Tak jak w tytule, uważam że Where Winds Meet - jest nextGenem, subtelnym, ale jednak nextGenem.
Gra ma mnóstwo drobnych pomysłów które wytyczają, lub przynajmniej próbują wytyczać kierunek rozwoju gier online na najbliższe lata.
Zaznaczę, że nie jest to gra moich marzeń i nadal zauważam w niej sporo wad, ale na tle innych gier, jest to super gra. Początkowo sceptycznie podchodziłem to tej okrojonej formuły MMO, ale po zagraniu, zrozumiałem że nie jest to wcale taki zły pomysł.
Nie utworzyłem tego tematu żeby znaleźć kogoś do grania, bo to i tak graniczy z cudem, ale po to żeby wspomnieć, że jednak nexGenowość to nie musi być cios młotem w głowę, który ma nas olśnić błyskiem paru megaton trotylu, tylko może bardziej taka subtelna ewolucja, której początki chyba właśnie widać w tej grze.
Jeśli zauważyliście jakieś nextgenowe pomysły w tej grze, to poproszę o informacje na ten temat. (choć zapewne jeśli w ogóle ktoś odpisze tutaj, co coś w stylu: “przecież to mobilkowy chiński crap”, no ale trudno)
Dla przykładu podam dwa nextgenowe pomysły:
- NPC jak czatGPT.
- sekty (coś jak frakcje) które w końcu promują coś poza walką, np sekty dla lekarzy czy oszustów.