Więcej fps?

Cześć!

Jestem osobą która kocha mieć stabilne 60 fps'ów na najwyższych możliwych ustawieniach. Niestety moja specyfikacja powoli (naprawdę powoli) zaczyna mi to uniemożliwiać, więc zastanawiam się nad lekkim upgrade'm. Moja specyfikacja (podam poniżej) jest dobra, ale zastanawiam się co musiał bym wymienić i czy obeszło by się bez wymieniania procka, a co za tym idzie płyty głównej i ramów.

CPU - i5 4590 3.30GHz

RAM - DDR3 8 GB 1600 MHz

MOBO - MSI B85-G43

Zalisacz - Silentium PC Vero L1 500W

Grafa - MSI GTX 970 4gb

Dysk - kilka starych dysków HDD (czy ssd dał by kilka fps'ów?)

SSD moze skrócić czasy ladowania, dodatkowo zmniejszyc freezy podczas ladowania tekstur(szczegolnie przy grach typu sandbox). Stałe 60FPS na najwyższych MOŻLIWYCH ustawieniach przy tej grafice i tym procku.... "no can't do" :) na wysokich nie powinno byc problemu. Ciekawostka przyrodnicza... zobacz roznice golym okiem miedzy ustawieniamy ultra a high czy very high, jest praktycznie nie zauważalna a zysk FPS spory :).

Ja przy i5 6600k i RX 480 w takiego Squada gram na ustawianiach własnych bo jak uzywam ultra nastawianych przez gre mam spadki nawet do 40FPS ale to Unreal 4 silnik :)

Dysk ssd przyspieszy ci wczytywanie/loadingi. Hm jesli juz chcesz robic upgrade to zmiana plyty glownej, ramu i proca ( plyta glowna pod podstawke nowego proca, proc intela serii 7 i ram ddr4 np 2133 lub 2400MHz). Ogolnie masz spoko sprzet i wstrzymalbym sie na jakies 2 lata z upgradem. Zawsze mozna grac na high 1080p z wylaczonymi opcjami zawansowanymi jak ssao, onkluzja, czy deph of field. Karta i zasilacz sa OK. Tam w ramie zmien gb/s na MHz :)

SSD moze skrócić czasy ladowania, dodatkowo zmniejszyc freezy podczas ladowania tekstur(szczegolnie przy grach typu sandbox). Stałe 60FPS na najwyższych MOŻLIWYCH ustawieniach przy tej grafice i tym procku.... "no can't do"  na wysokich nie powinno byc problemu. Ciekawostka przyrodnicza... zobacz roznice golym okiem miedzy ustawieniamy ultra a high czy very high, jest praktycznie nie zauważalna a zysk FPS spory :).

Ja przy i5 6600k i RX 480 w takiego Squada gram na ustawianiach własnych bo jak uzywam ultra nastawianych przez gre mam spadki nawet do 40FPS ale to Unreal 4 silnik 

Faktycznie, troche przesadziłem z tymi najwyższymi możliwymi ^^ Z reguły gram na własnych, wyłączony vsync i inne jakieś mniej widoczne i nie bardzo potrzebne dodatki :D W sumie musze zobaczyć, jakoś nigdy nie myślałem o tym jaka jest faktyczna różnica między High a ultra, dzięki za podpowiedź :D

Dysk ssd przyspieszy ci wczytywanie/loadingi. Hm jesli juz chcesz robic upgrade to zmiana plyty glownej, ramu i proca ( plyta glowna pod podstawke nowego proca, proc intela serii 7 i ram ddr4 np 2133 lub 2400MHz). Ogolnie masz spoko sprzet i wstrzymalbym sie na jakies 2 lata z upgradem. Zawsze mozna grac na high 1080p z wylaczonymi opcjami zawansowanymi jak ssao, onkluzja, czy deph of field. Karta i zasilacz sa OK. Tam w ramie zmien gb/s na MHz 

O tego ssd'ka się chyba pokusze, bo to nie jest taki wielki wydatek, a system będzie lepiej chodził, a z upgrade'm chyba będę musiał się wstrzymać, bo póki co chyba nie mam czego wymieniać "małym" kosztem ^^ Ramy poprawione :P

Cześć!

Jestem osobą która kocha mieć stabilne 60 fps'ów na najwyższych możliwych ustawieniach. Niestety moja specyfikacja powoli (naprawdę powoli) zaczyna mi to uniemożliwiać, więc zastanawiam się nad lekkim upgrade'm. Moja specyfikacja (podam poniżej) jest dobra, ale zastanawiam się co musiał bym wymienić i czy obeszło by się bez wymieniania procka, a co za tym idzie płyty głównej i ramów.

CPU - i5 4590 3.30GHz

RAM - DDR3 8 GB 1600 MHz

MOBO - MSI B85-G43

Zalisacz - Silentium PC Vero L1 500W

Grafa - MSI GTX 970 4gb

Dysk - kilka starych dysków HDD (czy ssd dał by kilka fps'ów?)