SSD moze skrócić czasy ladowania, dodatkowo zmniejszyc freezy podczas ladowania tekstur(szczegolnie przy grach typu sandbox). Stałe 60FPS na najwyższych MOŻLIWYCH ustawieniach przy tej grafice i tym procku.... "no can't do" na wysokich nie powinno byc problemu. Ciekawostka przyrodnicza... zobacz roznice golym okiem miedzy ustawieniamy ultra a high czy very high, jest praktycznie nie zauważalna a zysk FPS spory :).
Ja przy i5 6600k i RX 480 w takiego Squada gram na ustawianiach własnych bo jak uzywam ultra nastawianych przez gre mam spadki nawet do 40FPS ale to Unreal 4 silnik
Faktycznie, troche przesadziłem z tymi najwyższymi możliwymi ^^ Z reguły gram na własnych, wyłączony vsync i inne jakieś mniej widoczne i nie bardzo potrzebne dodatki
W sumie musze zobaczyć, jakoś nigdy nie myślałem o tym jaka jest faktyczna różnica między High a ultra, dzięki za podpowiedź ![:D :D]()
Dysk ssd przyspieszy ci wczytywanie/loadingi. Hm jesli juz chcesz robic upgrade to zmiana plyty glownej, ramu i proca ( plyta glowna pod podstawke nowego proca, proc intela serii 7 i ram ddr4 np 2133 lub 2400MHz). Ogolnie masz spoko sprzet i wstrzymalbym sie na jakies 2 lata z upgradem. Zawsze mozna grac na high 1080p z wylaczonymi opcjami zawansowanymi jak ssao, onkluzja, czy deph of field. Karta i zasilacz sa OK. Tam w ramie zmien gb/s na MHz
O tego ssd'ka się chyba pokusze, bo to nie jest taki wielki wydatek, a system będzie lepiej chodził, a z upgrade'm chyba będę musiał się wstrzymać, bo póki co chyba nie mam czego wymieniać "małym" kosztem ^^ Ramy poprawione ![:P :P]()