Who is the Best ! GW2 vs TESO

67462190349694147766.jpg

Witam serdecznie. Chciałbym rozpocząć nową zabawę na tym forum a dokładnie walkę pomiędzy dwoma tytułami. Co kilka dni będę pisał dwa tytuły które będą ze sobą konkurować na najlepszą grę w danym gatunku.

Dzisiejszą zabawę rozpoczynają dwa bardzo znane tytuły które mają wielu zwolenników jaki przeciwników Guild Wars 2 oraz The Elder Scrolls online. Proszę brać udział w ankiecie oraz pisać w komentarzach dlaczego właśnie ten tytuł jest lepszy od drugiego. Owa zabawa może wielu graczom pomóc w wyborze tytułu na wiele godzin oraz zakupienie danego tytułu.

Proszę sugerować się następującymi kategoriami:

-PvE(instancje,raidy,boss,world boss)

-PvP(mapy pvp i ich zróżnicowanie oraz system walki między graczami)

-Questy(linia fabularna,questy od npc,eventy)

-crafting

-rasy(ich różnorodność)

-klasy postaci( rozwój postaci, możliwość rozbudowy postaci)

-otaczający nas świat (grafika,klimat,dźwięk,optymalizacja)

Zapraszam wszystkich do udziału w ankiecie oraz do wspólnej zabawy. Mam nadzieję że pomysł spodoba się i może się rozwinie :)

GW2, bo ma lepsze PvP :) I mowa tu o meczach rankingowych i ogólnie profesjonalnym podejściu do tego trybu,

nastawionym na esport (nie jakimś mass-pvp i temu podobnych, które wymagają lvla, długiego i nudnego expienia, itemków pve i tak dalej).

GW2, bo stawia na innowacyjność i nie jest skierowane tylko do hardcorowych graczy mających za dużo czasu.

TESO rzecz jasna. Półka wyżej.

TESO za za***isty klimat i uczucie ze gra sie w dobra singlowke. GW? Bleeee. :)

Jasne, że TESO tutaj nie dostajesz end game na 2lv i patche/dodatki wnoszą o wiele wiecej niz czekanie pol roku na kilka questów

Jako gracz pvp jasne jest ze GW2 :) Teso bardzo kuleje w tej kwesti ^^

Wiadomo ze GW2 ^^. Z powodu ciekawego lore, ciekawszych bossow, pvp (WvW <3), wiekszej roznorodnosci skilli i buildow (w TESO wiekszosc lata w 3/4 buildach ktore sa dobre, reszta to zwykly bajer (opinia za czasow abonamentowych, obecnie nwm jak to wyglada), mniejsza ilosc bugow i tym podobnych rzeczy (TESO i cofanie serwerow) co sie przeklada na wieksza przyjemnosc z gry gdy sie wie za co sie placi :). Za to w TESO mi sie podobal klimat, szkoda tylko ze to takie very semi mmo - takie nw z polowa tamtejszego endgame w zamian za ladniejsza grafike, inny swiat i postacie;)

No no ankieta bardzo miło mnie zaskoczyła.Zapraszam kolejne osoby do głosowania :)

Takie porównania to teoretycznie fajny pomysł, ale w praktyce w niczym to nie pomaga. Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem którejś z tych gier, to niewiele mu ten temat pomoże, a nawet wprowadzi go w jeszcze większe zakłopotanie przez to jak opinie są podzielone. Najlepiej byłoby wprowadzić taką zasadę, że trzeba w tym temacie wyczerpująco uzasadniać swój głos. Duża ilość argumentów i porównań poszczególnych aspektów gry może być już pomocna dla tych, którzy nie wiedzą którą z tych gier wybrać, ale w obecnej formie nie wnosi to kompletnie nic. Nie żebym coś tam krytykował, bo takie "pojedynki" bardzo podobnych do siebie gier to bardzo dobry pomysł, ale obowiązek wyczerpującego uzasadnienia swojego głosu jest tutaj konieczny do wprowadzenia żeby te tematy miały jakąś wartość i były w jakikolwiek sposób pomocne.

PvE - Zdecydowanie TESO bije na głowę GW2.

PvP - Jeżeli chcesz zostać kolejną gwiazdą esportu to GW2. Jeżeli chcesz casualowo pobiegać na jakieś walki, siege itd. to TESO.

Questy - Zdecydowanie GW2, expienie w TESO to droga przez mękę.

Crafting - Minimalna przewaga TESO, chociaż blisko do remisu.

Rasy - Remis. W TESO rasy są bardziej powtarzalne, ale są różnice między nimi. W GW2 nie ma znaczenia, jaką rasę wybierzesz, ale są dosyć unikatowe i chyba jest więcej opcji modyfikacji.

Klasy postaci - Definitywnie TESO. Chociaż wyjdzie ten cały pseudo dodatek do GW2 i mają być jakieś rozwinięcia klas, więc może się to wtedy zmienić.

Świat - Remis.

Sprawa jest prosta:
-Wybierasz GW2 jeżeli jesteś social player'em lub/i kręci Cię zostanie kolejną gwiazdą esportu typu LoL czy CS

-Wybierasz TESO jeżeli nie jesteś żadnym z powyższych

Chciałbym aby większośc wypowiedzi miało podobny wzór jak Might'a. Ok jak coś zapraszam do dyskusji i proszę o więcej argumentów dlaczego ten tytuł a nie drugi.

Dobrze, to sie poprawie ;).

