Wiedźmin 1 + 2 razem za ~15zł na GOG.com

Wiem że to dla większości z Was żadna rewelacja, jednak...

Są osoby - takie jak chociażby ja, które jeszcze Wiedźmina nie miały i nie zdążyły np w zeszłym miesiącu załapać się za darmową wersję 2 części...

Dla tych wszystkich, choćby to była tylko jedna osoba - piszę ten post

Dokładny koszt gier to:

Wiedźmin (edycja rozszerzona) ---> 1.19 Ojro = 5,21 zł

Wiedźmin 2 Zabójcy królów ---> 2,39 Ojro = 10,47 zł

ceny obowiązują tylko przy zakupie obu gier razem, ja zapłaciłem 15,68 zł

(kupując osobno każdy tytuł mamy zniżkę -60%, razem -85%)

Możliwe że w jakimś serwisie przed świętami obie gry będą jeszcze taniej... a może nie... no ale... ja skorzystałem

link do strony (choć to akurat dziecinnie proste samemu znaleźć) -->
http://www.gog.com/

lub dla leniwych ;) -->
http://www.gog.com/promo/big_winter_witcher_bundle_041214

Promocja trwa tylko do jutra, to znaczy do 5 grudnia 2014 roku do godziny 15-stej

P.S.

Przez ostatnie dwa miesiące grałem w ArcheAge i jestem tak strasznie wyjałowiony z klimatu (ArcheAge nie posiada go wcale) że na Wiedźmina rzuciłem się jak głodny pies na resztki ze śmietnika.

dzięki za info, szczerze grałem na piracie ale teraz kupie za taka cenę.

Nadal warto kupic pierwszego Wiedzmina. Ta gra zestarzala sie dosyc brzydko, mowie o grafice i mechanice, ale to co w niej najlepsze - dobre bedzie juz zawsze. Mowa o warstwie fabularnej, a co za tym idzie: o swietnie napisanych bohaterach i dialogach. Warto. Wiedzmin 2 natomiast nadal jest bardzo wspolczesny i chyba nikomu nie trzeba rekomendowac tej gry.

Nadal warto kupic pierwszego Wiedzmina. Ta gra zestarzala sie dosyc brzydko, mowie o grafice i mechanice, ale to co w niej najlepsze - dobre bedzie juz zawsze. Mowa o warstwie fabularnej, a co za tym idzie: o swietnie napisanych bohaterach i dialogach..........................................

Mam dość mocno odmienne zdanie.

Jeśli chodzi o mechanikę to owszem - w porównaniu z nowszymi grami, wypada już dość blado

Ale co do grafiki... to uważam że nadal jest rewelacyjna, klimatyczna i nie zgadzam się że zestarzała się brzydko, nawet jeśli się zestarzała, to ładnie i z klasą

Natomiast co do fabuły i dialogów - według mnie jest dobrze, na pewno sporo powyżej przeciętnej, ale znając prozę Sapkowskiego i mając co nieco wyszukane gusta, nie uważam że jest rewelacyjna. Choć w porównaniu z innymi konkurencyjnymi grami - jest fajnie.

Mamy zapewne odmienne gusta, ale obaj się zgadzamy że gra Wiedźmin 1 - to perełka wśród gier i perełką pozostanie. Hough!

Ale co do grafiki... to uważam że nadal jest rewelacyjna, klimatyczna i nie zgadzam się że zestarzała się brzydko, nawet jeśli się zestarzała, to ładnie i z klasą

Nie moge sie z toba do konca zgodzic. Ok, art-style nadal jest ciekawy i robi wrazenie (pola skapane swiatlem zachodzacego slonca - piekny widok. Sam klimat oprawy jest dobry), ale niestety kanciastosc kluje po oczach. Detale juz niedzisiejsze, tekstury rozmazane, mimika dretwa. Mi to nie przeszkadza, zeby byla jasnosc, poniewaz grafika zawsze jest dla mnie mniej istotna, ale jak juz patrzec prawdzie w oczy, to musimy byc sprawiedliwi. Pierwszy Wiedzmin troszke juz straszy.

Natomiast co do fabuły i dialogów - według mnie jest dobrze, na pewno sporo powyżej przeciętnej, ale znając prozę Sapkowskiego i mając co nieco wyszukane gusta, nie uważam że jest rewelacyjna. Choć w porównaniu z innymi konkurencyjnymi grami - jest fajnie.

Ale czy jest sens porownywac gry do ksiazek? Oczywistym bylo i oczywistym jest nadal, ze scenarzysci cd projektu nie dorownaja poziomem do Sapkowskiego, nie wpsominajac juz bardziej wyszukanej literatury. Gdyby tak bylo, to pisaliby bestselery, a nie scenariusze do gier komputerowych. Nie zmienia to faktu, ze wsrod gier, szczegolnie wspolczesnych, Wiedzmin fabularnie sie broni. Ba, jest nawet bardzo dobry, to samo tyczy sie dialogow i nakreslonych postaci.

Mamy zapewne odmienne gusta, ale obaj się zgadzamy że gra Wiedźmin 1 - to perełka wśród gier i perełką pozostanie. Hough!

Tak, perelka. Stawiam wyzej pierwszego wiedzmina, niz wszystkie te Obliviony, Skajrimy i Mas efekty.

Wiem że to dla większości z Was żadna rewelacja, jednak...

Są osoby - takie jak chociażby ja, które jeszcze Wiedźmina nie miały i nie zdążyły np w zeszłym miesiącu załapać się za darmową wersję 2 części...

Dla tych wszystkich, choćby to była tylko jedna osoba - piszę ten post

Dokładny koszt gier to:

Wiedźmin (edycja rozszerzona) ---> 1.19 Ojro = 5,21 zł

Wiedźmin 2 Zabójcy królów ---> 2,39 Ojro = 10,47 zł

ceny obowiązują tylko przy zakupie obu gier razem, ja zapłaciłem 15,68 zł

(kupując osobno każdy tytuł mamy zniżkę -60%, razem -85%)

Możliwe że w jakimś serwisie przed świętami obie gry będą jeszcze taniej... a może nie... no ale... ja skorzystałem

link do strony (choć to akurat dziecinnie proste samemu znaleźć) -->
http://www.gog.com/

lub dla leniwych ;) -->
http://www.gog.com/promo/big_winter_witcher_bundle_041214

Promocja trwa tylko do jutra, to znaczy do 5 grudnia 2014 roku do godziny 15-stej

P.S.

Przez ostatnie dwa miesiące grałem w ArcheAge i jestem tak strasznie wyjałowiony z klimatu (ArcheAge nie posiada go wcale) że na Wiedźmina rzuciłem się jak głodny pies na resztki ze śmietnika.