą dostać później przetłumaczonego patcha niż my.. A co do graczy, że przeniosą się na servery US to też u większość kończy się tylko na słowach bo żal będzie im zostawiać postacie lub też jeśli poczują ping i godziny siegow itp to stwierdzą, że to nie ma sensu i zostaną przy GF..
Dadziu to nie jest takie proste NC-soft musi zdobyc jakos nowych graczy na swoje serwer , jesli gf wystartowal by z patchem w ten sam dzien nc traci ( a wiadomo kto jest glownym producentem). Zapewne maja w umowie ze nie moge wydac wczesniej patcha niz xx ( tak jak to mialo miejsce w l2 eu wersji) czasu po nc .
Nie martw się. Na dwóch miesiącach Aiona F2P w Europie pod banderą GF NC Soft zarobił więcej kasy niż przez rok abonamentu. Jakby kupę kasy nie trzepali to by nie wydali Aiona w Europie pod banderą GF.
ale oni nie mają się o co martwić bo tak czy siak NCsoft dostaje nie malą kase z Aiona w EU a GF jest tylko dystrybutorem a nawet powiedzialbym ze NCsoft straci poniewaz za duzo dzieli nas odleglosc i roznica w czasie od US zebysmy mogli tam normalnie grac tak wiec ludzie beda odchodzic od EU na rzecz US a tam stwierdza ze to nie ma sensu i zostawia aiona a raczej nikty na tym nie zyska
Już wczoraj sie zalogowałem na wersję NA tylko po to żeby sprawdzić ping i niestety 250+ czyli już lipa jak dla mnie bo gram głównie sinem. Nie zamierzam sie wk***iać co chwilę, że jakies kombo mi nie wyszło bo ping za duży no i do tego jeszcze ta różnica czasowa. Niby pierdoły, a jak potrafią rozgrywkę zepsuć:/
Jak tam wasze rozmyslania na temat wprowadzenia wersji 3.0 do eu?kiedy to nastapi?14 kwiecien jak us?czy moze bedzie obsuwa? piszcie:)