PVE - remis, na dluzsza mete przewaga gw (mniej mnie znudzilo)

PvP - definitywnie GW - wiecej opcji ;)

Questy - zalezy komu na czym zalezy, choc osobiscie wolalem TESO

Rasy - kwestia gustu

Klasy - wole GW, wbrew pozorom wieksza roznorodnosc (w teso dla przykladu kazdy sie uczy tych samych skilli bo sa dobre, podczas gdy reszta srednia/slaba)

Swiat - TESO, po prostu lepszy design

Klimat - zdecydowanie GW, po prostu w teso niszcza go zalozenia mmo - mroczne bractwo a w nim cale legiony graczy... nie, podziekuje

Stopien trudnosci - GW trudniejsze, w teso kazdy kto gral np w skyrima czy obliviona sie odnajdzie raz dwa i niczym go ta gra nie zaskoczy. Choc i w gw mozna grac casualowo, po prostu sie wtedy nie zobaczy paru elementow

Podsumowanie :

GW2 jesli lubisz roznorodnosc. To slowo klucz - mozesz postawic 100 graczy tej samej klasy obok siebie i nigdy, przenigdy nie znajdziesz dwoch dokladnie identycznych. Co w teso sie niestety zdarzalo - te same czary, te same eq itd. Ja natomiast wole sie wyrozniac

TESO jesli nie przeszkadza ci bycie w tlumie, pdoobnym do reszty. Co nie znaczy ze gra zla, wrecz przeciwnie, ciekawe miejsca, ciekawa walka, jednak to wszystko juz widzielismy np w innych czesciach TES ;)

Mam nadzieje że w ankiecie biorą udział osby które miały przyjemność grać w obie gry a nie FANI GW czy TESO oceniają po graniu w jeden tytuł. Sam jestem ciekaw która gra jest lepsza gdyż grając tylko w Guild Wars 2 zastanawiałem się czy nie wydąłem niepotrzebnie pieniądze. Niestety nie miałem okazji zagrać w TESO choć grałem we wszystkie singelki tego tytułu. GW 2 jakoś mnie nie zachwycił choć nie spędziłem sporo czasu nad tą grą i być może nie odkryłem czegoś co innym się podoba.

Mam nadzieje że w ankiecie biorą udział osby które miały przyjemność grać w obie gry a nie FANI GW czy TESO oceniają po graniu w jeden tytuł. Sam jestem ciekaw która gra jest lepsza gdyż grając tylko w Guild Wars 2 zastanawiałem się czy nie wydąłem niepotrzebnie pieniądze. Niestety nie miałem okazji zagrać w TESO choć grałem we wszystkie singelki tego tytułu. GW 2 jakoś mnie nie zachwycił choć nie spędziłem sporo czasu nad tą grą i być może nie odkryłem czegoś co innym się podoba.

Patrz wyzej. Obie gry sa dobre, ale nie sa dla kazdego ;). Nwm, skoro masz juz gw to zaczniemy od tego : grales pvp, w3 z gildia, zrobiles wszystkie sciezki w dungach, walczyles z world bossami, zagrales jakies trudniejsze fractale, poszukales sb jakiegos fajnego skina i go zdobyles? ;)

Jak tak i mimo wszystko sie nie podoba to mozesz sprobowac i z TESO, jednak wez pod uwage ze to tez nie jest nic innowacyjnego, po prostu jest to taki oblivion/skyrim z multi (co troche klimat rozwala ale za to daje inne opcje). A najlepiej to jakis film obejrzyj z teso i zobaczysz co i jak tam wyglada, tego jest pelno ;)

Całkiem interesująco dzieje się w tej ankiecie:) Niebawem rozpoczniemy kolejną zabawę ale będą to dwa azjatyckie tytuły :) Co to GW2 i TESO sam osobiście zastanawiam się w którą grę zacząć grać na poważnie ale co widzę bardzo chwalicie GW2 ku mojemu zaskoczeniu.

Grałem w obie gry, obie są świetnie i dobrze mi się w nie grało, jednak oddałem swój głos na TESO. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta, TESO zamordowało mnie ilością kontentu PvE, a ja jestem zagorzałym odkrywcą i hardkorowym przemierzaczem (słowotwórstwo level no.1) podziemi :D. Ostatecznie jakby ktoś chciał się kierować moją opinią przy zakupie polecam obie gry, są warte swojej ceny :)

67462190349694147766.jpg

Witam serdecznie. Chciałbym rozpocząć nową zabawę na tym forum a dokładnie walkę pomiędzy dwoma tytułami. Co kilka dni będę pisał dwa tytuły które będą ze sobą konkurować na najlepszą grę w danym gatunku.

Dzisiejszą zabawę rozpoczynają dwa bardzo znane tytuły które mają wielu zwolenników jaki przeciwników Guild Wars 2 oraz The Elder Scrolls online. Proszę brać udział w ankiecie oraz pisać w komentarzach dlaczego właśnie ten tytuł jest lepszy od drugiego. Owa zabawa może wielu graczom pomóc w wyborze tytułu na wiele godzin oraz zakupienie danego tytułu.

Proszę sugerować się następującymi kategoriami:

-PvE(instancje,raidy,boss,world boss)

-PvP(mapy pvp i ich zróżnicowanie oraz system walki między graczami)

-Questy(linia fabularna,questy od npc,eventy)

-crafting

-rasy(ich różnorodność)

-klasy postaci( rozwój postaci, możliwość rozbudowy postaci)

-otaczający nas świat (grafika,klimat,dźwięk,optymalizacja)

Zapraszam wszystkich do udziału w ankiecie oraz do wspólnej zabawy. Mam nadzieję że pomysł spodoba się i może się rozwinie :)